fbpx

Fotón ez egy kevésbé szerencsés szett, de élőben istibizi jó volt! Azért játszom a képen mutogatós bácsisat, hogy látszódjon valami a kabátból is és az alatta lévő szoknyából is.

Maszk

Nem akartam korábban írni róla, de most már nem lehet kikerülni a maszk témát. Én ebben is viszonylag minimalista vagyok, azaz alapdarabokra gyúrok. Van fekete a sötét darabokhoz, van fehér a világosakhoz és pont. Mindkettő fényes anyagú, ezáltal kicsit ‘elegánsabb’, már amennyire egy maszk lehet elegáns, ugye.

A maszk ugyanolyan kiegészítőnek számít, mint egy sál vagy táska, így érdemes színben, anyagban, mintában és stílusban is összehangolni a szettünk többi darabjával. 3 szín szabályt is beleértve!

Tehát egy több színből álló, netán mintás maszk valószínűleg nem fog illeni a szettünk többi eleméhez, hacsak nem a ‘gombhoz a kabátot’ elvet követjük, miszerint a maszkunkhoz választjuk ki az aznapi szettünket. Valljuk be, ez nem reális forgatókönyv. Tehát egy színes mintás maszk az esetek nagy részében nem fog illeni a szettünkhöz.

Most azon lehetne vitatkozni, hogy van, akinek a maszk az önkifejezés eszköze, meg egyfajta művészet, de én arról beszélek, hogy mi mihez illik, az meg egy másik megközelítése a témának. Az öltözködésünk, mint azt említettem sokszor korábban, non-verbális kommunikáció, tehát valamilyen üzenetet közvetítünk magunkról a külvilágnak. Igen, a maszkunkkal is.

Fülbevaló

Hasonlóan sok értelme van manapság fülbevalót feltennem, mint rúzst… Ez egy hosszú ezüst színű minimál fülbevaló, már láthattátok korábban.

Pulóver

Egyértelműen a színe miatt vettem meg, gyönyörű élénk világoskék színe van, amely teleknek és nyaraknak is tökéletes.

Az egy tévhit, hogy a tél színtípusok ne hordhatnának világos színeket. Természetesen vannak világos színek az ő színskálájukban is, viszont azok telített, élénk és nem tört, pasztelles világos színek. Hideg nyárként ez így nekem ideális, hogy felül, az arcom közelében van a világosabb szín.

Az anyaga 100% pet palack lehet, biztosan nem vettem volna meg fast fashionben, de turiban, a környezetet védve jó megoldás számomra. Van pamut, gyapjú és kasmír pulóverem is, de én nem vagyok az anyagra túlzottan érzékeny. Itt a színbe és a fazonba szerettem bele.

 

Alacsony XS méretként ez az oversize divat megőrjít, én borzasztóan érzem magam benne. Ez a darab hiába a legkisebb méret, így is eggyel nagyobb, mint kéne, de mit van mit tenni.  Az ember lánya nem választhat, hogy csókolom, én ugyanebből szeretnék kérni egy karcsúsítottabb fazont, meg a legkisebb méretnél eggyel kisebbet. Az van, ami van, és azt a döntést tudjuk meghozni, hogy az ott és akkor oké-e, megvesszük-e.

Ha nem, akkor lehet mérlegelni, hogy mennyi esély van arra, hogy majd találunk ugyanilyen színt, csak jobb minőségű anyagból, meg kisebb méretben, ésatöbbi. Jelen esetemben általában nem találunk. És azt is mérlegelhetjük, hogy megéri-e nekünk azt a sokkal több időt-energiát beletenni, vagy megelégszünk a 80%-os eredménnyel.

Na ez itt a 80%, láthatjátok a döntésemet.

Kabát

Tavaly írtam róla, hogy sokáig kerestem egy karcsúsított szövetkabátot, ami térdig ér, és nem nagy rám, hanem pont jó.

Mert hogy ideális esetben a szoknyát/egybe ruhát eltakarja a kabátunk, amolyan Katalin hercegnősen, tudjátok.

Azonban ilyet nagyon nehéz találni az elmúlt években, mert a kabátok nagy része combközépig ér. Amivel semmi gond nincs, ha miniszoknyával párosítjuk, de egy térdig érő szoknyás szettet már pont agyonüt. Hosszú szoknyával való párosításról meg ne is beszéljünk. Erről beszélek például a Testalkatok workshopon, ha még nem érted a miérteket, érdemes ellátogatnod egyszer.

Itt a tavalyi outfit fotó ugyanerről a kabátról elegáns szettben egy előadásom előtt.

Szoknya – Műbőr miniszoknya

Sokkal több testalkaton és testméreten mutat jól, mint gondolnánk! Persze nem mindegy, hogy egyenes, ceruza vagy A-vonalú-e az a miniszoknya, meg az sem, hogy alacsony vagy magas derekú-e, és főleg persze az nem, hogy mivel párosítjuk. Idén sikerült beszereznem egy A-vonalú és egy szűk fazonút is, ez itt a szűk, ezért mutat jól egy bővebb pulcsival.

Kinek nem áll jól egy ilyen miniszoknya? 

Aki combra hízós típus, annak kevésbé szerencsés, de persze outfit bloggereknél bőven látunk erre is ellenpéldát. Mindenesetre combosabb-fenekesebb típusok óvatosan próbálkozzanak vele.

Harisnya

Nem vagyok egy miniszoknyás típus, csak télen szoktam hordani. Mi a nagy különbség a nyárhoz képest? A harisnya bizony! Ez nem is ‘csak’ 100 DEN-es, hanem egyenesen thermo harisnya! Ennél még eggyel melegebb a plüss harisnya, de az tényleg mínuszokra való, fűtött plázában meg lehet sülni benne. Szóval hasonlóan fázósaknak nagyon ajánlom.

Fekete harisnya-fekete szoknya-fekete cipő: ez így eléggé nyújtja az alsótestem/lábaim. Rövid alsótestűeknek ez jó trükk, de ha csak simán alacsony vagy, mint én, akkor is szupi!

Apróbb gond, hogy más színnel ezt viszonylag nehéz megcsinálni, mert a színek árnyalatai is számítanak, nem is kicsit! Tehát ha csak a szürke 50 árnyalatába gondolunk bele, hát nem egyszerű a végeredmény. Navy kékkel egyszerűbb (már aki talál magának navy csizmát ugye, sajnos az nem én vagyok…), de sokan összekeverik a navyt az élénkebb vagy hidegebb kékekkel, és akkor már megint a kék 50 árnyalatáról beszélünk.

Cipő

Ez egy velúrbőr éktalpú fűzős bokacipő. A cipő alapvetően határozza meg a teljes szettet, így külön szomorú, hogy pont azt nem szoktam olyat találni a lábamra, amilyet megálmodok. Ha találnék, biztosan lábra simuló fekete combcsizmával venném fel, dehát álmodozni ugye még lehet, egyszer majd meg is lelem.

Ez az éktalp arra jó, hogy stabilabb, mint egy klasszikus magas sarkú cipő, jobban lehet benne menni, viszont ugyanúgy nyújtja a lábat. A fűzős megoldás pedig vékony lábfejre és bokára egy trükk, hogy mégse álljon el a lábunktól a cipő, mert az nemcsak bénán néz ki, de rövidíti is a lábunkat.

Táska

A szokásos alapdarab ezüst táskám, amit mindenhez IS felveszek. Jó lenne, ha találnék műbőr helyett bőr verziót, az elődjét még jobban szerettem, abba egy fél literes víz is elfért, meg szemüvegtok, meg a szokásos dolgok, de az megadta magát… Ez is lassan kezdi, még keresem az igazit, ami ilyen szép világos, matt ezüst. Ez a nyaraknak való verzió, ugye, nem a fényes, csillogós.

Ja, és ki nem találjátok, de a teljes szett tutiból! Na jó, csak vicceltem, már megszokhattátok. Igen, a cipő és a harisnya is, ezek teljesen újak voltak. A táskán is eredeti címke volt. Ha érdekel, hogyan öltözöm csinosan és fenntarthatóan másodkézből, gyere el egy Turizás profi módon workshopomra!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Stílustipp: Így viseld az extrán bő szárú nadrágokat!

Tizensokéve már, hogy divatba jöttek a szűk szárú nadrágok, és én bizony emlékszem amikor a közös vásárlásokon mindenkire úgy kellett rákönyörögnöm, mert mindenki trapéz meg bootcut meg egyenes szárú nadrágokat hordott akkoriban. És most meg ugyanez fordítva van, hogy...

Stílustipp: Fehér nadrág nagyobb méretben

A tegnapi vásárláson találtunk két fehér nadrágot is Jolánnak, pedig azt mondta 14 éves kora óta nem viselt fehér nadrágot. Nagyon ijesztőnek tűnt számára elsőre a gondolat... Sokan azt hiszik, hogy 36-os méret felett, vagy szélesebb csípőre teljesen tiltólistásak a...

Vásárlás stylisttal: Petite méretben építettünk ruhatárat

156 cm-es magassággal azért kisebb kihívás megtalálni a darabokat, amik arányaiban is jók, és bár nálunk nemigen van ún. ‘petite’ (azaz rövidített) méretezés, a turiban viszont gyakran találni ilyen darabokat.Zsuzsi 30-as, építészmérnök, a turis vásárlást választotta....

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!