fbpx

Overál, culotte, nadrágszoknya – Ez így mind, egyetlen ruhadarabban. Ez a fazon, amit a képen viselek, a tévhittel ellentétben nagyon sok mindenkinek jól állhat:

  • az alacsony lányokat nyújtja 
  • a derekat kiemeli
  • az anyaga a narancsbőrt nem adja ki
  • és szellős, elegáns, kényelmes

Nadrágszoknya

Gyerekkoromban nagy divat volt a nadrágszoknya, volt is egy kedvenc darabom 10 évesen, igazi ‘90-és évek stílusban! Sokat nem nőttem azóta, tán még most is jó lenne, ha meglenne… mondjuk így visszagondolva inkább sötét tél színtípusnak állna igazán jól.

Mit szeretek a nadrágszoknyákban?

Úgy néz ki, mint egy szoknya, amit én nagyon szeretek, de kétségtelen, hogy az kevésbé praktikus: jobban kell benne ‘viselkedni’, figyelni a mozgásunkra, hogy a kivillanásokat elkerüljük. Ellenben a nadrágszoknya pont megoldja ezt a problémát: a hatás megmarad, plusz praktikummal bővül! ?

Culotte

A culotte nadrágfazontól sokan ódzkodnak, pedig ha megtaláljuk a nekünk megfelelő fazont, akkor sokaknak jól tud állni! ?

Overál

Az overál elegáns hatást kölcsönöz, és nyújtja az alakunkat. (Persze nem mindegy, milyen anyagból, milyen szabásban és mintával, most erre az adott darabra értem.) Fontos figyelni az arányokra: ez a modell az én 163 centimen tökéletesen működik, még 3-4 centivel alacsonyabb vagy magasabb lányon jól mutathat, azonban a magasabb lányoknak ARÁNYAIBAN hosszabb darab kell.

Méret

Teltebb testalkaton, combösszeérés esetén is kiváló, hiszen plusz egy réteg van a lábunk között. Ez a modell akár 44-es méretben is működhet, többször vettünk ilyesmi méretekben az ügyfeleimmel idén.

Hol szereztem be?

A képen viselt darab lelőhelye pedig mi más lenne, mint turi. Nem csak környezettudatosak vagyunk így, hiszen körforgásban tartjuk a darabot, de olyan stílusokból és fazonokból választhatunk, amik a magyarországi üzletekben nem találhatóak meg. Hogyan találhatsz te is ilyen különleges darabokat másodkézből? Megtanítom a technikát a Turizás profi módon workshopon!

Styling

Ahogy azt tudjátok, én nem öltözöm fel külön a képek kedvéért, nem próbálom meg elhitetni veletek, hogy nyitott orrú szandált viselek télen a bunda mellé, mert irreális képet alakít ki azokban, akik nézik. Ezt a szettet egy teljesen átlagos hétköznap viseltem.

A kép elkészülte előtt egy ezüst láncot is viseltem, csak azt edzés után elfelejtettem visszatenni, az még elegánsabbá tette az összhatást. A flip-flop papucs csak egy véletlen volt, azt strandra szoktam inkább hordani, városban kevésbé. Reggel esőben indultam el, az ‘esőcipőmben’ (majd írok erről is egy külön posztot), de időközben 10 fokot emelkedett a hőmérséklet, és mivel épp volt nálam egy váltópapucs, kézenfekvő megoldásnak tűnt lecserélni, de nyilván munkába, ügyfelek közé nem vennék fel egy gumipapucsot. ? Kisgyerekeseknek homokozóba meg koszolódós programokra persze tökéletes viseletek lehetnek ezek a gumipapucsok/gumiszandálok, írtam is róla korábban itt.

Ha kicsit hidegebb van, egy rövid, kb a derékvarrásig érő farmerdzsekit vagy bőrdzsekit dobok fel hozzá zárt cipővel. Ez fontos, hogy rövid legyen az a dzseki, az arányok miatt. Akik voltak már a Testalkat workshopon, tudják miért! ? Ha te is szeretnél többet tudni fazonokról, ajánlom a Testalkat workshopot vagy Kombinált workshopot.

Színtípus

És végül az elmaradhatatlan színtípus! Ez egy hideg nyár összeállítás. A tévhittel ellentétben a fekete-fehér hideg nyaraknak is jól állhat, ez a darab pedig tipikus példája ennek, hiszen inkább hideg nyár, mint hideg tél összeállítás. Miért?

  • Az összhatás inkább koszos szürkés, nem egyértelműen kontrasztos fekete és fehér.
  • A minta elmosódott, nincsenek éles határvonalai, ez szintén a nyarakra jellemző.
  • A fehér törtfehér és nem hófehér, a fekete pedig nem mély és élénk fekete (igen, még a feketének is vannak árnyalatai), hanem egy tompább szürkésfekete.

A szettet tovább világosíthattam volna fekete helyett fehér kiegészítőkkel, de ez igazán részletkérdés, rengeteg féle variáció létezik.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Alapdarab: Fehér felső és farmer

Fontos tudni, hogy olyan nincsen, hogy valami minden színtípusnak, minden testalkatra, és minden stílusra illetve élethelyzetre alapdarab. Mindenestre a fehér felső és a kék farmer sokak ruhatárában megállja a helyét és jól kihasználható. Ha nem akarok gondolkozni az...

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!