fbpx

A varrás nélküli alsó elengedhetetlen alapdarab nyárra. Elsősorban a vékonyabb anyagú ruhákhoz illik, testszínű változatban pedig a világos színű ruhákhoz is nagyon fontos.

Alapszabály: a fehérneműnek nem szabad(na) ki-illetve átlátszódnia!

Nagyon sokszor látom, hogy a bugyik varrása kicsit vagy nagyon, de bevág a viselőjének. Leggyakrabban hátul, fenéken látszik, de sokszor előfordul, hogy elöl, hasban is. Közös vásárlásokon gyakran szóba kerül, és sokan nem tudják, hogy van, hogy sokszor csak azért van hasuk egy adott ruhában, mert maga a bugyi az, ami bevág. Ezt hivatott kivédeni egy ilyen fehérnemű! Lehet tanga, normál vagy franciabugyi, csípő fazon, normál vagy egész magas derekú, a lényege, hogy ne vágjon be! És ne is pöndörödjön fel! Mert hiába áll szépen akkor, amikor egy helyben állunk a próbafülkében, az sajnos nem elég! Mozgás közben sem szabad elmozdulnia. Ezért fontos, hogy akár több márka több modelljét is kipróbáljuk, míg megtaláljuk az igazit.

Fontos, ez nem összekeverendő az alakformáló fehérneművel! Azok is varrás nélkül készülnek általában, de azok a varrás nélküli fehérneműnél sokkal kényelmetlenebbek (és hatásosabbak is). 

Milyen anyagot válassz?

Van pamut, műszálas és ún. ‘mikrofibrás’ verziójú anyag is. Illetve sokan nem tudják, de a tanga modell ebből sokkal kényelmesebb, mint a klasszikus tangák. Pont azért, mert nincs varrása, és vékony, puha anyaga van: érzetre olyan, mintha nem is viselne semmit az ember lánya (meg hát ugye látványra is ez a legláthatatlanabb).

Létezik ún. lézervágott, illetve ragasztott verzió is ebből. Tapasztalataim szerint a lézervágott az, ami valóban nem vág be és nem látszik át. A ragasztott sokszor bevág, mégpedig azért, mert a ragasztás egy erős gumi benne és pont ez lenne a lényege, hogy ezt elkerüljük.

Érdemes megnézned magad mindig hátulról is a tükörben. Sok bugyi akkor nem vág be, ha egyenesen állsz, de lépésnél már igen (esetleg egy barátnőt megkérni, hogy nézze meg vagy akár csináljon videót is róla). Apró dolognak tűnik, ám annál feltűnőbb a különbség!

A legtöbb fehérnemű illetve fast fashion márkának vannak ilyen darabjai, sok helyen kapható. Ám érdemes felpróbálni vásárlás előtt-hiszen így derül ki valójában bevág-e.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Hogyan tudod megkedvelni a mom jeanst?

Sokan nem szeretik a Mom jeans-t... de sokan csak nem találták meg a megfelelő darabot, ami hátulról nézve állhatna mondjuk így is, mint a képen! Már írtam róla korábban, hogy én sem éreztem közel magamhoz a mom jeanst stílust, de aztán ez lett az egyik kedvenc...

Gendersemlegesség a divatban? VIDEÓ

A gendersemlegesség a divatban kérdéskörről fejtettem ki többek között én is a szakmai álláspontomat az M5 csatorna Ez itt a kérdés c. műsorában.A divatmárkák polcain egyre többször jelennek meg az ún. “Gendersemleges” darabok. A divatipar tudatosan törekszik-e a...

90’s évek és pasztell színek

Most a 90’es évek vannak újra divatban a pasztellszíneikkel, úgyhogy emiatt a nyár színtípusoknak kánaán a kínálat az üzletekben. A legújabb kedvencem ez a lila pulcsi. Nehéz volt eldönteni a két tökéletes szín közül melyiket válasszam... Ezeket a darabokat az...
error: Ez a tartalom védett!