fbpx

Mindjárt itt a tavasz (juhééé!), úgyhogy pár hét múlva már eljön a balerina cipők időszaka! Mármint az üzletek kínálatában legalábbis mindenképp, az senkit nem zavar, ha közben nulla fok vagy hóesés van kint, azokat árulják. 

A balerina típusú cipő az, ami hordható szoknyához és nadrághoz is, míg egy Oxford/loafer stílusú cipő az nem igazán illik szoknyához. (A legtöbb embernek, a legtöbb stílushoz illetve a legtöbb szoknya fazonhoz nem illik, most ne a kivételekről beszéljünk mert azt én is tudom, de a legtöbben nem abba a kategóriába tartoznak)

A képen felül egy szép balerina van, alul meg egy kényelmes.

Ez alapszabály egyébként, hogy mindig vannak a szép darabok, meg vannak a kényelmesek, és a kettőnek viszonylag szűk a keresztmetszete – sajnos.  Akinek ez nem tetszik, annak azt szoktam mondani, hogy attól még, hogy nekem ez a szakmám, hogy stílustanácsadóként tudom és napi szinten alkalmazom ezeket a szabályokat, rám is ugyanúgy vonatkoznak, mert nekem is van egy lábam, szóval nem lesz egyszerűbb a ‘mitvegyekfel’ döntés 

Kényelmes – csinos skála

Tehát érdemes eldönteni, hogy inkább kényelmesek vagyunk, vagy inkább csinosak. Nyilván van valahol a kettő közötti megoldás, mindenki erre vágyik, hogy legyen 2in1, de ezt egyfajta skálának érdemes elképzelni, aminek ez a két véglete, és mi a kettő között lavírozunk valahol.

  • Szerencsére nem kell végleg meghoznunk ezt a döntést, mert ahány cipőnk van, annyiféle szettet tudunk létrehozni, tehát egyik nap így nézünk ki, másik nap úgy.
  • És akár nap közben is lehet variálni, hogy mondjuk mást viselünk a munkába, mint munka után, amikor a gyerekért megyünk az oviba, majd játszóra, majd bevásárlásra.
  • Vagy pont hogy akkor jön a még kiöltözősebb része a napnak, ha van valami esti programunk, ahol csinosabbak szeretnénk lenni. Amikor gardróbrendezéseken átnézem a cipő készletet, sokszor az a konklúzió, hogy nincsenek meg az alapdarabok!
Balerina cipő kisokos / Szemes Nóra személyi stylist

Fontos alapszabály, figyelem!

A cipő alapjaiban határozza meg az egész szettet!!!!

  • Ha a cipő elegánsabb, az az egész szettet elegánsabb irányba tolja.
  • Ha a cipő viszont bumfordibb, akkor az egész szettet kicsit a slamposabb/sportosabb irányba tolja el.

És én most nem a 10 centis tűsarkú vs sportcipő kérdésről beszélek, mint ahogy azt sokan szeretik kisarkítani (haha, értitek).

Tippek balerina cipő vásárláshoz

A képeket Google képtalálatokból mentettem, mindkét márka jó minőségű és kényelmes cipőket gyárt (most nyilván kinek mi a kényelmes, de így közmegegyezés szerint nem a kínai/Deichmann kategória).

A felső képen egy Högl cipő látható, kb 40 ezer Ft, az alsó képen egy Flexx cipő van, kb 25 ezer Ft-ba kerül. A ‘szebb’ kifejezést úgy értem, hogy csinosabb a lábon. Mindig azt mondom, hogy semmit ne higgy el, hanem próbáld ki, és győződj meg róla saját magad.

Ha van otthon két hasonló cipő, akkor lehet az egyik a jobb lábra, a másik a bal lábra, és hoppá, máris látni fogod a különbséget, és bizony ordítani fog. Ha nincsen, akkor menj el egy nagy cipőboltba, ahol van két hasonló cipő, és ott játszd ezt el.

Az alsó, kényelmesebb cipő (Flexx) jobban idomul a lábra, mert puha az anyaga, hajlékonyabb a talpa, mert rugalmas gumiból van, az oldalsó gumírozott szegély jobban tartja a lábon a cipőt, és persze a magasabb talp is kényelmesebb járást biztosít 

Amikor balerina cipőt javaslok, akkor sokszor jön a mondás, hogy ‘ higgyem el, az nem kényelmes, mert minden kavicsot érzek’, én meg mondom, hogy nem hiszem el, mert nem egyről beszélünk, és balerina és balerina között is óriási különbségek vannak! Az alsó balerinában pont annyira érzed a kavicsokat mint egy sportcipőben.

Hogyan válassz balerina cipőt?

A kettő között megannyi kategória van, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, már ezek is eléggé minimalisták stílusban és fazonban, tehát ez is segítség lehet.

Mert amin túl sok biszbasz van, az nem lesz alapdarab, tehát a díszítések, varrások, fodrok, logók, feliratok, színek stb. mind a ‘nemannyirajólkihasználható’ irányba tolja el a cipőt.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Vásárlás stylisttal: Ha utálsz vásárolni

Vera többek között ezt írta nekem: “Az elméletet nem ismerem, nem is nagyon érdekel. Csak legyen mit felkapnom reggelente, amiben jól érzem magam, és megfelelő." Tipikusan ilyen gondolatokkal keresnek meg azok az ügyfeleim, akik a közös vásárlást választják. Mennyi...

Max Mara Teddy kabát turiból?

A minap kitettem Instagram storyba ezt a kabátot, amit most vettem a turiban. Egy barátnőm mutatta, hogy pont ezt nézte ki a Max Mara oldalán, csak ‘kicsit’ drága. ​Elég sok színben elérhető, de 750 ezer-1M Ft körüli árakon van az eredeti Max Mara Teddy verzió,...

Tudtad? Többféle fekete színárnyalat létezik

Tudtad, hogy fekete és fekete között is van különbség?A bal oldali, tompa fekete a nem tél színtípusok kiváltó színe lehet, ha mindenképp ragaszkodnak a ‘feketéhez’. ‘Szerencsére’ ezt az ún. tervezett elavulás amúgy is megoldja nekünk, mert a legtöbb természetes...
error: Ez a tartalom védett!