fbpx

Aki régóta követ, az már ezerszer hallhatta tőlem, hogy annyira nem konfekció a lábam, hogy a cipők 90%-a kényelmetlen. Igen, 90%, költői túlzás nélkül. Például mert felemás a lábam, de csak fél számmal, meg ilyenek. Szóval megveszem, felveszem, és utána derül ki, hogy az adott darab épp működik-e. Nem tudom visszavinni a boltba, ha már felvettem.

Vennél használtan cipőt?

A legtöbb turis cipő teljesen új, ezen is rajta volt az eredeti címke. A legtöbb ‘használt’ cipő az úgy használt, ahogy valószínű mindenkinek van 1-2 pár otthon, ez a ‘jóötletnektűnt’ kategória, amire aztán rájöttél, hogy mégsem a te stílusod, nem a te színed, nem fogsz magas sarkút hordani, vagy csak úgy nem akarod mégsem felvenni kategória. 

Na ilyeneket simán meg lehet venni ‘használtan’ is, amit egyszer felvett valaki két órára, aztán utána többet nem. Valójában ezt hívjuk annak, hogy ‘másodkézből’ veszed. Tehát nem boltból, de nem is használt. 

Mert egy cipő valójában felvéve derül ki hogy kényelmes-e, persze van aki rögtön tudja, de sokaknak ez csak pár óra után lesz egyértelmű. Nadrágnál ugyanez a helyzet amúgy, sokszor, az is felvéve érződik, hogy milyen lesz, kitágul-e, vagy túl szűk, itt nyom, ott szorít… ez elsősorban a kerekebb alsótesttel rendelkezőkre igaz.

Szóval, mindezt azért írtam le, hogy cipőt is lehet venni másodkézből, ha fontos számunkra a fenntarthatóság vagy egyszerűen a magyar üzletek polcain nem találtunk a stílusunknak, méretünknek megfelelő darabot.

Cipő másodkézből? / Szemes Nóra személyi stylist

Őszi szettem közös vásárláshoz

Lelőhely: mindent másodkézből szereztem be, kivéve a fülbevalót, amit Thaiföldön vettem, így lelőhelyet arra sem tudok írni. A kabát lemaradt, de a púder rózsaszín volt, amit tavaly már kiposztoltam. Ezt az összeállítást egy Stylisttal való közös vásárlás során viseltem, plázás vásárlásunk volt az Aréna Plázában.

Fülbevaló

Gyöngy. Kevesen tudják, de a klasszik gyöngy leginkább a nyár típusokon mutat jól. Persze, jól áll mindenki másnak is, meg itt is vannak árnyalatok, de azért jó tudni. Ez egy nagyobb, két gyöngyből álló karakteresebb darab, így egy kicsit izgibb lesz, kap egy fókuszpontot a szett.

Blúz

Lágy nyár szín inkább, én hideg nyár vagyok, szóval ha szigorúan vesszuk, kicsit túl fakó a színe. (Ha még nem ismered a különböző színtípusokat, de érdekelne, hogy mely színek hozzád ki a természetes szépségedet, akkor a Szín+Test Kombinált workshopot javaslom neked!) Nyilván nincs éles választóvonal az altípusok között, ezért van némi átjárhatóság, de mindig azt mondom, hogy nem szabad kötnünk az ebet a karóhoz, hogy mi márpedig csak a tökéleteset vesszük meg, mert a színárnyalat is csak egyetlen szempont, és ott van még minden más, amire figyelnünk kell(ene…).

Meg attól még, hogy mi ismerjük a színrendszert, akik minket látnak valószínűleg nem így vannak vele, szóval abszolút lehet harmonikus is az összhatás.

Sokáig tartott megbarátkoznom a bővebb blúzok/felsők divatjával, mert nem csak homokóra alkatom van, ami derékhangsúlyozast kívánna, de alacsony is vagyok, ami szintén nem a bő darabokkal kompatibilis.

Ezt sokatoknál látom, akik hasonló adottságokkal rendelkeznek, hogy szűket szűkkel hordanak mindig, de bő és bő között is óriási különbségek vannak! Ez például lágy esésű, könnyű, puha anyag, ami azért nem egyenlő elbírálás alá esik egy merev és vastag anyagú bő darabbal. Részletesen a Test workshopon fejtem ki! Ha érdekel a téma, itt tudsz rá jelentkezni!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Nyár színtípus vásárlás: A 2000’s évek színei visszatérnek!

Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy jönnek vissza a 2000-es évek! Bizony, már az is 20 éve volt, hiába sokaknak olyan, mintha az csak tegnap lett volna, mert a tinikorukat idézi. Évekig alig lehetett kapni nyár színtípusnak való színeket az üzletekben, mert ‘tél...

Balerina cipő kisokos

Mindjárt itt a tavasz (juhééé!), úgyhogy pár hét múlva már eljön a balerina cipők időszaka! Mármint az üzletek kínálatában legalábbis mindenképp, az senkit nem zavar, ha közben nulla fok vagy hóesés van kint, azokat árulják. A balerina típusú cipő az, ami hordható...

Hogyan tudod megkedvelni a mom jeanst?

Sokan nem szeretik a Mom jeans-t... de sokan csak nem találták meg a megfelelő darabot, ami hátulról nézve állhatna mondjuk így is, mint a képen! Már írtam róla korábban, hogy én sem éreztem közel magamhoz a mom jeanst stílust, de aztán ez lett az egyik kedvenc...
error: Ez a tartalom védett!