fbpx

Egészen véletlenül ma csináltam két különböző üzletben két kabátról fotót, amiről kiderült, hogy szinte ugyanaz! Lágy ősz férfinak kerestem szövetkabátot, ezeket fotóztam le neki, mindkettő tökéletes lenne a színtípusának.

A turpisság az egészben az, hogy:

  • az egyik turi
  • a másik pláza,
  • az egyik Topshop
  • a másik H&M
  • az egyik leárazva ugyanannyi 
  • mint a másik eredeti áron 

A H&M-ből ez egy utolsó darab XL-es, talán a honlapon elérhető még több méret, de általában csak a nagy méretek szoktak megmaradni ilyenkorra. A turis darab is ugyanolyan jó állapotban van, talán teljesen új, ez nyilván megnehezíti a döntést. Jó hír, hogy sok ügyfél velem megy először turiba. Úgy értem megbíznak bennem annyira, hogy ha azt mondom menjünk, mert találhatunk jót ott, akkor kipróbálják. 

A mai férfi ügyfelem is mondta, hogy a lánya teljesen odáig van a turikért, de ő maga még sosem volt. A javaslatomra elmentünk egybe, és pozitív csalódás volt számára. Ha nem tudja, hogy turiból van az adott ruhadarab, soha nem állapította volna meg! A fast fashion kifejezés ezt is jelenti, hogy a legtöbb üzletben sokszor szinte ugyanaz kapható, egészen kis különbségekkel! Itt aztán tényleg ember legyen a talpán, aki megmondja az 5 apró részletet!

Melyiket érdemes megvenni?

A kérdés persze nem ennyire egyszerű, hogy “hát nyilván az újat kell megvenni”, és eleve milyen felháborító, hogy a turiban is ugyanannyiba kerül, mint újonnan. Ez a leggyakoribb narratíva sajnos, amit hallok. Természetesen mindenki döntsön úgy, ahogy jólesik szívének-lelkének, de arra felhívnám a figyelmet, hogy óriási túlfogyasztás van!

Nagyon sokszor előfordul, hogy azok a darabok, amit senki nem vesz meg leárazva, egyszerűen a szeméttelepen vagy szemétégetőben végzik. Erről sokan nem tudnak, pedig sajnos így van. 

Két különböző üzlet - ugyanaz a kabát?! / Szemes Nóra személyi stylist

Nagyon sokan, akik turiban vásárolnak elvi okokból teszik ezt (én magam is). Nem csak az az egy indok létezik erre, hogy olcsóbb, mint plázában megvenni, hiszen ez sokszor nem is igaz, Illetve nem azért nem veszi meg valaki használtan, mert nincs pénze újra, hanem például azért, hogy ne támogassa ezt az iszonyúan környezetszennyező iparágat.

Most egy szempontot vizsgáltunk a megannyiból, sajnos nem lehet ennyire leegyszerűsíteni, de elgondolkodtató posztnak mindenképp érdemes volt megírnom.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Vásárlás stylisttal: Ha utálsz vásárolni

Vera többek között ezt írta nekem: “Az elméletet nem ismerem, nem is nagyon érdekel. Csak legyen mit felkapnom reggelente, amiben jól érzem magam, és megfelelő." Tipikusan ilyen gondolatokkal keresnek meg azok az ügyfeleim, akik a közös vásárlást választják. Mennyi...

Max Mara Teddy kabát turiból?

A minap kitettem Instagram storyba ezt a kabátot, amit most vettem a turiban. Egy barátnőm mutatta, hogy pont ezt nézte ki a Max Mara oldalán, csak ‘kicsit’ drága. ​Elég sok színben elérhető, de 750 ezer-1M Ft körüli árakon van az eredeti Max Mara Teddy verzió,...

Tudtad? Többféle fekete színárnyalat létezik

Tudtad, hogy fekete és fekete között is van különbség?A bal oldali, tompa fekete a nem tél színtípusok kiváltó színe lehet, ha mindenképp ragaszkodnak a ‘feketéhez’. ‘Szerencsére’ ezt az ún. tervezett elavulás amúgy is megoldja nekünk, mert a legtöbb természetes...
error: Ez a tartalom védett!