fbpx

A Nagy márkakörkép rovat célja, hogy górcső alá vegyük az itthon kapható márkák minőségét, stílusát, méretezését, így azok, akik korábban nem ismerték az adott üzletláncot, bátrabban próbálkozzanak – vagy pont ellenkezőleg, messziről elkerüljék azt. Ma az F&F lesz terítéken.

A szakmai véleményem, tapasztalatom az F&F-fel kapcsolatban

Minőség
Sokan azt gondoljak, hogy rosszabb minősége van, mint egy “átlagos” fast fashion darabnak, hiszen a Tesco árulja, de nem igazán van különbség mondjuk egy Orsay ruha és egy F&F darab között. Nem kiváló minőség, de ez szinte az összes Magyarországon kapható fast fashion márkáról elmondható.

Stílus
Aki a letisztult, északi vonalat kedveli, annak nyilván nem ez lesz a kedvenc üzlete, de aki az alapdarabokat vagy a kicsit színesebb dolgokat szereti, annak jó választás lehet. Gyakran lehet találni színes és mintás ruhákat is.

Méretezés
Az külön jó, hogy plus size, azaz nagyobb méreteket is lehet kapni, és nem csak mamis stílusban, hanem modern fazonokat is árulnak. Pozitívum továbbá, hogy vannak nagyobb melltartó méreteik is!

Személyes tapasztalatom
Ahogy azt már sokan tudják, évek óta nem vásárolok semmit fast fashionben fenntarthatósági szempontból, így személyes tapasztalatom nemigen van az F&F-fel kapcsolatban, maximum ha turiban ilyen márkát találok.

A képek forrása a Pinterest.

Nagy Márkakörkép: F&F / Szemes Nóra személyi stylist

Milyennek találjátok ti?

A csoportszavazatok alapján így értékelitek a F&F-es darabokat.

  • Minőség 50% 50%
  • Alapdarabok 75% 75%
  • Választék 60% 60%
  • Fenntarthatóság 10% 10%

Én szeretem a márkát, farmer nadrágot, pizsamát,fehérneműt,zoknit szoktam vásárolni. A pizsamák azok amik kb 1 évet bírnak, mert az anyaguk kinyúlik. Az áruk szerintem akció nélkül „túl árazott kategória” így én akció keretein belül vásárolok .

Zita

A legtöbb darab amit áruházban próbáltam el volt szabva vagy szimplán borzasztó rossz volt a szabasmintaja, rossz helyen volt a dereka stb… Érdekes módon turiba lehet jó darabokat találni belőle.

Orsi

Az utóbbi időben nagyon lement a minősége, alig találok olyan darabot, ami tetszik. Viszont a farmereket nagyon szeretem, azok sokáig kitartanak!

Zsófi

Gyerekruhát szeretek ott venni, jó ár-érték arány.

Emese

Az ára közepes, szerintem teljes áron nem mindig éri meg, de gyakran vannak leértékelt cuccaik, amik között ki lehet fogni jókat. A fürdőruháik nagyon jók, tartósak, nekem három is van, évek óta hordom őket. Régebben volt tőlük kabátom, nyilván poliészter, de ár érték arányban jó volt és sokáig bírta, a farmerjeik viszont nem jók rám, nem passzol a fazonjuk. Ingeim vannak még azok elég jók.

Arita

Tartós és szép babaruhákat csak ott veszek szinte. Férjemnek pólót szeretjük onnan, én fehérneműt, farmert csak ott veszek, egyéb ruhákat meg csak akcióban. Szerintem sokszor kicsi a választék, anyagban sem mindig a legjobbak a felsők és a ruhák, de szezononként 1-1 darabot ki lehet fogni ami tényleg jó ? ez az egyedüli fast fashion márka amiben nem csalódtam még.

Zsófi

Én szeretem – az ára változó, van, amit túlárazottnak érzek. Melltartóban szuper, h elég széles a méretskála. Farmerjei nekem irtó nagy csalódás, hiába írja, h csípőnadrág, irtó magasra felér így is a dereka. Nadrágot sose találok ott. Méretezése normál. Viszont turiba az ottani f&f-es ruhák jobbak fazonra, anyagra, mint amiket az itthoni boltokba hoznak.

Évi

A pasim főként innen vásárol nadrágot, farmert, pólót és inget, mert ugyanaddig (ha nem tovább) bírják, mint a nagy márkák és sok helyen elérhető az üzlet, akár 0-24. Nem kell a plázák tömegével szembesülni, önkiszolgáló kasszával gyorsabb a vásárlás. Mi is előnyben részesítjük, ha van mennyiségi kedvezmény, leárazás vagy kupon.
 
Én alsóneműt (bugyit) csak innen veszek, a melltartókkal mindig befürödtem (nem jó méret). Több F&F pólóm és ingem van nekem is, nem tekerednek, nem nyúlnak, jól bírják.
Egyetemistaként az olcsósága miatt vettem mindent anyagösszetétel nélkül, ma már figyelek rá, hogy csak pamut vagy természetes összetételű textileket válasszak. Ha tényleg szükségem van az adott ruhára, akkor a teljes árat sem sajnálom.
A méretezés megegyezik az átlagos európai mérettel. Kivéve a lábbeliket. Ott a UK méretezés miatt muszáj próbálni.
 
A fazonoknál néha (najó, gyakran) forgatom a szemem. Én basic darabokat keresek, de nem tudom nem észrevenni azt az eklektikát, amit kínálnak. Sok darabról elképzelni sem tudom, kinek állna jól.
Júlia

Nagyon szeretem, budget márka, gyakori leárazásokkal. Minősége ellen simcs kifogásom, alapdarabokat innen szoktam beszerezni. Pólól egy év, ing kicsivel több, a 2015ben vett kabimon meg sem látszik az idő. Fehérneműk is jók, van 70d és duplásak is, farmeroknál van petite és tall fazon. Méretarányosak- ingek talán fél számmal nagyobbak.

Dorottya

A minősége nem rossz, a stílus nem mindig tetszik, az ára némelyiknek túlzó vagy épp jó árban van.

A nadrágok, farmerok szabása nekem nem vált be, nem találtam olyat ami jó lenne, csak a nyári rövidek között. A felsők jók szoktak lenni, de mindig próbálni kell, két méret sem egyforma a különböző fajtákból. Szinte csak a pamutot tudom hordani, a műszálas tartalmútól kipattogok, vagy büdösödik vagy bolyhosodik. A kabátok fazonja sem jó nekem, vagy rövid a dereka és az ujja, vagy túl széles. (Biztos velem van a baj. ?)
Érdekes módon a gyerekruhákkal semmi gondunk.
Móni

Én jobban szeretem, mint pl a H&M-et. Több alapdarab is van a márkának, klasszikusabb fazonok. Nem egy hú de jó minőség, de olyan van, mint más fast fashion márkák. Pl szerintem Orsaynal jobb.

Viki

Edző cuccok, fürdőruhák, és a fehérneműk szerintem jók. Néhol elszállnak az árakkal, de sokszor van akció, olyankor vásárolok.

Andi

Az egyetlen fast fashion márka, ahol vannak dd-e-f kosaras melltartók is, olcsón (3-4000 Ft). Egyebet nem igazán szoktam venni, mert se az anyagminőség, se a szabások nem győztek meg.

Magdi

A farmernadrágokat imádom, a hosszúakat és a shortokat egyaránt. Bár az érdekes hogy két ugyanolyan darab szabása más tud lenni amikor elvileg csak a színük eltérő.

Vivi

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Alapdarab: Fehér felső és farmer

Fontos tudni, hogy olyan nincsen, hogy valami minden színtípusnak, minden testalkatra, és minden stílusra illetve élethelyzetre alapdarab. Mindenestre a fehér felső és a kék farmer sokak ruhatárában megállja a helyét és jól kihasználható. Ha nem akarok gondolkozni az...

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...
error: Ez a tartalom védett!