fbpx

A varrás nélküli alsó elengedhetetlen alapdarab nyárra. Elsősorban a vékonyabb anyagú ruhákhoz illik, testszínű változatban pedig a világos színű ruhákhoz is nagyon fontos.

Alapszabály: a fehérneműnek nem szabad(na) ki-illetve átlátszódnia!

Nagyon sokszor látom, hogy a bugyik varrása kicsit vagy nagyon, de bevág a viselőjének. Leggyakrabban hátul, fenéken látszik, de sokszor előfordul, hogy elöl, hasban is. Közös vásárlásokon gyakran szóba kerül, és sokan nem tudják, hogy van, hogy sokszor csak azért van hasuk egy adott ruhában, mert maga a bugyi az, ami bevág. Ezt hivatott kivédeni egy ilyen fehérnemű! Lehet tanga, normál vagy franciabugyi, csípő fazon, normál vagy egész magas derekú, a lényege, hogy ne vágjon be! És ne is pöndörödjön fel! Mert hiába áll szépen akkor, amikor egy helyben állunk a próbafülkében, az sajnos nem elég! Mozgás közben sem szabad elmozdulnia. Ezért fontos, hogy akár több márka több modelljét is kipróbáljuk, míg megtaláljuk az igazit.

Fontos, ez nem összekeverendő az alakformáló fehérneművel! Azok is varrás nélkül készülnek általában, de azok a varrás nélküli fehérneműnél sokkal kényelmetlenebbek (és hatásosabbak is). 

Milyen anyagot válassz?

Van pamut, műszálas és ún. ‘mikrofibrás’ verziójú anyag is. Illetve sokan nem tudják, de a tanga modell ebből sokkal kényelmesebb, mint a klasszikus tangák. Pont azért, mert nincs varrása, és vékony, puha anyaga van: érzetre olyan, mintha nem is viselne semmit az ember lánya (meg hát ugye látványra is ez a legláthatatlanabb).

Létezik ún. lézervágott, illetve ragasztott verzió is ebből. Tapasztalataim szerint a lézervágott az, ami valóban nem vág be és nem látszik át. A ragasztott sokszor bevág, mégpedig azért, mert a ragasztás egy erős gumi benne és pont ez lenne a lényege, hogy ezt elkerüljük.

Érdemes megnézned magad mindig hátulról is a tükörben. Sok bugyi akkor nem vág be, ha egyenesen állsz, de lépésnél már igen (esetleg egy barátnőt megkérni, hogy nézze meg vagy akár csináljon videót is róla). Apró dolognak tűnik, ám annál feltűnőbb a különbség!

A legtöbb fehérnemű illetve fast fashion márkának vannak ilyen darabjai, sok helyen kapható. Ám érdemes felpróbálni vásárlás előtt-hiszen így derül ki valójában bevág-e.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Hogyan tudod fejleszteni a stílusérzéked?

​Az már szuper lépés, ha felismerted, hogy nem érzed jól magad a jelenlegi ruháidban és szeretnél rajta változtatni. De vajon lehet-e fejleszteni a stílusunkon vagy ez egy velünk született képesség, ami vagy van vagy nincs? A stílus fejlesztésének első lépése A...

Vegyem meg vagy hagyjam ott? / Stílustanácsadás dilemmák

Most akkor ez jó vagy nem jó? Vegyem meg vagy hagyjam ott? Tartsam meg vagy dobjam ki? Stílustanácsadóként nap, mint nap ezekkel a kérdésekkel találkozom.Ilyenkor mindig el szoktam mondani, hogy a stílustanácsadás nem egy ilyen egzakt dolog, mint a matematika, ahol a...

Petite, relaxed, high rise… Mit jelentenek ezek a kifejezések?

Rendszeresen vásárolok ún. ‘petite’ ügyfelekkel, azaz olyanokkal, akik 160 cm alatt vannak. Elég gyakori magasság ez Magyarországon! A legfontosabb, hogy aki alacsony, annak nem csak egyszerűen rövidebb nadrág kell, hanem ARÁNYAIBAN rövidített!Mit jelent a petite...
error: Ez a tartalom védett!