fbpx

Ímhol a púder rózsaszín szett elemzése, amit jó ideje beharangoztam már. De ami késik, nem múlik, jobb később, mint soha és egyéb közhelyek valók ide magyarázatképpen, miért csak most. Reméljük, legközelebb nem megyünk ki a szezonból, mire sikerült megírnom, de hát ilyen ez a showbiznisz.

Napszemüveg

A napszemüveg a szokásos világosszürke alapdarabom, amit évek óta használok. Nyár színtípusként ez ugye sokkal jobb választás, mint a fekete, amiben úgy nézek ki, mintha vak lennék – egyszerűen túl erős és kontrasztos a színeimhez.

Attól még hordom azt is, de nem az igazi. A szabályokat azért érdemes ismerni, mert akkor legalább tudjuk, mitől térünk el alkalomadtán, tehát döntés lesz, tudatos. Nem csak úgy hébe-hóba felveszek ezt-azt, ami a kezem ügyébe kerül.

Fülbevaló

Hideg típusoknak ezüst, ezt sokan tudjátok már. Azt kevesebben, hogy ezüst és ezüst, arany és arany között is van különbség. Nem is kicsi! Például itt az óezüst vagy óarany-ősz színtípusoknak ez utóbbi tök jó, de az előbbi is kisebb rossz, mint egy ilyen világos ezüst, mint ami nekem van.

Teleknek jobb a kicsit vastagabb ezüst fülbevaló, karakteresebb, fényesebb/csillogósabb fajta ezüstből. Itt persze tizedmilliméterekről beszélünk, értitek.

Stílustipp: Púder rózsaszín nyár színtípusnak / Szemes Nóra személyi stylist

Kabát 

Ezek az ún. művelúr anyagból készült kabátok szuper választásnak bizonyulnak szinte mindenkinek! Ebből is van vékonyabb, sztreccsesebb, illetve kicsit vastagabb, merevebb anyagból készült verzió is. 

Néha ökobőrnek hívják, ami aranyos, de ez csak zöldrefestés, a legökobb az, ha nem veszünk semmit, mert abból végül nem lesz ruhaszemét, ami jelenleg egy óriási problémája a földnek, de ez egy másik téma…

Szóval azért jó ez a művelúr anyag, mert kellően puha, így van egy szép esése, emiatt mind a szögletesebb, mint a kerekebb testalkaton jól mutat, kisebb és nagyobb méretben is.

 

​Milyen az ideális hosszúságú kabát?

Imádom az ilyen általános kérdéseket, mert határozottan állíthatom, hogy nem lehet rá válaszolni röviden anélkül, hogy leegyszerűsítenénk a kérdést! Attól függ kinek, mivel és hova! 

A részletes magyarázatért ajánlom a Test workshopot, ahol fazonokról és nem testalkatokról beszélünk.

A hosszú kabát most újra reneszánszát éli, én is beszereztem többet is, imádom őket!

  • Nadrággal, főleg bő nadrággal és csizmával leginkabb a magas lányokon mutat, kevés kivételtől eltekintve az alacsony lányokat összenyomja. Én mondjuk pont nem magas lány vagyok, ugye… akkor hogy?
  • A hosszú kabátokat általában szoknyával/egyberuhával veszem fel, a kabát hosszabb, mint a szoknya alja.
  • Ha nadrág, akkor skinny nadrággal, lehetőleg félcipővel, bokavillantósan. Ez is nyújt, jól osztja az alakot. Ne higgyetek el semmit, próbáljátok ki!

Na most ez itt a képen se nem szoknya, se nem skinny nadrág, hanem bizony egy culotte nadrág (nadrágszoknya).

Ez csak és kizárólag azért működik, mert a kabát és a nadrág színe azonos, és mindkettő kifelé bővülő fazon, sok anyaggal.

Ha az egyik lefelé szűkülő lenne, a másik meg kifelé bővülő, az fura lenne. Meg az a verzió is fura lenne, ha tök más színű lenne a nadrág, az összenyomna optikailag és nem lenne ilyen letisztult a szett sem.

Stílustipp: Púder rózsaszín nyár színtípusnak / Szemes Nóra személyi stylist

Cipő

Ha pedig ilyen szép világosra sikeredett egy szett…

  • ami a nyaraknak nagyon is ajánlott,
  • teleknek nem akarunk ilyen hóka szettet ugye, mert elmossa őket az unalom,
  • a meleg típusoknak meg úgysem jók ezek a színek, szóval azért nem

…akkor kár lenne egy sötét színű cipővel agyonütni!

Itt jön a képbe ez a fémes színű cipő!

Sokan nem tudják, de a fémes színek nem számítanak külön színnek a szettben, így a 3 szín szabály (részletesen a Színelemzés workshopon) miatt ennek a ténynek nagyon örülünk és ki is használjuk! 

Ez a cipő valahol félúton van az arany és az ezüst között, világos arany legyen a neve mondjuk, szóval így arctól távol meg amúgy is tökoké. A táska az ezüst, amit már mutattam másik outfit posztban.

Az alapdarabokban ugye az a jó, hogy rengeteg dologhoz illenek, ezért ez a táska a világos színeimhez tökeletes alapdarab – nektek is ajánlom.

Persze ezüst és ezüst között is óriási különbségek vannak, ahogy azt már említettem a fülbevaló színek kapcsán, szóval érdemes jól megválasztani az árnyalatot.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Vásárlás stylisttal: Ha utálsz vásárolni

Vera többek között ezt írta nekem: “Az elméletet nem ismerem, nem is nagyon érdekel. Csak legyen mit felkapnom reggelente, amiben jól érzem magam, és megfelelő." Tipikusan ilyen gondolatokkal keresnek meg azok az ügyfeleim, akik a közös vásárlást választják. Mennyi...

Max Mara Teddy kabát turiból?

A minap kitettem Instagram storyba ezt a kabátot, amit most vettem a turiban. Egy barátnőm mutatta, hogy pont ezt nézte ki a Max Mara oldalán, csak ‘kicsit’ drága. ​Elég sok színben elérhető, de 750 ezer-1M Ft körüli árakon van az eredeti Max Mara Teddy verzió,...

Tudtad? Többféle fekete színárnyalat létezik

Tudtad, hogy fekete és fekete között is van különbség?A bal oldali, tompa fekete a nem tél színtípusok kiváltó színe lehet, ha mindenképp ragaszkodnak a ‘feketéhez’. ‘Szerencsére’ ezt az ún. tervezett elavulás amúgy is megoldja nekünk, mert a legtöbb természetes...
error: Ez a tartalom védett!