fbpx

Jöjjön az a bizonyos ‘culotte’ nadrág, sokak mumusa. 🙂

Mit szeretek benne?

Kicsit hasonlít egy szoknyára, főleg ez a darab, ami rajtam van. Könnyű, lenge, szellős, a pliszirozottságának köszönhetően minden lépésnél lágyan mozog körülöttem. Gyakran nem is lehet eldönteni, hogy ez  szoknya-e vagy nadrág. Terpeszbe kellett állnom a fotó kedvéért, hogy látszódjon, nem szoknyát viselek.

Ez a hossz éppen a térdem alá ér, az én 163 centimhez ez pont tökéletes. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne kicsit hosszabb, de ez a hossz biztosan működik. Ezt Bangkokban vettem, de azt tapasztalom, hogy akik itthon árulnak culotte nadrágokat, azok főleg magasabb lányokon mutatnak jól. Illetve ezt az anyagot sem igen látom.

Fazon

Magas derekú ez a culotte, ami az én homokóra alkalomhoz tökéletes, ez kb köldökömig ér. A felsőt betűröm hozzá, így jön ki szépen az arány, illetve ez nyújtja is a lábam. Figyelek arra, hogy a felső ne legyen túl hosszú, mert egyrészt úgy több réteg anyag lenne a hasam/derekam tájékán, ami erősítene, másrészt át is látszódna.

Styling

A szokásos alapdarab farmerdzsekim ezzel is működik, bár nem ér össze a nadrággal derékban, hanem kicsit rövidebb, mint ahogy tökéletes lenne. Kinyitva mindenestre teljesen jó így, begombolni meg amúgy is csak akkor szoktam, ha fázom.

Ezüst a fülbevaló és a táska is, a cipő egy világos arany árnyalat. És itt ismét megjelenik a realitás és a vágyak közti különbség: nagyon örülnék, ha találnék a lábamra egy megfelelő ezüst cipőt, de annyira speciális a lábam, és annyit gyalogolok egy-egy vásárláson, hogy a futócipő lenne a legkomfortosabb, de azt ugye már mégsem lehet felvenni, szóval már ez a találat is tökéletes. 😁

A tengerészcsíkos szűk felső nyár színű: nagyobbrészt világos, mint sötét csíkokból áll, és a csíkok vékonyak, tehát enyhébben kontrasztosak. Ez a különbség mondjuk egy tél színtípusnak való csíkozás között, amiben inkább a sötét dominál, vagy egyenlően sötét-világos, illetve fehérebb a fehér benne, sötétebb a kék-vagy eleve fekete-fehér.

Hova?

Ez a styling bizonyos ügyfeleknél k is nekem. Fontos, hogy shopping közben rengetegszer lehajolok, emelek, cipelek, 6-8 kg vállfás ruhát viszek a kezemben a próbafülkéhez, szóval sokszor kemény fizikai munkát végzek, így a csinosabb darabokat ilyenkor nem választok, kénytelen vagyok sztreccsesebb anyagokat viselni, amik bírják a kiképzést 😁. Ez egy félutas megoldás a már kényelmes, de még csinos között.

Ha valaki irodába venne fel hasonlót, akkor a sztreccses felsőt blúzra cserélném, a farmerdzsekit blézerre (színtípustól függ, milyen színűre), de a fekete-fehér, kék, szürke árnylatokkal nem nagyon lőhetünk mellé. 🙂

Nagyobb méretben?

Hogyne, természetesen nagyobb méretben is működik ez a szett, ha valakinek ugyanilyen a váll-derék-csípő egymáshoz viszonyított aránya, akkor akár 44-es méretben is.

Hogyan találjuk meg a megfelelő fazont?

RENGETEG darabot fel kell próbálni! Tudom, hogy a legtöbben nem szeretnek próbálni, de ez olyan, mint amikor egy vizsgára tanulsz: azt sem feltétlenül szereted meg élvezed, de az eredményét, a tudást meg a sikeres vizsgát már igen, ugye? Akkor mégis megéri!Tekints nyugodtan a ruhapróbára is úgy, hogy tanulsz belőle és eredménnyel zárul majd.

Ha voltál már Testalkat workshopon, akkor tudod, mire kell figyelned, mit kell nézned, hol milyen részlet erősít, vagy éppen mivel tudod karcsúsítani magad, mi a trükkje a figyelem irányításának az előnyös részeidre. Ha még nem, akkor várlak szeretettel a következőn!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Hogyan tudod fejleszteni a stílusérzéked?

​Az már szuper lépés, ha felismerted, hogy nem érzed jól magad a jelenlegi ruháidban és szeretnél rajta változtatni. De vajon lehet-e fejleszteni a stílusunkon vagy ez egy velünk született képesség, ami vagy van vagy nincs? A stílus fejlesztésének első lépése A...

Vegyem meg vagy hagyjam ott? / Stílustanácsadás dilemmák

Most akkor ez jó vagy nem jó? Vegyem meg vagy hagyjam ott? Tartsam meg vagy dobjam ki? Stílustanácsadóként nap, mint nap ezekkel a kérdésekkel találkozom.Ilyenkor mindig el szoktam mondani, hogy a stílustanácsadás nem egy ilyen egzakt dolog, mint a matematika, ahol a...

Petite, relaxed, high rise… Mit jelentenek ezek a kifejezések?

Rendszeresen vásárolok ún. ‘petite’ ügyfelekkel, azaz olyanokkal, akik 160 cm alatt vannak. Elég gyakori magasság ez Magyarországon! A legfontosabb, hogy aki alacsony, annak nem csak egyszerűen rövidebb nadrág kell, hanem ARÁNYAIBAN rövidített!Mit jelent a petite...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!