fbpx

Most a 90’es évek vannak újra divatban a pasztellszíneikkel, úgyhogy emiatt a nyár színtípusoknak kánaán a kínálat az üzletekben. A legújabb kedvencem ez a lila pulcsi. Nehéz volt eldönteni a két tökéletes szín közül melyiket válasszam… 

Ezeket a darabokat az Astoriánál levő Creamben találtam, akkor volt elég sok hasonló színű és stílusú pulóver. A legtöbb ruhámat évek óta turiban veszem, aki régóta követ, az tudja már ezt rólam. Fenntarthatósági szempontok miatt is, illetve a kínálatot is jobbnak, különlegesebbnek találom, mint a plázás üzleteket. Ez csak 30%-ban természetes anyagból készült, mégis többen megkérdezték valódi gyapjú vagy angora-e, és érzésre is finom, jó viselni.

90's évek és pasztell színek / Szemes Nóra személyi stylist

Miért nehéz tartós darabokat kifogni?

Azt biztosan ti is tapasztaljátok, hogy nagyon nehéz 100% természetes anyagú pulóvert találni, ha mégis, akkor annak vagy a szabása vagy a színe vagy a stílusa nagyon unalmas általában.

Turiban sokszor nagyobb eséllyel lehet kifogni különlegesebb darabokat, vagy olyan színeket, amik nem épp divatszínek, de természetes anyagot ott is nagyítóval kell keresni. Ez a tervezett elavulás miatt van, beszéltem róla többször korábban. A fast fashion üzletek mindenképpen, de legtöbbször a drágább márkák is direkt rossz minőséget gyártanak, egyfajta ‘eldobható divatot’.

Tehát mivel az elmúlt 15-20 évben már csak néhány évre tervezik a ruhákat, nem több évtizedes hordásra, mint korábban bármikor a történelemben, így azt a lehető legolcsóbban állítják elő, hogy a lehető leggyorsabban cseréljük le őket. Ez a magyarázat a rossz minőségű anyagok használatára is. 

És mindegy, hogy itt műszálról beszélünk, vagy természetes anyagról, mert a pamut sem olyan, mint 20-30 éve, hiába biopamut, az is elcsavarodik, bolyhosodik, kinyúlik, és összemegy.

A márka garancia a tartósságra?

Azt pedig vásárlásnál egyszerűen nem lehet megmondani hogy egy adott darab mennyire jó minőségű vagy mennyire tartós, arról csak prekoncepcióink lehetnek, egészen egyszerűen azért, mert az 5-10 év múlva fog kiderülni. 

Semmit nem jelent az, ha egy bizonyos márkából van egy darabunk, ami X éve bírja, mert bármikor megváltoztathatják a gyártási körülményeket.

90's évek és pasztell színek / Szemes Nóra személyi stylist

Stílustipp oversize darabokhoz

Én XS méret vagyok, ez a pulóver pedig XL méret… miért vettem meg mégis? Egyrészt az oversize darabok világában teljesen mindegy, mi van beleírva egy ruha címkéjébe, felvéve derül ki valójában mekkora, illetve hogy áll. Lehetne XS is a címkén, oversize fazonnal.

Az oversize darabokat érdemes betűrve hordani, próbáljátok ki ti is, ha még nem tettétek. A vásárlás során egy vékony kötött ruhára próbáltam, mert az volt épp rajtam, de általában farmerrel hordom, főleg mom jeanssel, természetesen betűrve.

 

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Titokzokni, ami titokban is marad

Titokzokninak az számít, ami ‘titokban is marad’. Szóval attól függően, hogy milyen cipővel vesszük fel, különböző hosszak léteznek. Sokan összekeverik őket vásárláskor, vagy nem is tudják, hogy többféle hossz létezik.Ez a két titokzokni például nagyon hasonló: A bal...

Őszi alapdarab cipő

Egy rövid időre még visszajön a nyárias idő, így választhatunk kicsit nyitottabb cipőket is őszre.Őszi alapdarab cipő Egy hegyes orrú balerinacipő ALAPDARAB lehet a ruhatárunkban. Kecsessé teszi a lábfejet, nyújtja a lábat és finoman elegánssá teszi az egész outfitet....

Így válassz szandált! Pro tipp a szakértőtől

Itt a szandál szezon, és vásárlásnál előtérbe kerül a lábujj kérdés. Ügyféltípusok szandálválasztás előtt  Van, aki a világért meg nem mutatná a lábujjait, mert milyen rondák. Szerencsére sikerült sok lányt meggyőznöm az évek során, hogy ez hülyeség és amúgy is, kinek...
error: Ez a tartalom védett!