fbpx

A korallos árnyalatok sokak kedvencei. Nekem is azok voltak, míg nem láttam egy hideg rózsaszín és egy meleg korall színkendőt az arcom előtt összehasonlítva. Hát nem volt őszinte a mosolyom, az biztos! 🙂 Sokan azt gondolják, hogy mindenkinek jól áll… pedig sajnos nincs így. 

Kinek áll jól a korall szín?

Önmagában a korall egy kategória, a barack az egy másik. A képen mindkét színárnyalat szerepel (kis beugratós), de sokan nem tesznek elnevezésben különbséget a kettő között, pedig fontos lenne. A korallon belül is vannak sötétebb-világosabb, telítettebb és telítetlenebb (pasztellesebb, ha úgy tetszik) árnyalatok. És ez az, ami valójában meghatározza, hogy kinek fog jól állni.

  • Tehát alapvetően a meleg típusokhoz illik, de ezen belül például egy világos barack szín borzasztóan állna arc közelében egy sötét ősznek, hiába meleg típus.
  • A meleg ősznek kevésbé rossz, de még mindig erőtlen (akkor már inkább nadrágban, egy barna felsővel például).
  • A világos nyár kicsit átjárhat a világos tavasz színeibe, főleg kis felületen viselve, arctól távolabb.
  • Az élénk tél kicsit átjárhat az élénk tavasz színeibe, de csak a legélénkebb színeket nézve, és szintén inkább alul.

És így tovább, egyenként ki lehetne elemezni az összes árnyalatot altípusonként.

Szóval a világos korall vagy barack színek inkább tavaszoknak, a sötétebb árnyalataik inkább az őszökhöz illenek. És akkor még érdemes nézni a telítettséget is! Szóval mindig az adott ÁRNYALAT az, ami döntő, nem maga a szín. Tehát felpróbáljuk és úgy döntjük el. Netről vagy fényképről rendelve erősen tipp kategória lesz.

A végső érvem pedig:

Ha nagyon szereted a színt, akkor hordjad nyugodtan és ne foglalkozz azzal, hogy a színrendszer szerint nem lenne jó. A rendszer azért van, hogy értsük, mi mivel miért jó és miért nem jó nekünk, illetve értsük, hogy melyik színtípus mi alapján hova mehet át. Tehát leegyszerűsítsük a mit mivel kérdést.

Ha szeretnéd megtudni, melyik színek emelik ki a természetes szépségedet, gyere el egy Színtanácsadás workshopra vagy Egyéni színelemzésre.

 

Nekem is megmaradt régről egy csodás korall színű ruhám, és mivel nagyon jól áll, ezért nyilván megtartottam, mert szeretem és szívesen viselem!

Alapdarab: Fehér felső és farmer

Fontos tudni, hogy olyan nincsen, hogy valami minden színtípusnak, minden testalkatra, és minden stílusra illetve élethelyzetre alapdarab. Mindenestre a fehér felső és a kék farmer sokak ruhatárában megállja a helyét és jól kihasználható. Ha nem akarok gondolkozni az...

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!