fbpx

A Facebook-os zárt csoportban 2-3 éve indítottam egy rovatot Nagy márkakörkép címmel. A csoporttagok tapasztalataira voltam kíváncsi, milyennek találják az adott üzletláncban a minőséget, stílust, méretezést. Sorozatunk következő része a Mohitoról szól. 

A szakmai véleményem, tapasztalatom a MOHITO-val kapcsolatban

Minőség
A Mohito a Reserved testvér márkája. Fiatalosabb stílusban, színesebb darabokkal és kicsit rosszabb minőségben is készülnek a ruhák.

Stílus
Gyakran használnak erőteljes neon színeket, ugyanakkor a pasztellek ugyanúgy megtalálhatóak a kínálatukban. Lehet találni extrémebb darabokat is, például neonszínű, flitteres vagy irizáló darabokat is, de mint a legtöbb üzletben, alapdarabok itt is megtalálhatóak. A kollekciók itt is, mint minden fast fashion üzletben, nagyon gyakran váltják egymást, így akar hetente lehet találni új darabokat.

Kiegészítők
Néha ki lehet fogni valódi bőrből készült darabokat, de általában műbőr a legtöbb cipő/táska/kiegészítő.

Méretezés
Nemcsak XS, de még XXS méretük is van, vagy 32/34 is, ami elég ritka az üzletek kínalatai között. Persze ha oversize vagy derékban nem karcsúsított darabokról van szó, akkor ez ugyanúgy túl nagy vagy szimplán csak túl bő lehet egy kisebb mérettel rendelkező lányon.

Milyennek találjátok ti?

A csoportszavazatok alapján így értékelitek a Mohitos-s darabokat.

  • Minőség 45% 45%
  • Alapdarabok 65% 65%
  • Választék 60% 60%
  • Fenntarthatóság 8% 8%

Kedvelem a márkát. Néhány éve vettem egy csodaszép navy télikabátot, ami nem úgy áll rajtam, mintha egy zsákot vettem volna fel. A legkisebb méretet vettem, sok helyen az nekem nagy kabát-ügyileg. Azóta sem láttam mondjuk a kínálatukban olyat. Viszont ingből némelyik legkisebb méretben is nagy. Egy ideje nem vettem semmit tőlük, mert a színek nem tetszettek.

Beáta

Szerintem a táskáik nagyon jók! Persze a műbőr kategória, de igényesek, nem olcsó hatásúak, de közben nagyon kedvező az áruk.
Sára

Nem mindig színhelyes, tehát amit online látsz, az élőben sokszor nem stimmel. Ár-érték arány szerintem rendben van, iroda-kompatibilis darabokat tudtam venni eddig.

Diána

Életem egyik legklasszabb nyári ruháját nàluk vettem.
Rozi

Van pár jó darabom tőlük (szín, fazon, minta nagyon jó), de mind műszálas… rengetegszer volt már, hogy csak sétáltam egyet a boltban, megsimítottam a ruhákat egyesével és olyan rossz anyagokat érintettem, hogy ha azokat kellene hordanom, nem kapnék levegőt… mind a nyári, mind a téli holmik között sok hordhatatlan anyagú van.

Angelika

Az elején nem szerettem, aztán volt egy rövid időszak mikor egész jó ruhákat lehetett venni, de az utóbbi egy-két évben szerintem romlott a minősége. Egy normális basic felsőt nem találtam ott, ami anyagban, minősgben megfelelt volna. Így ha lehet inkább kerülöm. A pasi részleg viszont nem rossz.

Dóri

Régebben szuper anyagú ruháik voltak (4 éve?), azóta nagyot romlott a minőség.

Gizi

Ki lehet fogni jó darabokat néha. A cipőik rendre egy egész számmal kisebbek, mint ami bele van írva.

Csilla

Pár hónappal ezelőttig nem tudtam ennek a márkának a létezéséről. A vírus miatt elkezdtem rendelgetni netről ruhákat, amit egyébként nem szeretek, mert általában az xs méret is mindehol hatalmas rám. Itt nagyon meglepődtem, mert a legkisebb szuper volt rám, sőt, volt olyan, ami kicsi lett. Életemben először tapasztalhattam meg ezt az érzést. ? Mivel mintha rám szabtak volna őket, ezért én nagyon megkedveltem, azóta már többször is rendeltem. Minőségre nekem ugyanolyan mint sok más márka, mostanában nem divat tartós minőségű ruhát gyártani. ?

Enikő

Jó a fazon, a szín, de az anyagok minősége, háát…. lehetne jobb is, bár nyilván akkor az ár is változna. Összességében nekem bejön.

Szilvia

Talán 2-3 éve fedeztem fel magamnak ezt a márkát, de sok cuccot nem vásároltam tőlük: 2 blézer, 1 táska (használtan), 1 pénztárca.
A blézerekkel nem volt minőségi problémám, és a táska is bírja még. A tárca viszont 1 év alatt szanaszét kopott. A többi műbőr min. 2x annyi ideig bírta nálam… Az a benyomásom, hogy ócska, olcsó, 120% nejlon ?cuccaik vannak. Klasszikus fast fashion-nek mondanám, az alsó kategóriából. A ruhák stílusa nekem passzolna, irodai munkavégzéshez megfelelne amúgy.
Dóra

Nekem az egyik kedvencem. ? a minőséggel teljesen meg vagyok elégedve, nekem ilyen téren a H&M fölött áll. Nagyon stílusos darabokat el lehet csípni, jó szabásúak, legalábbis az én testalkatomra. A kedvenc piros ruhám innen van. ?

Vivien

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Nyár színtípus vásárlás: A 2000’s évek színei visszatérnek!

Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy jönnek vissza a 2000-es évek! Bizony, már az is 20 éve volt, hiába sokaknak olyan, mintha az csak tegnap lett volna, mert a tinikorukat idézi. Évekig alig lehetett kapni nyár színtípusnak való színeket az üzletekben, mert ‘tél...

Balerina cipő kisokos

Mindjárt itt a tavasz (juhééé!), úgyhogy pár hét múlva már eljön a balerina cipők időszaka! Mármint az üzletek kínálatában legalábbis mindenképp, az senkit nem zavar, ha közben nulla fok vagy hóesés van kint, azokat árulják. A balerina típusú cipő az, ami hordható...

Hogyan tudod megkedvelni a mom jeanst?

Sokan nem szeretik a Mom jeans-t... de sokan csak nem találták meg a megfelelő darabot, ami hátulról nézve állhatna mondjuk így is, mint a képen! Már írtam róla korábban, hogy én sem éreztem közel magamhoz a mom jeanst stílust, de aztán ez lett az egyik kedvenc...
error: Ez a tartalom védett!