fbpx

Van ez az alapdarab szürke napszemüvegem. Illetve volt, mert sikeresen ráültem a nyáron. Ami számomra elég fájó pont, tekintve hogy szürke keretet iszonyú ritkán lehet kapni, főleg ilyen minimalistát, főleg a keskeny arcomra valót. Erre mit ad isten, megtalálom ugyanezt egy mezei piaci optikában! Égre-földre kerestem már az utódját egy ideje, mert mi van, ha történik vele valami… Ami történt is, és még aznap, pár órával később véletlenül megtaláltam a tökéletes darabot.

Ha te is épp napszemüveg vadászaton vagy, ez a 4 tanács biztos jól jön neked.

TIPP 1 – Miket érdemes figyelembe venned?

Az ideális napszemüveg megy:

  • színtípusunkhoz
  • arcformánkhoz
  • öltözetünkhöz

Tehát ahogy a sportos napszemüveg nem illik az elegáns öltözethez, úgy egy elegáns napszemüveg sem illik egy sportosabb szetthez.

Az arcunk csak centikben tér el egy másik ember arcától, ami szemüveg/napszemüvegben konkrétan csak millimétereket jelent. Az ideális fazon megtalálásában ezek a milliméterek abszolút nem elhanyagolható tényezők! ?

TIPP 2 – Színtípus is számít a választáskor?

  • Világos színtípusoknak világos keret az ideális.
  • Sötét típusoknak sötét keretet érdemes választaniuk.

Az én lencsém nyár színtípusként színátmenetes, ami a kontraszt értéket tovább tompítja, ami az én esetemben jó hír. Részletkérdésnek tűnik, de egy foncsor vagy full fekete lencse azért nem annyira mutatna jól rajtam.

TIPP 3 – Kontrasztokra fel!

A polarizált lencse ideális vezetéshez vagy sporthoz, vízpartra. Sokkal élesebbek a kontrasztok benne, jobban látod a színeket. Szerencsére most már egyre nagyobb a választék elegáns polarizált keretekből is, nemcsak műanyagból.

TIPP 4 – Milyen ár-érték arány az ideális?

A drága napszemüvegnél a tervezői, illetve a marketing díj az, ami sokba kerül. A dizájn az, amiért leginkább fizetsz. Egy 80 ezer Ft-os napszemüveg nem véd jobban a sugaraktól, mint egy 8 ezer Ft-os vagy akár 3 ezer Ft-os UV-szűrős napszemüveg. Kis jelölés van a szemüvegen, ha valóban rendelkezik UV-szűrővel az adott darab.

Ha nem találod az ideális szemüveg vagy napszemüveg-fazont, kérj segítséget és elmegyünk együtt!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Titokzokni, ami titokban is marad

Titokzokninak az számít, ami ‘titokban is marad’. Szóval attól függően, hogy milyen cipővel vesszük fel, különböző hosszak léteznek. Sokan összekeverik őket vásárláskor, vagy nem is tudják, hogy többféle hossz létezik.Ez a két titokzokni például nagyon hasonló: A bal...

Őszi alapdarab cipő

Egy rövid időre még visszajön a nyárias idő, így választhatunk kicsit nyitottabb cipőket is őszre.Őszi alapdarab cipő Egy hegyes orrú balerinacipő ALAPDARAB lehet a ruhatárunkban. Kecsessé teszi a lábfejet, nyújtja a lábat és finoman elegánssá teszi az egész outfitet....

Így válassz szandált! Pro tipp a szakértőtől

Itt a szandál szezon, és vásárlásnál előtérbe kerül a lábujj kérdés. Ügyféltípusok szandálválasztás előtt  Van, aki a világért meg nem mutatná a lábujjait, mert milyen rondák. Szerencsére sikerült sok lányt meggyőznöm az évek során, hogy ez hülyeség és amúgy is, kinek...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!