fbpx

Folytatódik a Nagy márkakörkép sorozat! A rovat indulásakor a csoporttagok tapasztalataira voltam kíváncsi, milyennek találják az adott üzletláncban a minőséget, stílust, méretezést. Ha lemaradtál a sorozat korábbi részeiről, most bepótolhatod: H&M, Zara, Orsay. Ebben a cikkben a Mango üzletláncról olvashatsz.

A szakmai véleményem, tapasztalatom a Mango-val kapcsolatban

Minőség
Minőségre az egyik legjobb lánc fast fashion kategóriában, nagyjából a Zara-val van egy szinten. Azonban mint mindenhol, itt is vannak borzasztó minőségű, 1 szezonra gyártott darabok és vannak, amik évekig bírják. Ahogy szinte minden fast fashion üzletről, a Mango-ról is elmondható, hogy régen jobb minősége volt a ruháknak. “De hát régen minden jobb volt”, ezt már gondolom tudjátok.

Stílus
Ez a márka nem ment el annyira a vad, hordhatatlan irányba, mint például a Zara az elmúlt években, de azért követi az aktuális trendeket. Ennek ellenére könnyen be lehet szerezni alapdarabokat innen.

Kiegészítők
Kiegészítők terén lehet találni alapdarabokat táskákból, sálakból, övekből, néha cipőkből is. És itt valódi bőr is előfordul! Apropó: náluk van sokszor a legnagyobb választék valódi bőrdzsekikből.

Alapdarabok
Sokszor van alap fekete, navykék vagy fehér farmer, egyszerű topok, garbók, télikabát, táska, öv. De szerencse kérdése is, mert a kollekció itt is hetente változik, szóval van, hogy semmit nem találunk, van, hogy sok mindent.

Színek
Minimal színekkel dolgozik az elmúlt években, 1-2 aktuális trendeknek megfelelő divatszín van, ami az elmúlt időszakban főleg semleges vagy pasztellekből állt.

Méretezés
Viszonylag kis méretezést használ, szemben a ‘németes’ társaival, azonban mióta bejött az oversize stílus még az XS is túl nagy rám (és a hasonlóan alacsony és vékonyabb lányokra). Korábban volt plus size kollekciójuk, de ahogy a férfi vonal, úgy sajnos ez is kivonult Magyarországról. Online viszont még elérhető, érdemes lehet tesztelni.

Inkább magasabb lányokra gyártják a darabjaikat, de meglepően sok ruha van, ami kifejezetten alacsony lányokon is működik.

Személyes tapasztalatom
Mivel az elmúlt években én tényleg szinte semmit nem veszek fast fashion üzletben, ezért személyes tapasztalatom annyi van a márkával, amennyit az üzletekben és gardróbrendezéseken látok. Vannak korábbról kedvenc Mango darabjaim, meg azokból az időkből, amikor jó minőségű és csinos, elegáns darabokat gyártottak.

A képen látható alkalmi táska Mango darab, rengeteg szettben viseltem már.

Ez a francia hatású pöttyös ruha és a napszemüveg szintén Mangoban vásárolt darab.

Ezt az alkalmi ruhát a Mangoból szereztem be még évekkel (ha nem egy évtizeddel) ezelőtt.

Milyennek találjátok ti?

A csoportszavazatok alapján így értékelitek a Mango-s darabokat.

  • Minőség 45% 45%
  • Alapdarabok 30% 30%
  • Választék 55% 55%
  • Fenntarthatóság 25% 25%

Ruhák fazonjai nagyon jók, árban is megfelelő, de évek óta nem találok ott semmit… ? valahogy rajtam nem állnak jól vagy a szín nem megfelelő… (utóbbi évek mangó szerzeményei mind turkálósak, tehát vagy a szokásos “régen minden jobb volt” ? vagy nem tudom…)

Virág

Leértékelésnél rendeltünk több barátnőmmel egy időben. Mindenki visszaküldött mindent. Magyarországon elérhető db-ok az outlet minőséget sem érik el, rossz a méretezése, drága, nagyon rossz anyagok. Külföldről kaptam egy mango malacbőr kabátot, évek óta megvan, legjobb barátom, de az itthoni kínálat minősíthetetlen.

Dorottya

Az összes jó farmerem Mango (Soho fazon), mindig ugyanaz a méret kell belőle. Az Outlet webshopból szoktam rendelni, van sötétkék, denimkék, szürke, fekete, szaggatott és nem szaggatott is, farmert nem kell vásárolnom még évekig. A szövetkabátjaiknak és a bőrdzsekijeiknek szintén nehezen tudok ellenállni, jó pár darabom van ezekből is tőlük. (Outlet)Ár-érték arányban ezek a ruhadarabjaik szerintem jók, főleg mivel konfekció mérettel rendelkezem.

Andrea

A farmerjaikat szeretem, bar nem mindig tartosak. A kedvenc borzsekim is toluk van. Ki lehet fogni neha mast is, de szerencse kerdese.

Niki

Nálam a kedvenc, több mint 10 éve. 34/xs-es a meretem, itt mindig jó is rám, minőségre is megállja a helyét, több évig tudok hordani 1-1 ruhadarabot.

Katalin

Az elegáns darabjait szeretem, a törékeny nőkön nagyon jól mutatnak, de a magyar nők többségének szerintem nem előnyös fazonokat kínál. A minősége szerintem nagyon változó, de összességében inkább romlott az évek alatt.

Helga

Be sem megyek az üzleteikbe, nagyon ócska.

Zsófia

A farmerjai és a bőrkabátjai számomra tökéletesek. A legtöbb nem farmer nadrágom is onnan van pedig alacsony, kerekfenekű 38-as méret vagyok. A színeivel nem vagyok kibékülve élénk tavasz ként, mert sötét tónusúak.

Krisztina

Kedvenc márkám volt valamikor … hát már jó régen, de akkor nagyon rendben volt a minősége és az itthoni kínálat. Azóta már eljutottam oda, hogy be sem megyek a boltjába, a fazonok, a színek és a minőség is megváltozott, már tényleg vacak lett.

Linda

Én csak a Biatorbágyi outletben szoktam Mango ruhákat venni, ott sokkal olcsóbb minden és mintha a minőség is jobb lenne! Több jó minőségű farmerom, zakóm stb van onnét. Plázákban be sem megyek az üzleteikbe, ár-érték arányban számomra nem állják meg a helyüket.

Anita

A gyerekruhái szuperek. ? Magamnak ingruhát itt veszek, a szabásuk nekem bejön. Mást nem.

Hajnalka

A farmereit és az elegánsabb ruháit nagyon szeretem, évekig használom. És az esetek nagy részében a méret is jó. De igaz, hogy régebben jobb minőségű volt.

Ágnes

Nagy csalodas lett az evtizedek soran. Anno komoly markanak szamitott itthon, ma mar szerintem elerte a Bershka es tarsai szintet… kulfoldi boltok kinalata/minosege viszont erdekes modon teljesen mas, ott rendes ruhakat kapsz jo aron.

Ágnes

Régen nagyon szerettem, egy spagetti pántos pamut felsőm kb 15 év után is még jó állapotban van! Szerettem, hogy kicsit különleges alapdarabokat tudtak gyártani, anyaghasználat, minta, szabás nagyon bejött. Stílusra a ‘Mango Suit’ jött be legtöbbször. Aztán, kb. mióta az oversize trend bejött semmit nem találtam a magamnak a boltban. Az outleben egyszer találtam régebbi kollekciós ruhákat pici hibával potom áron és azokat szívesebben vettem meg mint az újabbakat, még akkor is ha valamelyiket javítani kellett.

Általában ugyanaz jellemző mint a többi fast fashion boltra: nagyon sokat romlott a minőség (anyag, szabás, tartósság szempontjából).
Érdekes viszont, hogy többen írják: külföldön jobb a kínálat/minőség – megfogadom és adok még neki egy esélyt, mert az itthoni tapasztalatok alapján sosem mentem be máshol sem a Mangoba.

Orsolya

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Alapdarab: Fehér felső és farmer

Fontos tudni, hogy olyan nincsen, hogy valami minden színtípusnak, minden testalkatra, és minden stílusra illetve élethelyzetre alapdarab. Mindenestre a fehér felső és a kék farmer sokak ruhatárában megállja a helyét és jól kihasználható. Ha nem akarok gondolkozni az...

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!