fbpx

A teljes szettet 3 év alatt állítottam össze: minden darabot másodkézből szereztem be. Tehát amikor valaki azt mondja nekem, hogy “ő sosem talál semmit turiban”, akkor a legtöbbször csak az van, hogy nem elég kitartóan keresi! Vagy nem jól keresi, de azt már tudja orvosolni a Turizás profi módon workshoppal!

Ebben a szettben szinte minden darab természetes anyagból készült:

  • farmering, 
  • gyapjúkabát, 
  • farmernadrág,
  • bőrcipő,
  • a táska egyedül, ami műbőr!

Hova venném fel ezt az összeállítást?

Ezt fodrászhoz vettem fel (aki HairMate Mátéhoz jár, annak ismerős lehet a helyszín), de városban barangoláshoz is szuper. Ügyfélhez már túl ‘trendi-slamposnak’ érzem, így munkába nem veszem fel.

Nadrág

Mint tudjátok, alapvetően nem vagyok a szaggatott farmerek szerelmese, de amikor megláttam ezt a darabot, akkor arra gondoltam, hogy ez már annyira giccses, hogy szép! Egyszerre szaggatott, festett mintás lepkékkel és még strasszos is! Ezt így hogy?!

De a színei gyönyörűek, és nagyon kényelmes is. Különösen nagy öröm számomra, hogy végre valóban rövid a szára, amit alacsony lányoknak nagy kihívás találni. Az anyaga pedig végre nem sztreccses – ami épp megy ki a divatból -, hanem kényelmes, nem annyira tapadós. Éppen ezért nem is olyan ‘elegáns/letisztult…

Cipő

A képen éppen az új Oxford cipőmet avattam fel. Hát nem csodálatos a színe?! Amúgy lágy nyaraknak a legjobb (ahogy a kabát színe is), de én hideg nyárként is hordom. Hiszen ahogy a workshopokon szoktam mondani: arra igen kicsi az esély a nem konfekcióméretű egyénnél, hogy minden szempontból tökéletes lesz egy adott darab. Így az árnyalatokkal lehet játszani.

Sokan félnek az Oxford cipők stílusától, mert túl maszkulinnak tartják, pedig ezt a cipőt is lehet nőiesen viselni. Ez a pasztell színű darab pedig már önmagában ‘lányos szín’.

A cipő turikincs, teljesen új cipőket is lehet venni használtruha üzletekben. Sokan elvből nem vesznek turikban cipőt, pedig csak meg kell nézni használt-e. Ahogy ez is címkés darab volt. Nem a nagyon olcsó kategória, így kb 5 ezer Ft volt, de egy valódi bőr, jó minőségű darabért ez egy szuper ár!  Sokan elfelejtik, hogy nem csak az árat nézzük, hanem az ár-érték arányt, ez az igazán fontos tényező!

Ennyiért egy fast fashion műbőr darabot lehetne venni újonnan, ami egy szezon alatt szétmegy, tehát nem ahhoz kell hasonlítani, hogy újonnan mennyi, meg ahhoz sem, hogy a kilós turikban meg ezer Ft-ba kerül egy ilyen (ami nagy valószínűséggel rongyosra használt, amit nyilván nem veszünk meg). Hanem ezt a kategóriát (ha Mo-on egyáltalán kapható lenne ez a márka), akkor 20-25 ezer Ft-ért lehetne venni. És ahhoz képest az 5 ezer pedig baráti ár nagyon, nem? Ezt jelenti az ár-érték arány, értitek? 

Táska

Az első képen az ezüst táskából nem sok látszik, de korábbi fotókon már láthattátok. Nagyon nehezen találtam világos ezüst árnyalatot, mert nyaraknak ugye a fényes, élénk metálos vagy irizáló ezüst szín nem az igazi.

Az előző steppelt ezüst táskám már rongyosra hordtam (sajnos, pedig tökéletes volt a stílusa és a mérete is), az utódját hónapokig kerestem, az egész internetet felkutattam utána, de nyilván sehol nem találtam. És akkor arra vágyakozni, hogy ezen felül jó minőségű bőrdarab is legyen (mert az fenntarthatóbb mint egy műbőr, ami pár szezont, ha kibír), az már az extra kívánságom extrája lenne…

Csináltam egy Pinterest albumot, innen tudsz inspirálódni!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...

Előtte-utána: „Jókislányból” klasszikus nőies stílus

Életkép egy hideg tél színtípusú ügyfelem gardróbjából. Az évek alatt szépen felépítettük a színes gardróbját a közös vásárlásokkal. Ő a klasszikus utat vitte végig: színelemzés, majd gardróbrendezés és végül közös vásárlás. Időközben változott a mérete, az élete, és...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!