fbpx

Van ez az alapdarab szürke napszemüvegem. Illetve volt, mert sikeresen ráültem a nyáron. Ami számomra elég fájó pont, tekintve hogy szürke keretet iszonyú ritkán lehet kapni, főleg ilyen minimalistát, főleg a keskeny arcomra valót. Erre mit ad isten, megtalálom ugyanezt egy mezei piaci optikában! Égre-földre kerestem már az utódját egy ideje, mert mi van, ha történik vele valami… Ami történt is, és még aznap, pár órával később véletlenül megtaláltam a tökéletes darabot.

Ha te is épp napszemüveg vadászaton vagy, ez a 4 tanács biztos jól jön neked.

TIPP 1 – Miket érdemes figyelembe venned?

Az ideális napszemüveg megy:

  • színtípusunkhoz
  • arcformánkhoz
  • öltözetünkhöz

Tehát ahogy a sportos napszemüveg nem illik az elegáns öltözethez, úgy egy elegáns napszemüveg sem illik egy sportosabb szetthez.

Az arcunk csak centikben tér el egy másik ember arcától, ami szemüveg/napszemüvegben konkrétan csak millimétereket jelent. Az ideális fazon megtalálásában ezek a milliméterek abszolút nem elhanyagolható tényezők! ?

TIPP 2 – Színtípus is számít a választáskor?

  • Világos színtípusoknak világos keret az ideális.
  • Sötét típusoknak sötét keretet érdemes választaniuk.

Az én lencsém nyár színtípusként színátmenetes, ami a kontraszt értéket tovább tompítja, ami az én esetemben jó hír. Részletkérdésnek tűnik, de egy foncsor vagy full fekete lencse azért nem annyira mutatna jól rajtam.

TIPP 3 – Kontrasztokra fel!

A polarizált lencse ideális vezetéshez vagy sporthoz, vízpartra. Sokkal élesebbek a kontrasztok benne, jobban látod a színeket. Szerencsére most már egyre nagyobb a választék elegáns polarizált keretekből is, nemcsak műanyagból.

TIPP 4 – Milyen ár-érték arány az ideális?

A drága napszemüvegnél a tervezői, illetve a marketing díj az, ami sokba kerül. A dizájn az, amiért leginkább fizetsz. Egy 80 ezer Ft-os napszemüveg nem véd jobban a sugaraktól, mint egy 8 ezer Ft-os vagy akár 3 ezer Ft-os UV-szűrős napszemüveg. Kis jelölés van a szemüvegen, ha valóban rendelkezik UV-szűrővel az adott darab.

Ha nem találod az ideális szemüveg vagy napszemüveg-fazont, kérj segítséget és elmegyünk együtt!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Alapdarab: Fehér felső és farmer

Fontos tudni, hogy olyan nincsen, hogy valami minden színtípusnak, minden testalkatra, és minden stílusra illetve élethelyzetre alapdarab. Mindenestre a fehér felső és a kék farmer sokak ruhatárában megállja a helyét és jól kihasználható. Ha nem akarok gondolkozni az...

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!