fbpx

Sokaknak a gardróbjában alapdarab lehet a farmerdzseki. Miért csak lehet? Például azért, mert a legtöbb farmerdzseki nem alapdarab vagy mert valakinek nem a stílusa. Én kb 20 évig nem hordtam, mert egyszerűen nem volt a stílusom, a gyerekkorom után csak néhány éve fedeztem fel újra es éreztem magaménak. Az újrafelfedezésemről itt írtam korábban.

Fontos mindenkinek megértenie, hogy:

  1. Nincs olyan ruhadarab, ami mindenkinek alapdarab.
  2. A ‘mi áll nekem jól’ típusú kérdés olyan tág, mintha arról lenne szó, hogy ‘miket szeretek csinálni?’

A kérdésre nem igen/nem, fekete/fehér válaszok vannak, hanem ez egy nagyon összetett dolog, mely a legtöbb esetben egészen apró részleteken, konkrétan centiken múlik.

Ehhez egyrészt tudni kell az elméletet, másrészt gyakorolni kell.

A gyakorlás alatt minimum azt értem, hogy a megfelelő szabályok mentén (amiket korábban megtanultam) webshopokat nézegetek és ott elemzem a ruhákat. De ez csak a kényelmes, ámde nem annyira hatékony megoldás. Ugyanis a legtöbb esetben FELVÉVE derül ki, hogy valami pontosan hogy áll. Tök jó, hogy a modellen jól áll, vagy egy szépen befotózott katalógus fotón jól néz ki, de a probléma általában akkor van, amikor felvesszük, és hogy-hogynem, hát egyáltalán nem úgy áll, ahogy elképzeltük vagy szerettük volna, hogy álljon.

Ilyenkor sokaknak elmegy a kedve az egésztől, de fontos ezen a ponton tudatosítani magunkban, hogy NODRAMA, ha az egyik nem jó, akkor megyek tovább és a szabályok mentén próbálok más darabokat is. A szabályokat meg lehet tanulni a TESTALKAT workshopon.

Nehéz? Igen, az, mert összetett.
Meg lehet tanulni? Igen, természetesen meg tudod tanulni, azért nem atomtudomány, de gyakorolni kell.

És ha mindez nem érdekel?

Ha téged viszont egyáltalán nem érdekel ez a téma, főleg miután rájössz, hogy mennyire összetett, akkor nem kell erőltetni. Nyilván csinosan szeretnél kinézni és a legtöbbet kihozni magadból. Erre való a ‘VÁSÁRLÁS STYLISTTAL’ szolgáltatás. Ebben az esetben nem kell értened a szabályokat, hogy mi miért jó, neked egészen egyszerűen csak próbálnod kell. Viszek neked több tucat ruhát, és ezekből kiválasztod a kedvenceket .

Közben rengeteget tanulsz magadról, az általam mutatott ruhák alapján az otthoni darabjaidra is nagyobb rálátásod lesz, így akár egyedül is meg csinálhatod az alapján a Gardróbrendezést

Vajon melyik farmerdzseki alapdarab a lentiek közül? Mikre kell figyelni a kiválasztásnál?

A kép forrása a Google.

Melyik farmerdzseki lehet alapdarab?

Ha átlagban nézzük, akkor a bal oldaliak lehetnek alapdarabok. De ismét hangsúlyozom, hogy nincs olyan, ami mindenkinek jó!
  • Ezek leginkább nadrághoz, esetleg szoknyához illenek, a legtöbb testalkatra azonban nem jó ez a hossz egyberuhával.
  • Azonban egyáltalán nem mindegy hol van a nadrág/szoknya dereka, illetve meddig érnek hosszban, mert ettől függ hogy fog mutatni, és összeillik-e a kettő arányaiban.
  • Abszolút fontos a karja is a kabátoknak (nem csak ennek, minden kabátnak), és erre a legtöbben nem figyelnek. Egy túl bő ujj szélesíti a kart, összenyom optikailag, nagy mell mellett pedig még a mellet is nagyobbítja optikailag. A túl hosszú ujj, vagy redőzött ujj, aminél túl sok maradék anyag van, amit nem töltünk ki, szintén szélesebbnek mutat. A 3/4-es fazon sokkal több mindenkinek áll jól, mint a hosszú. A feltűrés segíthet.
  • Az a darab, ami puhább anyagból készült (vagy idővel megpuhult), ami jobban idomul a formákra, az a kerekebb testalkaton is jobban áll (az mindegy, hogy csak a mellrész kerek, vagy mindenhol).
  • A karcsúsított fazon mindenkinek jobban áll, mint a bővebb (csak a bal alsó karcsúsított), mert egy merevebb, lazább fazon inkább szögletesebb testalkaton, kis melleken mutathat jól. Amiben van elasztán, az nagyobb eséllyel simul ki szépen felvéve a formákon, tehát jobban áll, mint a merevebb darab.
  • Nemcsak a gombok számítanak, de a gombok melletti varrás, a koptatás erőssége és kontrasztja is.
  • A díszített darabok természetesen nem alapdarabok, legyen szó akár csak egy picike kis gyöngy, felirat, strassz, szaggatás, hímzés, szőrme, bőrbetét vagy bármi hasonlóról.
  • A galléros fazon alapdarab, a gallér nélküli nem igazán.
Ismét hangsúlyozom, hogy centiken múlik jó lesz-e az adott darab, ami felvéve derül ki! Hiába jó egy másik lánynak egy modell, ugyanazokkal a testarányokkal, elég, ha neked egy mérettel nagyobb/kisebb a melled, vagy 2-3 centivel hosszabb/rövidebb vagy keskenyebb/szélesebb a derekad, vagy vékonyabb/vastagabb a karod, keskenyebb/szélesebb a vállad vagy hátad, máris nem ugyanúgy fog állni.
Ezeket az aprónak tűnő, ám igen fontos részleteket a legtöbben nemhogy nem veszik figyelembe vásárláskor, de nem is tudnak róluk ?. A Testalkat workshopon ezekről lehet tanulni.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...

Előtte-utána: „Jókislányból” klasszikus nőies stílus

Életkép egy hideg tél színtípusú ügyfelem gardróbjából. Az évek alatt szépen felépítettük a színes gardróbját a közös vásárlásokkal. Ő a klasszikus utat vitte végig: színelemzés, majd gardróbrendezés és végül közös vásárlás. Időközben változott a mérete, az élete, és...
error: Ez a tartalom védett!