fbpx

Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy jönnek vissza a 2000-es évek! Bizony, már az is 20 éve volt, hiába sokaknak olyan, mintha az csak tegnap lett volna, mert a tinikorukat idézi.

Évekig alig lehetett kapni nyár színtípusnak való színeket az üzletekben, mert ‘tél uralom’ volt mindenhol… Aztán pár éve elkezdett bejönni a ‘90-es évek divatja, amik főleg pasztellek, leginkább nem is a hideg vagy világos, hanem lágy nyaraknak valók… ami még nekem is túl ‘kevés’ volt hideg nyárként, de azért mégis több színt tudtam venni az elmúlt 2-3 évben mint az előtte lévő 5 évben. (Hozzáteszem sok minden előtte méretben esett ki, mert minden túl nagy volt…)

Élénk és neon színek

Szóval a Britney Spears-korszak visszajön: jó kis élénk meg neon színek, tavaszok és telek készülhetnek! Már a mostani őszi szezontól pl. sokkal több mindent lehetett kapni, mint előtte 2-3 évig… De múlt héten vásároltam egy élénk tél és egy lágy nyár típussal, azért az arányok még mindig 80%-20% volt a nyarak javára színekben. Szóval élénk típusoknak kitartás, nemsokára újra kaphatóak lesznek a színeitek nagyobb mennyiségben is az üzletekben.

A nyarak meg jól vásároljanak be most, mert ki tudja mikor jönnek újra vissza a pasztellek!

Színek és minták

Persze továbbra is mondom, hogy a turik kínálata sokkal színesebb, mint egy átlag plaza kínálata, például azért, mert ott leginkább angol márkák vannak, az angol divat meg kifejezetten színes és mintás is. Az angol márkák már sajnos rég kivonultak Magyarországról (Marks&Spencer, Next, Debenhams…), meg az Orsay és a Promod is elég színes volt, na azok sincsenek már… Nyilván mindig lehet 1-1 színt találni, én a nagy számok törvényéről beszélek.

Mert sokan elkövetik azt a hibát, főleg színtanácsadás után, hogy csak a színre figyelnek, és megvesznek olyan darabokat is, amik más szempontból tökre nem jók, pl sem a fazon, sem a méret, sem a stílus nem stimmel. Szóval jó, ha tudjuk a színeinket, de azért az még mindig csak a jéghegy csúcsa…

Nyár színtípus vásárlás: A 2000's évek színei visszatérnek! / Szemes Nóra személyi stylist

Mit vásároltam nyár színtípusként?

Ezek itt a képen jöttek velem, a lelőhely Zara volt. Mind pamut, kiváncsi vagyok a minőségére, hamarosan kiderül. Évek óta alig vettem valamit fast fashionben fenntarthatósági okokból, de ilyen alapdarabokat turiban nehéz kifogni, szóval bízom benne, hogy így legalább hosszú életű lesz.

Crop fazon, azaz rövidített, ha valaki pont ilyet keresne, a magasabb lányoknak max köldökig ér, tehát ilyen magas derekú nadrágoknál vagy szoknyákkal működik.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Balerina cipő kisokos

Mindjárt itt a tavasz (juhééé!), úgyhogy pár hét múlva már eljön a balerina cipők időszaka! Mármint az üzletek kínálatában legalábbis mindenképp, az senkit nem zavar, ha közben nulla fok vagy hóesés van kint, azokat árulják. A balerina típusú cipő az, ami hordható...

Hogyan tudod megkedvelni a mom jeanst?

Sokan nem szeretik a Mom jeans-t... de sokan csak nem találták meg a megfelelő darabot, ami hátulról nézve állhatna mondjuk így is, mint a képen! Már írtam róla korábban, hogy én sem éreztem közel magamhoz a mom jeanst stílust, de aztán ez lett az egyik kedvenc...

Gendersemlegesség a divatban? VIDEÓ

A gendersemlegesség a divatban kérdéskörről fejtettem ki többek között én is a szakmai álláspontomat az M5 csatorna Ez itt a kérdés c. műsorában.A divatmárkák polcain egyre többször jelennek meg az ún. “Gendersemleges” darabok. A divatipar tudatosan törekszik-e a...
error: Ez a tartalom védett!