fbpx

Szeptemberben, de az utóbbi években októberben is jellemző a ragyogó idő. Ősz ide vagy oda, ilyenkor is viselhetünk fehér nadrágot, amelyet egy blézerrel és egy kendővel máris ősziesebbé tehetünk. A következő szettet gyönyörű időben fotóztuk, remélem, lesz még hasonló idén!

Ezekre az outfit fotókra egyébként nem szoktam készülni, tényleg azokat az összeállításokat viselem a hétköznapokon, amiket megmutatok. Ebben különbözöm például a divatbloggerektől, akik sokszor csak egy-egy fotózás kedvéért viselnek egy szettet.

Nézhetnék ki sokkal rendezettebben is, de alapvetően nem jellemző rám, hogy olyan vagyok, mint akit skatulyából húztak ki. Reggelente mindössze 5-10 percem van készülődni, nincs időm azon gondolkozni, mit vegyek fel.

Ezért jó, hogy olyan ruhatáram van, ahol szinte minden mindennel passzol. A gardróbrendezés és közös vásárlás során ennek kialakítása a cél mindenkinél. Gardróbrendezésre itt tudtok bejelentkezni, a közös vásárlásra pedig ide kattinva jelentkezhettek.

Elég csak a kiegészítőket lecserélni, máris teljesen más lesz az összhatás, nem igaz?

Mi honnan van?

Sál: turi
Nadrág: turi
Blézer: Stradivarius / turi
Blúz: H&M / turi
Nyaklánc: Six
Táska: Humanic / Csóra cipő outlet
Ezüst cipő: turi
Ezüst táska: turi
Szürke balerina: Reno

Szinte minden a turiból? Hogyan csinálod?

Ezt sokszor kérdezik tőlem. 😀 A fotón látható ruhákat nem egyetlen alkalommal vásároltam, de egy teljes szettet nem lehetetlen összeállítani a turiban sem egyetlen vásárlás alkalmával. A Turizás profi módon workshopokon megtanítom, hogyan lehet hatékonyan, gyorsan és jól turizni. Ide kattintva tudsz jelentkezni a következő alkalomra.

Stílustipp #1 – Miért ugyanolyan színű a felső, mint a blézer?

​Nem kell, hogy ugyanolyan színűek legyenek, de számomra fontos, hogy leegyszerűsítsem a szettet, mert nem kell gondolkoznon, hogy akkor most milyen színt is viseljek pluszban?

Stílustipp #2 – Mit vegyünk az áttetsző muszlintopok alá?

Nagyon szeretem a lenge topokat, de nem viselem őket magukban, és nem csak azért, mert nagyon fázós vagyok. Stílusosabb, ha egy melltartó helyett aláöltözős topot viselünk. Ez ideális esetben ugyanolyan színű, mint maga a top vagy testszínű, de ahogy a fotón is láthatjátok, én sem tartom be mindig ezt a szabályt.
A lényeg, hogy színben harmonizáljon.

Stílustipp #3 – Mivel csempésszünk egy kis izgalmat az összeállításba?

Izgalmas stílusmegoldás lehet a felhajtott nadrágszár. Én ugyanannyit szoktam hajtani, mint amennyi a varrás.

Mikor rövidíti a felhajtás a lábat?

Ez összetett kérdés. Függ vádli- és bokavastagságtól, a nadrágszár anyagának a vastagságától, és attól is, más színű-e. Érdemes megnézni, milyen hosszú valakinek a saját arányaihoz képest a lába/lábszárcsontja, milyen bő a nadrág szára, iletve milyen a cipő hozzá.

Stílustipp #4 – Milyen az ideális alaptáska?

  • letisztult
  • egyszínű (a cipzár és a varrások színe sem üt el)
  • termetünkhöz passzoló (kivéve, ha nem cipeljük benne a fél életünket)
  • ha maximalisták vagyunk, figyelhetünk arra is, hogy a táska fém alkatrészei a színtípusunknak megfelelőek legyenek.

Nekem például jobb lenne az ezüst, de annyira nehéz megtalálni az ideális alaptáskát, hogy ezzel nem foglalkoztam.

​A tökéletes fehér színű táskáról lemaradtam a nyáron, azóta is keresem. Van szürke, de az meg kicsi. Így nyert aznap a navy blue táska és a funkcionalitás.

Stílustipp #5 – Passzoljon-e a táska a cipőhöz?

​A divattrendek szerint nem kell passzolnia, viszont én szeretem leegyszerűsíteni a dolgokat. Rengeteg munkám van, állandóan rohanok, reggelente csupán 5-10 percet töltök készülődéssel. Azért jók a színben összeillő darabok, mert nem kell sokat gondolkoznom azon, mit mivel veszek fel. Ha a táska és a cipő azonos árnyalatú, az csak leegyszerűsíti az életemet.

Fotók: Mészáros Virág

Titokzokni, ami titokban is marad

Titokzokninak az számít, ami ‘titokban is marad’. Szóval attól függően, hogy milyen cipővel vesszük fel, különböző hosszak léteznek. Sokan összekeverik őket vásárláskor, vagy nem is tudják, hogy többféle hossz létezik.Ez a két titokzokni például nagyon hasonló: A bal...

Őszi alapdarab cipő

Egy rövid időre még visszajön a nyárias idő, így választhatunk kicsit nyitottabb cipőket is őszre.Őszi alapdarab cipő Egy hegyes orrú balerinacipő ALAPDARAB lehet a ruhatárunkban. Kecsessé teszi a lábfejet, nyújtja a lábat és finoman elegánssá teszi az egész outfitet....

Így válassz szandált! Pro tipp a szakértőtől

Itt a szandál szezon, és vásárlásnál előtérbe kerül a lábujj kérdés. Ügyféltípusok szandálválasztás előtt  Van, aki a világért meg nem mutatná a lábujjait, mert milyen rondák. Szerencsére sikerült sok lányt meggyőznöm az évek során, hogy ez hülyeség és amúgy is, kinek...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!