fbpx

Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy jönnek vissza a 2000-es évek! Bizony, már az is 20 éve volt, hiába sokaknak olyan, mintha az csak tegnap lett volna, mert a tinikorukat idézi.

Évekig alig lehetett kapni nyár színtípusnak való színeket az üzletekben, mert ‘tél uralom’ volt mindenhol… Aztán pár éve elkezdett bejönni a ‘90-es évek divatja, amik főleg pasztellek, leginkább nem is a hideg vagy világos, hanem lágy nyaraknak valók… ami még nekem is túl ‘kevés’ volt hideg nyárként, de azért mégis több színt tudtam venni az elmúlt 2-3 évben mint az előtte lévő 5 évben. (Hozzáteszem sok minden előtte méretben esett ki, mert minden túl nagy volt…)

Élénk és neon színek

Szóval a Britney Spears-korszak visszajön: jó kis élénk meg neon színek, tavaszok és telek készülhetnek! Már a mostani őszi szezontól pl. sokkal több mindent lehetett kapni, mint előtte 2-3 évig… De múlt héten vásároltam egy élénk tél és egy lágy nyár típussal, azért az arányok még mindig 80%-20% volt a nyarak javára színekben. Szóval élénk típusoknak kitartás, nemsokára újra kaphatóak lesznek a színeitek nagyobb mennyiségben is az üzletekben.

A nyarak meg jól vásároljanak be most, mert ki tudja mikor jönnek újra vissza a pasztellek!

Színek és minták

Persze továbbra is mondom, hogy a turik kínálata sokkal színesebb, mint egy átlag plaza kínálata, például azért, mert ott leginkább angol márkák vannak, az angol divat meg kifejezetten színes és mintás is. Az angol márkák már sajnos rég kivonultak Magyarországról (Marks&Spencer, Next, Debenhams…), meg az Orsay és a Promod is elég színes volt, na azok sincsenek már… Nyilván mindig lehet 1-1 színt találni, én a nagy számok törvényéről beszélek.

Mert sokan elkövetik azt a hibát, főleg színtanácsadás után, hogy csak a színre figyelnek, és megvesznek olyan darabokat is, amik más szempontból tökre nem jók, pl sem a fazon, sem a méret, sem a stílus nem stimmel. Szóval jó, ha tudjuk a színeinket, de azért az még mindig csak a jéghegy csúcsa…

Nyár színtípus vásárlás: A 2000's évek színei visszatérnek! / Szemes Nóra személyi stylist

Mit vásároltam nyár színtípusként?

Ezek itt a képen jöttek velem, a lelőhely Zara volt. Mind pamut, kiváncsi vagyok a minőségére, hamarosan kiderül. Évek óta alig vettem valamit fast fashionben fenntarthatósági okokból, de ilyen alapdarabokat turiban nehéz kifogni, szóval bízom benne, hogy így legalább hosszú életű lesz.

Crop fazon, azaz rövidített, ha valaki pont ilyet keresne, a magasabb lányoknak max köldökig ér, tehát ilyen magas derekú nadrágoknál vagy szoknyákkal működik.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Vásárlás stylisttal: Petite méretben építettünk ruhatárat

156 cm-es magassággal azért kisebb kihívás megtalálni a darabokat, amik arányaiban is jók, és bár nálunk nemigen van ún. ‘petite’ (azaz rövidített) méretezés, a turiban viszont gyakran találni ilyen darabokat.Zsuzsi 30-as, építészmérnök, a turis vásárlást választotta....

A kényelmes cipő titka

Tudtad, hogy egy cipőnél nem csak azon múlik, hogy kényelmes, hogy milyen márka vagy hogy valódi bőrből készült-e?Logikusan a jobb minőségű cipők általában drágábbak is. 20-30.000 Ft alatt manapság nehéz minőséget találni, de nem ritka a 40-50.000 Ft-os ár sem,...

Vásárlás stylisttal: Tavasz színtípusú anyukával vásároltunk

Dórival tavaly vásároltunk először, a pláza után most a turis vásárlást szerette volna kipróbálni. Sok ügyfelem választja ezt, akkor is, ha előtte akár sosem ment ilyen helyre, vagy néhány sikertelen kísérlet után feladta. Dóri 30-as tavasz színtípusú petite anyuka....
error: Ez a tartalom védett!