fbpx

A szett felavatta első útját, és gyorsan ment is a levesbe. ? Kielemzem, miért. ?

Célom ez volt:

 • kitalálni, mit vegyek fel
 • jól érezzem magam benne
 • könnyen tudjak benne sétálni
 • ne fázzak, de ne is legyen melegem

Erre 5 percem volt, ami évszakváltáskor elég rövid idő, hiszen még nem szoktam hozzá, hogy milyen érzés a 22 fok. Annyit tudtam, hogy számomra már nem igazán szoknyás idő. A fekete-fehér-piros szett egy elég könnyen előhúzható aduász, így e mellett döntöttem.

NADRÁG

Ez jelenleg a legkényelmesebb nadrágom. Tökéletes a fazonja számomra, az arányait is pont az én magasságomra találták ki, nagyon kényelmes sztreccses anyaga van, és nem is túl vastag. Ráadásul matt fekete, ami nyár színtípusoknak a kisebbik rossz, főleg, hogy alul hordom, az arcomtól távol. Minél fényesebb és sötétebb fekete valami, annál inkább teleknek való. Amióta megtaláltam, azóta is ilyet keresek, mert a márkájából ítélve tudtam, hogy sajnos nem lesz hosszú életű, hiszen Tally Weijl, turiban vettem, de címkés volt.

Hogyan ment tönkre?

 1. Az anyag kifakult, elvesztette a színét
 2. A varrás a gomblyuknál kezd elengedni
 3. Egy cica is segített a karmaival (Ez utóbbi persze nem a márka hibája ?)

Hogyan tervezem megmenteni?

 1. Befestem újra feketére 
 2. Elviszem varrónőhöz a gomblyuk miatt
 3. Megpróbálom visszahúzni a kihúzódott szálat

PÓLÓ 

Szegénynek más hibája nincsen, minthogy a legutóbbi felvétel óta híztam kb 3 kilót, ami nem sok, de azért a mellemre is ment. Azt tudtátok, hogy ha a melletek nagyobb lesz, az ‘rövidíti’ a felsőt? Indulás előtt gyorsan ellenőriztem a tükörben: a hossza jónak tűnt, viszont menet közben állandóan felhúzódott, úgyhogy a kettőt együtt biztosan nem veszem fel újra.

Megoldás: magas derekú szoknyával felvenni, így nem lesz pocakmutogatós.

CIPŐ 

Ez egy teljesen új darab, egy korábbi H&M modell, turikincs ez is. Ez volt az első útja, de nem tudom lesz-e több ?. Már többször írtam, mennyire nehéz az aszimmetrikus lábfejeimre kényelmes cipőt találnom. (Tudom, hogy milyen a kényelmes cipő, tanítom is, de aszimmetrikus lábakra (még) nem gyártanak cipőket)

TÁSKA 

A kis kedvenc szív alakú táska évekig állt használatra várva (a költözések után egy zsákban felejtődött szegény ?), aztán most, hogy előszedtem előjött a műbőrök réme:a lepattogzódás. Így elvittem az utolsó útjára és búcsút vettünk egymástól.

Ez többször került szóba az elmúlt időben a csoportban is, hiszen ez történik mostanában a műbőr anyagokkal, hogy hordás nélkül, csak simán az állásban is elmállanak. Van 10 éves műbőr dzsekim, azzal nem történik ilyen, mert az elmúlt 10 évben rontották le irreálisan az anyagok minőségét, előtte még műbőr kategóriában is tudtak értelmes élethosszig tartót gyártani. Olvastad a tervezett elavulásról szóló bejegyzésem?

Aki fenntartható bármit szeretne venni, annak mondom, hogy ez a mostani műbőr nem az. Maga az előállítása is rettentően szennyezi a környezetet, de aztán nagyon rövid időn belül tönkremegy és utána még több száz évig szennyezi az élővilágot. Az, hogy trükkösen a márkák ‘ökobőrnek’ hívják, az nem jelenti azt, hogy annyira öko lenne, ezt nevezik ‘greenwashing’, azaz zöldre festik a márkák a környezetszennyező tevékenységüket, meglovagolják ezt a hullámot.

A legkörnyezetbarátabb, ha 

 1. Nem veszel semmit, hordod, kihasználod azt, amid már van.
 2. Másodkézből szerzed be, az már le van gyártva.
 3. Természetes anyagból készül az, amit meg akarsz venni. Ez trükkös, hiszen azt is elő kell állítani, és termőföldeket használni hozzá, meg valószínűleg a cérna műszálas, azaz nem bomlik le…
 4. Megveszel egy olyan darabot, amit biztosan nagyon sokáig fogsz hordani, mert jó minőség, és mert jól meggondoltad a vásárlást.

Nyilván ezt az utolsót a legnehezebb kivitelezni.

Azt fogod sokáig hordani, ami:

 • jól áll
 • szeretsz
 • ki tudsz használni az életmódodhoz
 • illik a munkádhoz/szabadidődhöz
 • illik a ruhatárad többi darabjához

És feltételezzük, hogy nem változik az alakod „a sokáig hordani” időszak alatt, jelentsen ez ugye bármilyen időtartamot, mert itt akár 10-20 éveket is érthetek alatta. És most nyilván nem csak a táskákról beszélünk. Szóval hosszú az út, de szerintem megéri. Én azért próbálok az 1-es és 2-es pontnál maradni! ?

Nem tudod, valójában milyen színek és fazonok előnyösek számodra? Tarts velünk egy Szín+Test Kombinált workshopon!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...

Előtte-utána: „Jókislányból” klasszikus nőies stílus

Életkép egy hideg tél színtípusú ügyfelem gardróbjából. Az évek alatt szépen felépítettük a színes gardróbját a közös vásárlásokkal. Ő a klasszikus utat vitte végig: színelemzés, majd gardróbrendezés és végül közös vásárlás. Időközben változott a mérete, az élete, és...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!