fbpx

A varrás nélküli alsó elengedhetetlen alapdarab nyárra. Elsősorban a vékonyabb anyagú ruhákhoz illik, testszínű változatban pedig a világos színű ruhákhoz is nagyon fontos.

Alapszabály: a fehérneműnek nem szabad(na) ki-illetve átlátszódnia!

Nagyon sokszor látom, hogy a bugyik varrása kicsit vagy nagyon, de bevág a viselőjének. Leggyakrabban hátul, fenéken látszik, de sokszor előfordul, hogy elöl, hasban is. Közös vásárlásokon gyakran szóba kerül, és sokan nem tudják, hogy van, hogy sokszor csak azért van hasuk egy adott ruhában, mert maga a bugyi az, ami bevág. Ezt hivatott kivédeni egy ilyen fehérnemű! Lehet tanga, normál vagy franciabugyi, csípő fazon, normál vagy egész magas derekú, a lényege, hogy ne vágjon be! És ne is pöndörödjön fel! Mert hiába áll szépen akkor, amikor egy helyben állunk a próbafülkében, az sajnos nem elég! Mozgás közben sem szabad elmozdulnia. Ezért fontos, hogy akár több márka több modelljét is kipróbáljuk, míg megtaláljuk az igazit.

Fontos, ez nem összekeverendő az alakformáló fehérneművel! Azok is varrás nélkül készülnek általában, de azok a varrás nélküli fehérneműnél sokkal kényelmetlenebbek (és hatásosabbak is). 

Milyen anyagot válassz?

Van pamut, műszálas és ún. ‘mikrofibrás’ verziójú anyag is. Illetve sokan nem tudják, de a tanga modell ebből sokkal kényelmesebb, mint a klasszikus tangák. Pont azért, mert nincs varrása, és vékony, puha anyaga van: érzetre olyan, mintha nem is viselne semmit az ember lánya (meg hát ugye látványra is ez a legláthatatlanabb).

Létezik ún. lézervágott, illetve ragasztott verzió is ebből. Tapasztalataim szerint a lézervágott az, ami valóban nem vág be és nem látszik át. A ragasztott sokszor bevág, mégpedig azért, mert a ragasztás egy erős gumi benne és pont ez lenne a lényege, hogy ezt elkerüljük.

Érdemes megnézned magad mindig hátulról is a tükörben. Sok bugyi akkor nem vág be, ha egyenesen állsz, de lépésnél már igen (esetleg egy barátnőt megkérni, hogy nézze meg vagy akár csináljon videót is róla). Apró dolognak tűnik, ám annál feltűnőbb a különbség!

A legtöbb fehérnemű illetve fast fashion márkának vannak ilyen darabjai, sok helyen kapható. Ám érdemes felpróbálni vásárlás előtt-hiszen így derül ki valójában bevág-e.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Alapdarab: Fehér felső és farmer

Fontos tudni, hogy olyan nincsen, hogy valami minden színtípusnak, minden testalkatra, és minden stílusra illetve élethelyzetre alapdarab. Mindenestre a fehér felső és a kék farmer sokak ruhatárában megállja a helyét és jól kihasználható. Ha nem akarok gondolkozni az...

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...
error: Ez a tartalom védett!