fbpx

Ez az egyik legsportosabb szettem, amit valaha felvettem! Tróger nadrágnak hívom ezt a ‘mom jeans’-t, ami rajtam van. Rettentően kényelmes, ezért esett a választásom rá, tekintve, hogy olyan izomlázat sikerült csinálnom, hogy menni alig tudtam. A kabát/blézer menti meg a szettet, meg a cipő-táska, ettől lesz valamennyire elegáns az amúgy sportos szett. 

Az egy tényező lehet, hogy a mom jeans fazon most épp rettentően divatos, de az én ügyfeleim általában nem a trendi közönséghez tartoznak, így kevésbé tudják ezt a fazont/stílust értelmezni. Én is így voltam vele az első alkalmakkor, amikor megláttam, és igazából csak viccből próbáltam fel. Aztán annyira kényelmes volt, hogy nem hagyhattam ott! Munkán kívül alapdarabom lett, és most már úgy látszik néha munkában is.

  • Ez a ‘mom’ farmer vastag, merev (de teshőre puhuló) anyag.
  • Nyár színtípusba tartozik, azaz világos, telítetlen árnyalat, így tökéletes a színtípusomnak.
  • A nadrágon van némi szaggatás, bő fazon, de szupermagas derekú.
Mom jeans elegánsan / Szemes Nóra személyi stylist

Hogyan tudod elérni, hogy ne mutasson sokkal nagyobbnak a mom jeans fazon?

Szóval igen, egy skinny nadrághoz képest nagyobbnak tűnünk benne, és abszolút számít, hogy mivel vesszük fel, mert sokkal könnyebb nagyobbnak és trógernek kinézni benne.

  • Ideális, ha szépen mutatja a feneked, magas derekú, és rövidített fazon! Ez a legfontosabb kritérium, és persze így felhajtva az alja, mint nekem.
  • Az a nem mindegy, hogy ha bővebb, akkor csípő vagy magas derekú a szabás, illetve kifelé bővülő vagy befelé szűkülő a szár.
  • A megmentő része a szettnek a magas derék, betűrt szűk felsővel. Ha nem lenne feltűrve, akkor sokkal rosszabb lenne.
  • Lehetne rövid bőrdzsekivel is párosítani, fazonban jó lenne, csak a stílus lenne lazább.

Aki volt Test workshopon, az vegye elő a jegyzeteit, aki meg nem, azt várom szeretettel!

 

Mom jeans elegánsan / Szemes Nóra személyi stylist

Mivel párosítottam? Blézerkabát

Amúgy nem tudom ez a szó így ebben a formában létezik-e, hát mostantól akár létezhet is. Szóval ez valahol félúton van egy blézer és egy átmeneti kabát között. Tehát simán rajtad maradhat napközben, ha úgy érzed, mert miért ne. A H&M-ben sok ilyet árultak néhány éve, több ügyfelemmel vettünk is, mert nagyon jó műfaj szerintem, nekik is tetszett.

Ez épp turiból van, mert évek óta nem vásárolok plázában, 90%-ban másodkézből szerzem be a ruhatáram. (Erről már írtam korábban, az újak kedvéért ismétlem meg még egyszer). A színével nem vagyok elégedett, mert ez inkább krémfehér, és nem törtfehér, és ez a két szín egymás mellett eléggé látszik is. De mit volt mit tenni, megvettem, mert nagyon jó kis alapdarab.

Pont egy éve ilyenkor is volt egy szett vele, vissza tudjátok keresni az elemzést róla. Majd csatolom kommentben. Mivel az átmeneti idő sajnos hiánycikk Magyarországon az elmúlt években, ezért elég ritkán tudom hordani az átmeneti kabátjaimat. Persze aki nem fázós, az simán hordja a 11 fokos hidegben reggel munkába menet, mondván, hogy majd délután úgyis 18 fok lesz, de a szétfagyósaknak, mint én, ez kevésbé opció.

Ez egy gallér nélküli fazon, és egy galléros inggel vettem fel, de működik a kettő együtt.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...

Előtte-utána: „Jókislányból” klasszikus nőies stílus

Életkép egy hideg tél színtípusú ügyfelem gardróbjából. Az évek alatt szépen felépítettük a színes gardróbját a közös vásárlásokkal. Ő a klasszikus utat vitte végig: színelemzés, majd gardróbrendezés és végül közös vásárlás. Időközben változott a mérete, az élete, és...
error: Ez a tartalom védett!