fbpx

Tudtátok? Ha egy színbe, vagy egy színnek az árnyalataiba öltözünk, az nyújtja az alakunkat. Nyilván feketével a legegyszerűbb eljátszani, tudom én 😉 Ezen kívül mind a ruhának, mind a harisnyának hosszanti csíkozása (bordázása) van, ami szintén optikailag nyújt.

Mit tudja még nyújtani az alakot?

👗 Ha kisebb táskát választottam volna, az még jobban nyújt, de mivel általában a fél életemet magammal cipelem, így ezúttal a praktikum győzött. Amúgy egy letisztult alapdarab, így rengeteg mindenhez megy.

👗 Az ún. ‘Statement’ nyaklánc a nagy mérete miatt felülre irányítja a figyelmet, ez szintén magasabbnak láttat.

👗 A bőrdzsekim műbőrből készült, még azokból az időkből, amikor nem úgy gyártották, mint manapság, hogy szétmálljon akár 2 szezon alatt is, pusztán a szekrényben tárolva. Nagyjából 10 éve vettem, akkor is leárazva kb. 2500 Ft-ért a New Yorkerben. Az idő nagy részében nemhogy hordva nem volt, de bőröndben állt. Ennek ellenére elég jól bírja a sarat! :). Az aszimmetrikus fazon szintén rendkívül előnyös szabásvonal az én típusomnak.

Miket érdemes még beszerezned?

👗 Szürke napszemüveget nem olyan egyszerű találni, de nyár típusoknak ez lenne az ideális szín a fekete vagy a barna helyett. Szerintem megéri a keresést!

👗 A harisnya Calzedonia, pamut – ezek sokkal tovább bírják, mint a vékonyabb anyagú, testszínű 15-20 DEN-es darabok. További előnyük, hogy nem kell a színárnyalattal annyit bajlódni. Ez a testszínűnél ugye kardinál kérdés, és rengeteg idő lehet, mire megtaláljuk a bőrünk színével megegyezőt. Viszont! Ez egy plusz színnek számít az öltözetben és ez jelentősen megnehezíti a színek kombinálását a szettben-világos típusoknak, mint a nyár vagy az ősz színtípus, főleg, így ősszel… mennyivel egyszerűbb nyáron öltözni, mikor nincs ennyi réteg, ugye…

👗 A csizma velúrbőr, nagyon kényelmes darab – a lehetőségekhez mérten :). (Annyira specialis lábfejem van, hogy a cipők 90 %-a kényelmetlen, így ez a belefér kategória, hogy csak egy kicsit bő rám mindenhol. 😀 :() Érdemes beszerezned egy ehhez hasonló darabot, ez alapdarabja lehet a ruhatárunknak. A mázlistákat meg előre irigylem, akik találnak olyan fazont, ami tökéletesen kisimul a lábfejükön illetve vádlijukon, és sehol nem áll el. Normál, illetve széles vádli előnyben, keskenyre kb. lehetetlen találni.

Ideális esetben a hossz térd alatt végződik. A combcsizma és a térdcsizma elsősorban magas lányokon, illetve vékony lábakon áll jól (nyilván vannak kivételek, mert azok mindig vannak ;)) Ennek a talpa ‘flex’, azaz flexibilis, tehát nagyon kényelmes. A rugalmas talp mindig sokkal kényelmesebb, mint a merev, illetve egészségesebb járást is eredményez – a sarokmagasságtól függetlenül.

Számomra ez a típusú öltözködés az, ami csinos és egyben kényelmes is, hiszen tudok benne mozogni rendesen, ám a ruha volta miatt mégis csinosabb, nőiesebb, mint egy nadrág.

De azért ne felejtsük!

  • A csinos nem egyenlő az elegánssal, ezt sokan félreértik.
  • Természetesen ahogy semmilyen szabály, így ez sem vonatkoztatható mindenkire. Nem minden testalkaton működik ugyanilyen hatással ez a szett. Ha még nem tudod, milyen színek és szabásvonalak állnak neked jól, gyere el egy Kombinált workshopra!
  • A rugalmas, enyhén vagy nagyon tapadó pamut, kötött anyagok kényelmesek (ezért olyan elterjedtek), ám ‘mindent is’ megmutatnak: hurkácskák, bevágó bugyi vagy melltartó vonal, rossz testtartás, stb. ezt mind kihangsúlyozzák, felerősítik, így erre mindenképp érdemes figyelnünk és, ha érint minket ez a probléma, akkor elkerülni az ilyen jellegű anyagokat -bármennyire kényelmes is.

Outfitelemzés: Lovaglószett

Újra szettelemzés következik! Ez az összeállítás azért nagyszerű, mert egyszerű! És persze kényelmes. De közben jól is néz ki! És nem mellesleg meleg is. Ezt a négyet egyszerre kevés szett tudja! Csupa alapdarabból áll: Fehér kötött garbó Navykék...

Vásárlás stylisttal: Farmer pólóból nőiesebb ruhatár

Te is szeretnél egy kicsit nőiesebben, ám mégsem elegánsan öltözni? Kevesebb sportos és több laza ruhadarabot beépíteni a mindennapi öltözetedbe? Anita története inspirációt adhat számodra!  Anita problémája a legtöbb 30 feletti ügyfelemre igaz...

Mennyire vagy magabiztos?

Tudjátok, hogy egy nő arckifejezéséből, mimikájából és testbeszédéből rögtön meg lehet állapítani a következőket? Mennyi önbizalma van? Szépnek tartja-e magát? Mennyire becsüli önmagát? Nem tudom, hogy ezt csak én veszem-e észre, mert 17 éve...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!