fbpx

A Nagy Márkakörkép következő részében egy igazi téli márka, az UGG lesz porondon. Kíváncsi voltam, hogy a Facebook-os zárt Stílustanácsadás csoportom tagjai milyennek látják a csizmák minőségét. Valóban kályhameleg? Megéri a borsos árát? Mennyire tartós?

Ahogy azt már korábban írtam, én nem vagyok kísérletező alkat, és fontos számomra az ár-érték arány, ezért nem szeretek tízezreket költeni egy olyan darabra, ami vagy beválik vagy nem. Az aktuális divatcikkek helyett a tartós, minőségi dolgokra szeretek költeni. Rengeteg téli lábbelim van, így tudtam, hogy ha veszek egy UGG-ot, az nem lesz mindennapos használatban. Hogy nekem mik a tapasztalataim vele? Olvass tovább!

 

A szakmai véleményem, tapasztalatom az UGG-gal kapcsolatban

Személyes tapasztalat
Egy rövid, fekete modellt vettem, ezt tudtam leginkább elképzelni magamon. Valóban nagyon meleg, puha és kényelmes.

Amikor 10 évvel ezelőtt láttam először ilyet a barátnőimen, akik külföldön vették, mert akkoriban még nem terjedt el itthon, akkor rettentő mókásnak találtam a házi mamusz kinézetét, és el nem tudtam képzelni, hogy ilyenben jelenjek meg bárhol, bármikor. Azóta kicsit sportosabb dolgokat is hordok (például futócipőt utcára), de ez még így is nagyon slampos számomra (az én stílusomhoz).

Miért vettem meg mégis?
Évről évre egyre jobban zavar, ha megbámulnak (férfiak is, de főként nők), mert általában csinosan vagy elegánsan vagyok felöltözve. Az UGG egy igen jó megoldás a tömegbe való beolvadásra és az antifeltűnő megjelenésre. Szuper, ha az embert nem ismerik fel és nem bámulják meg.

Hova hordom?
Utcán viselem, tehát zárt térbe nem venném fel: ha mondjuk szabadidőmben egy plázába vagy étterembe mennék, akkor biztosan nem ezt választanám. Egy városi sétára, bevásárlásra, piacozásra tök jó, akinek aktuális, azoknak gyerekkel sétálásra, játszóterezésre is jó lehet. Szerintem friss hóba simán fel lehet venni, leimpregnálva nem hagy nyomot rajta, latyakban viszont nem ideális választás.

Fontos megfelelő méretet választani, mert később, ahogy letapossa az ember belül a szőrmét, úgy nagyobb lesz érzetre. Ez több éves napi használatnál számít, nekem jelenleg még nincs ilyen gondom.

Mivel hordom?
Én eddig mindig fekete 100 DEN-es vagy plüss harisnyával vettem fel, de fekete nadrággal is el tudom képzelni. Eléggé összeolvadnak optikailag, tehát nem olyan feltűnő.

Outfit ötletek UGG csizmára

A képek forrása a Pinterest.

Milyennek találjátok ti?

A csoportszavazatok alapján így értékelitek az UGG csizmákat.

  • Minőség 85% 85%
  • Alapdarabok 30% 30%
  • Választék 30% 30%
  • Fenntarthatóság 40% 40%

Valóban nagyon meleg, viszont egyáltalán nem hordható nedves időben. A boltban adtak hozza egy impregnáló szettet is, de nem merem hóban, latyakban felvenni. A világos színt tisztán tartani is nehéz, egyből minden meglátszik rajta. Szóval én csak néhanapján veszem fel őket.

Hilda

Nagy hidegben a legjobb választás szerintem. Én mezítláb hordom, úgy jobban melegít. A tisztítása talán kicsit időigényes, de nekem van 6 éves darab és semmi baja nincs. Én úgy gondolom hogy ha vigyázol rá, örök darab, így megéri az árát.

Stefi

Nekem van vízálló és hagyományos ugg classic minim is. Én szeretem. Mezítláb is szoktam hordani. 

Erika

Nekem van egy fekete UGG minim és egy barna, amit az Aldiban vettem még pár éve. Mindkettő bőr és mindkettőben minőségi szőr van. A különbség a talpak anyagában van: az aldisnak nehezebb a talpa, a fekete UGG-nak karcsúbb a fazonja bokánál. Szeretem mindkettőt és jó meleg.

Szilvia

Nekem nem ilyenem van, hanem UGG Adirondack. Az kiváló minőség, vízálló és jó meleg (nem izzadós meleg, hanem jól melegen tart), sok színben van és létezik boka és térd fazon is. Aki sokat álldogál hidegben, annak sztem az egyik legjobb a piacon.

Dóra

Nekem is van, kb. 5-6 éve vettem, amikor nagyon trendi fazon volt. Én akkor imádtam, mert tényleg meleg és hiába velúr, nem ázik be és kényelmes. Viszont azért kényes darab, nem az, amiben latyakban, sárban szívesen közlekedek. Ami hátránya, hogy ronda. Nagyon. Láttam magamról fotókat, amiken az volt rajtam és khmm…. 

Gabriella

Gyerekekkel sétálni, száraz hidegben futkosni nagyon jó. Persze tudni kell, hogy mikor és mivel viseld. 

Katalin

Egyszer rendeltem, de visszaküldtem mert szerintem házicipő kinézete van. Pedig másokon anno tetszett, szerintem divatcipő volt.

Anna

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Vásárlás stylisttal: Petite méretben építettünk ruhatárat

156 cm-es magassággal azért kisebb kihívás megtalálni a darabokat, amik arányaiban is jók, és bár nálunk nemigen van ún. ‘petite’ (azaz rövidített) méretezés, a turiban viszont gyakran találni ilyen darabokat.Zsuzsi 30-as, építészmérnök, a turis vásárlást választotta....

A kényelmes cipő titka

Tudtad, hogy egy cipőnél nem csak azon múlik, hogy kényelmes, hogy milyen márka vagy hogy valódi bőrből készült-e?Logikusan a jobb minőségű cipők általában drágábbak is. 20-30.000 Ft alatt manapság nehéz minőséget találni, de nem ritka a 40-50.000 Ft-os ár sem,...

Vásárlás stylisttal: Tavasz színtípusú anyukával vásároltunk

Dórival tavaly vásároltunk először, a pláza után most a turis vásárlást szerette volna kipróbálni. Sok ügyfelem választja ezt, akkor is, ha előtte akár sosem ment ilyen helyre, vagy néhány sikertelen kísérlet után feladta. Dóri 30-as tavasz színtípusú petite anyuka....

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!