fbpx

A nude cipő alapdarab, és mint ilyen, jó, ha legalább egy pár lapul a ruhatárunkban. Azonban érdemes többféle árnyalatot, stílust és fazont beszerezni, hogy számos alkalommal viselni tudjuk. De milyen nude lábbelik léteznek és melyik lehet a ruhatárad alapja? Szemes Nóra személyi stylist segít neked ebben.

Nude szín jelentése

A nude angol szó, jelentés: meztelen. A nude cipő kifejezést azokra a darabokra használjuk, aminek olyan hatása van, mintha nem is lenne rajtunk cipő. Az a legtökéletesebb nude árnyalat számunkra, ami kvázi ‘láthatatlan’. Látod? Nem látod? Na látod! 

Milyen nude színek léteznek?

Az számít ‘nude’ árnyalatnak, ami a mi bőrünkön nude! Tehát ez mindenkinek más árnyalat. Lehet sárgásabb bézs, drapp, világosabb krém, rózsaszínes árnyalatú bézs, vagy akár egészen csau szín is a sárgásabb bőrtípushoz. Félvér vagy fekete lányoknak pedig nyilván az ő bőrszínükkel megegyező lesz a nude szín.

 

Mindenkinek egy nude színe létezik?

Ha tavasszal világos színű a bőrünk, de aztán májusban kimegyünk a strandra és lebarnulunk, akkor a tavasszal vásárolt cipő már nem nude lesz rajtunk, tehát ebben az esetben, ha nagy különbség van a lebarnult – nem lebarnult állapot között, akkor két különböző árnyalatú nude cipőbe is érdemes beruházni. Ha más árnyalatú nude cipőt veszünk fel, mint amilyen a bőrünk, akkor az egy sima drapp/bézs szín lesz a lábunkon, ami tökoké, ha tavasz színtípusok vagyunk, elmegy, ha ősz típusok, de a hideg nyaraknak és teleknek egyáltalán nem ajánlott.

Melyik színtípusnak áll jól a nude szín?

A nude minden színtípusnak alapszíne, hiszen mindenkinek a saját bőrszínét jelenti a nude, legyen az sárgás, rózsaszínes vagy barna!

A nude szín beleszámít a 3 szín szabályba?

A nude nem számít bele a rajtunk viselt színek számába, hiszen kvázi nem látszik, láthatatlan, ez a lényege.

Ez mind nude árnyalat a képen, mert attól függ milyen bőrszínhez, egészen pontosan milyen bőrszín árnyalathoz nézzük a “meztelenséget”.

Azonban mivel továbbra is egy cipőről beszélünk, ezért a legfontosabb mégiscsak a kényelem, illetve a praktikusság, kihasználhatóság.

Tehát hiába találjuk meg a számunkra tökéletes árnyalatot, ha az a cipő mondjuk nem kényelmes vagy kényelmes, de nem tökéletes az árnyalat… És itt lép a képbe a realitás, a reális elvárások. Ezért tart az ALAPDARABokat évekig beszerezni, mert alapdarab az, ami minden (fenti) szempontunknak megfelel.

Hogyan érdemes nude cipőt próbálni?

Nude cipőt vagy titok harisnyával próbálunk (tudjátok, ami annyira titkos, hogy egy ilyen cipőből semennyire nem látszik ki, tehát csak a talpunk-sarkunk-lábujjainkat fedi), vagy pontosan a bőrszínünkkel megegyező testszínű harisnyával. Tehát zoknival nem próbáljuk, de fekete harisnyában sem. Ha zokniban jó is lenne a méret, akkor harisnyával valószínű nagy lesz.

Fontos, hogy az üzletben ellenőrizzük a színárnyalatot, hogy az aktuális bórszínünkkel harmonizál-e.

Mi számít alapdarab nude cipőnek?

Erre a kérdésre nincs általános válasz, hiszen ahányan vagyunk, annyi cipőt gondolunk alapdarabnak. Annak, aki elegáns-nőies stílust képvisel, és szokott magas sarkút hordani, annak egy nude, díszítés nélküli magas sarkú cipő biztos alapdarab lenne. Annak, aki kisgyermekkel van otthon, egy nude balerinacipő lehet jó választás. De ugyanígy működhet a most divatos nude bokacsizma, ha az a bokánál nem áll el.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Nagy Márkakörkép: Mohito

A Facebook-os zárt csoportban 2-3 éve indítottam egy rovatot Nagy márkakörkép címmel. A csoporttagok tapasztalataira voltam kíváncsi, milyennek találják az adott üzletláncban a minőséget, stílust, méretezést. Sorozatunk következő része a Mohitoról szól. ...

Alapdarab: Varrás nélküli fehérnemű

A varrás nélküli alsó elengedhetetlen alapdarab nyárra. Elsősorban a vékonyabb anyagú ruhákhoz illik, testszínű változatban pedig a világos színű ruhákhoz is nagyon fontos. Alapszabály: a fehérneműnek nem szabad(na) ki-illetve átlátszódnia! Nagyon sokszor...

Alapdarab-e a farmerdzseki?

Sokaknak a gardróbjában alapdarab lehet a farmerdzseki. Miért csak lehet? Például azért, mert a legtöbb farmerdzseki nem alapdarab vagy mert valakinek nem a stílusa. Én kb 20 évig nem hordtam, mert egyszerűen nem volt a stílusom, a gyerekkorom után csak...
error: Ez a tartalom védett!