fbpx

Ez az egyik legsportosabb szettem, amit valaha felvettem! Tróger nadrágnak hívom ezt a ‘mom jeans’-t, ami rajtam van. Rettentően kényelmes, ezért esett a választásom rá, tekintve, hogy olyan izomlázat sikerült csinálnom, hogy menni alig tudtam. A kabát/blézer menti meg a szettet, meg a cipő-táska, ettől lesz valamennyire elegáns az amúgy sportos szett. 

Az egy tényező lehet, hogy a mom jeans fazon most épp rettentően divatos, de az én ügyfeleim általában nem a trendi közönséghez tartoznak, így kevésbé tudják ezt a fazont/stílust értelmezni. Én is így voltam vele az első alkalmakkor, amikor megláttam, és igazából csak viccből próbáltam fel. Aztán annyira kényelmes volt, hogy nem hagyhattam ott! Munkán kívül alapdarabom lett, és most már úgy látszik néha munkában is.

  • Ez a ‘mom’ farmer vastag, merev (de teshőre puhuló) anyag.
  • Nyár színtípusba tartozik, azaz világos, telítetlen árnyalat, így tökéletes a színtípusomnak.
  • A nadrágon van némi szaggatás, bő fazon, de szupermagas derekú.
Mom jeans elegánsan / Szemes Nóra személyi stylist

Hogyan tudod elérni, hogy ne mutasson sokkal nagyobbnak a mom jeans fazon?

Szóval igen, egy skinny nadrághoz képest nagyobbnak tűnünk benne, és abszolút számít, hogy mivel vesszük fel, mert sokkal könnyebb nagyobbnak és trógernek kinézni benne.

  • Ideális, ha szépen mutatja a feneked, magas derekú, és rövidített fazon! Ez a legfontosabb kritérium, és persze így felhajtva az alja, mint nekem.
  • Az a nem mindegy, hogy ha bővebb, akkor csípő vagy magas derekú a szabás, illetve kifelé bővülő vagy befelé szűkülő a szár.
  • A megmentő része a szettnek a magas derék, betűrt szűk felsővel. Ha nem lenne feltűrve, akkor sokkal rosszabb lenne.
  • Lehetne rövid bőrdzsekivel is párosítani, fazonban jó lenne, csak a stílus lenne lazább.

Aki volt Test workshopon, az vegye elő a jegyzeteit, aki meg nem, azt várom szeretettel!

 

Mom jeans elegánsan / Szemes Nóra személyi stylist

Mivel párosítottam? Blézerkabát

Amúgy nem tudom ez a szó így ebben a formában létezik-e, hát mostantól akár létezhet is. Szóval ez valahol félúton van egy blézer és egy átmeneti kabát között. Tehát simán rajtad maradhat napközben, ha úgy érzed, mert miért ne. A H&M-ben sok ilyet árultak néhány éve, több ügyfelemmel vettünk is, mert nagyon jó műfaj szerintem, nekik is tetszett.

Ez épp turiból van, mert évek óta nem vásárolok plázában, 90%-ban másodkézből szerzem be a ruhatáram. (Erről már írtam korábban, az újak kedvéért ismétlem meg még egyszer). A színével nem vagyok elégedett, mert ez inkább krémfehér, és nem törtfehér, és ez a két szín egymás mellett eléggé látszik is. De mit volt mit tenni, megvettem, mert nagyon jó kis alapdarab.

Pont egy éve ilyenkor is volt egy szett vele, vissza tudjátok keresni az elemzést róla. Majd csatolom kommentben. Mivel az átmeneti idő sajnos hiánycikk Magyarországon az elmúlt években, ezért elég ritkán tudom hordani az átmeneti kabátjaimat. Persze aki nem fázós, az simán hordja a 11 fokos hidegben reggel munkába menet, mondván, hogy majd délután úgyis 18 fok lesz, de a szétfagyósaknak, mint én, ez kevésbé opció.

Ez egy gallér nélküli fazon, és egy galléros inggel vettem fel, de működik a kettő együtt.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Nyár színtípus vásárlás: A 2000’s évek színei visszatérnek!

Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy jönnek vissza a 2000-es évek! Bizony, már az is 20 éve volt, hiába sokaknak olyan, mintha az csak tegnap lett volna, mert a tinikorukat idézi. Évekig alig lehetett kapni nyár színtípusnak való színeket az üzletekben, mert ‘tél...

Balerina cipő kisokos

Mindjárt itt a tavasz (juhééé!), úgyhogy pár hét múlva már eljön a balerina cipők időszaka! Mármint az üzletek kínálatában legalábbis mindenképp, az senkit nem zavar, ha közben nulla fok vagy hóesés van kint, azokat árulják. A balerina típusú cipő az, ami hordható...

Hogyan tudod megkedvelni a mom jeanst?

Sokan nem szeretik a Mom jeans-t... de sokan csak nem találták meg a megfelelő darabot, ami hátulról nézve állhatna mondjuk így is, mint a képen! Már írtam róla korábban, hogy én sem éreztem közel magamhoz a mom jeanst stílust, de aztán ez lett az egyik kedvenc...
error: Ez a tartalom védett!