fbpx

December elejétől karácsony hetéig a legtöbb munkahely karácsonyi rendezvénnyel köszöni meg a kollégák egész éves munkáját. Ez lehet egy koccintás, egy vacsora, egy buli, de egy tematikus csapatépítő rendezvény is. Talán nincs olyan, akiben ne merülne fel a kérdés: „Mit vegyek fel?”

Mi okozza a dilemmát

A legtöbb munkahelyen általában nincs dress code, így valószínűleg nem határozzák meg azt sem, miben jelenjünk meg a céges eseményeken. A HR-es valószínűleg nem fog szólni, ha túl rövid a szoknya, vagy túl mély a dekoltázs. Nincs más hátra: magunknak kell kitalálni, hogyan lehetünk csinosak úgy, hogy ne villantsunk túl sokat.

Lehet olyan ruhát vagy felsőt választani, ami szép dekoltázst csinál, de jusson eszünkbe, céges környezetben leszünk, így nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak egy ilyen eseményre, mint egy magánéleti vacsorára vagy bulira.

Minél nagyobb a céges buli, annál inkább érdemes a szabályokat betartani.

​Ha nincs dress code, hogyan döntsünk?

Legyünk csinosabbak és elegánsabbak, mint a hétköznapi szettünkben.

Hogy mit veszünk fel, befolyásolja

  • a helyszín (nem mindegy, hogy a Gresham-palotában vagy a sarki bárban van a céges rendezvény),
  • az esemény jellege (vacsora, buli, állófogadás, stb.),
  • az esemény kezdetének időpontja (ha este 6 után kezdődik, oda a koktélruha sem túlzás),
  • a személyiségünk,
  • az illem és az etikett,
  • a kollégáink hatása ránk.

Ha bizonytalanok vagyunk, kérdezzük meg a kolléganőinket is, ők mit vesznek fel, vagy kérdezzünk rá a dress code-ra a szervezőnél, de ha szeretünk kiöltözni, akkor öltözzünk ki.

Ne befolyásoljon bennünket, mások mit vesznek fel. Valószínűleg érezni fogjuk, hogy egy csupa flitter koktélruha nem a sarki bárba illik.

Képek forrása: Pinterest

Képek forrása: Pinterest

Milyen színeket viseljünk

Sokan ilyenkor a fekete-piros-ezüst tengelyen mozognak, gyakori a fehér és a sötétkék is. Érdemes a színtípusunk árnyalatai közül választani, hideg színtípusok lilával, bordóval, különleges kékkel, drámai zölddel, meleg színtípusok narancsos pirossal, bronzzal és arannyal nem lőhetnek mellé.

Kíváncsi vagy a színtípusodra? Jelentkezz be egy csoportos Kombinált workshopra.

Képek forrása: Pinterest

Képek forrása: Pinterest

Milyen anyagok közül válogassunk?

​Van élet a pamuton túl, érdemes ilyenkor az ünnepibb alapanyagokat is kipróbálni, mint a muszlin, a selyem, a szatén, a bársony. Izgalmas a flitterek, a csipke, jó választás a gyöngyökkel vagy kövekkel díszített darabok, a műszőrme (gallér, pelerin).

Kíváncsi vagy konkrét szettötletekre? Ebben a cikkben további tippeket és képeket találsz a céges karácsonyi stílusról.

Képek forrása: Pinterest

Képek forrása: Pinterest

 

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!