fbpx

Szeptemberben, de az utóbbi években októberben is jellemző a ragyogó idő. Ősz ide vagy oda, ilyenkor is viselhetünk fehér nadrágot, amelyet egy blézerrel és egy kendővel máris ősziesebbé tehetünk. A következő szettet gyönyörű időben fotóztuk, remélem, lesz még hasonló idén!

Ezekre az outfit fotókra egyébként nem szoktam készülni, tényleg azokat az összeállításokat viselem a hétköznapokon, amiket megmutatok. Ebben különbözöm például a divatbloggerektől, akik sokszor csak egy-egy fotózás kedvéért viselnek egy szettet.

Nézhetnék ki sokkal rendezettebben is, de alapvetően nem jellemző rám, hogy olyan vagyok, mint akit skatulyából húztak ki. Reggelente mindössze 5-10 percem van készülődni, nincs időm azon gondolkozni, mit vegyek fel.

Ezért jó, hogy olyan ruhatáram van, ahol szinte minden mindennel passzol. A gardróbrendezés és közös vásárlás során ennek kialakítása a cél mindenkinél. Gardróbrendezésre itt tudtok bejelentkezni, a közös vásárlásra pedig ide kattinva jelentkezhettek.

Elég csak a kiegészítőket lecserélni, máris teljesen más lesz az összhatás, nem igaz?

Mi honnan van?

Sál: turi
Nadrág: turi
Blézer: Stradivarius / turi
Blúz: H&M / turi
Nyaklánc: Six
Táska: Humanic / Csóra cipő outlet
Ezüst cipő: turi
Ezüst táska: turi
Szürke balerina: Reno

Szinte minden a turiból? Hogyan csinálod?

Ezt sokszor kérdezik tőlem. 😀 A fotón látható ruhákat nem egyetlen alkalommal vásároltam, de egy teljes szettet nem lehetetlen összeállítani a turiban sem egyetlen vásárlás alkalmával. A Turizás profi módon workshopokon megtanítom, hogyan lehet hatékonyan, gyorsan és jól turizni. Ide kattintva tudsz jelentkezni a következő alkalomra.

Stílustipp #1 – Miért ugyanolyan színű a felső, mint a blézer?

​Nem kell, hogy ugyanolyan színűek legyenek, de számomra fontos, hogy leegyszerűsítsem a szettet, mert nem kell gondolkoznon, hogy akkor most milyen színt is viseljek pluszban?

Stílustipp #2 – Mit vegyünk az áttetsző muszlintopok alá?

Nagyon szeretem a lenge topokat, de nem viselem őket magukban, és nem csak azért, mert nagyon fázós vagyok. Stílusosabb, ha egy melltartó helyett aláöltözős topot viselünk. Ez ideális esetben ugyanolyan színű, mint maga a top vagy testszínű, de ahogy a fotón is láthatjátok, én sem tartom be mindig ezt a szabályt.
A lényeg, hogy színben harmonizáljon.

Stílustipp #3 – Mivel csempésszünk egy kis izgalmat az összeállításba?

Izgalmas stílusmegoldás lehet a felhajtott nadrágszár. Én ugyanannyit szoktam hajtani, mint amennyi a varrás.

Mikor rövidíti a felhajtás a lábat?

Ez összetett kérdés. Függ vádli- és bokavastagságtól, a nadrágszár anyagának a vastagságától, és attól is, más színű-e. Érdemes megnézni, milyen hosszú valakinek a saját arányaihoz képest a lába/lábszárcsontja, milyen bő a nadrág szára, iletve milyen a cipő hozzá.

Stílustipp #4 – Milyen az ideális alaptáska?

  • letisztult
  • egyszínű (a cipzár és a varrások színe sem üt el)
  • termetünkhöz passzoló (kivéve, ha nem cipeljük benne a fél életünket)
  • ha maximalisták vagyunk, figyelhetünk arra is, hogy a táska fém alkatrészei a színtípusunknak megfelelőek legyenek.

Nekem például jobb lenne az ezüst, de annyira nehéz megtalálni az ideális alaptáskát, hogy ezzel nem foglalkoztam.

​A tökéletes fehér színű táskáról lemaradtam a nyáron, azóta is keresem. Van szürke, de az meg kicsi. Így nyert aznap a navy blue táska és a funkcionalitás.

Stílustipp #5 – Passzoljon-e a táska a cipőhöz?

​A divattrendek szerint nem kell passzolnia, viszont én szeretem leegyszerűsíteni a dolgokat. Rengeteg munkám van, állandóan rohanok, reggelente csupán 5-10 percet töltök készülődéssel. Azért jók a színben összeillő darabok, mert nem kell sokat gondolkoznom azon, mit mivel veszek fel. Ha a táska és a cipő azonos árnyalatú, az csak leegyszerűsíti az életemet.

Fotók: Mészáros Virág

Nyár színtípus vásárlás: A 2000’s évek színei visszatérnek!

Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy jönnek vissza a 2000-es évek! Bizony, már az is 20 éve volt, hiába sokaknak olyan, mintha az csak tegnap lett volna, mert a tinikorukat idézi. Évekig alig lehetett kapni nyár színtípusnak való színeket az üzletekben, mert ‘tél...

Balerina cipő kisokos

Mindjárt itt a tavasz (juhééé!), úgyhogy pár hét múlva már eljön a balerina cipők időszaka! Mármint az üzletek kínálatában legalábbis mindenképp, az senkit nem zavar, ha közben nulla fok vagy hóesés van kint, azokat árulják. A balerina típusú cipő az, ami hordható...

Hogyan tudod megkedvelni a mom jeanst?

Sokan nem szeretik a Mom jeans-t... de sokan csak nem találták meg a megfelelő darabot, ami hátulról nézve állhatna mondjuk így is, mint a képen! Már írtam róla korábban, hogy én sem éreztem közel magamhoz a mom jeanst stílust, de aztán ez lett az egyik kedvenc...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!