fbpx

Már sokszor meséltem, hogy imádok ‘kiöltözni’ alkalmakra. Manapság egyre kevesebb olyan hely van, ahol ezt meg lehet tenni anélkül, hogy mindenki megbámulna. Nos, a MÜPA és a Zeneakadémia számomra még ilyen “alkalmi” helyek. A fantasztikus zenei élmény mellett a fele élvezet számomra ‘megadni a módját az eseménynek’.

Úgy érzem, manapság egyre több eseményhez állunk hozzá, hogy ‘jóvanazúgy’. Hiszen nem számít, nem fognak ránk szólni, belefér, az a lényeg, hogy kényelmes legyen…

Érdemes rátalálni arra az érzésre, amikor tettünk energiát a megjelenésünkbe: mert bizony jobban érezzük magunkat. És ez nem sok idő, ha tudjuk, mit csinálunk! ?

  • Nem több idő felvenni egy egyrészes ruhát harisnyával, mint belebújni egy farmerbe és egy pólóba.
  • Nem azon a tíz percen múlik, hogy feldobtam-e egy sminket.
  • Nem több pénz beszerezni egy ilyen szettet, hiszen a turikban óriási a választék belőlük párezer forintért.

A legfontosabb azonban mégis a ruha fazonja és anyaga!

Ha nem vagyunk feszesek, akkor nem érdemes testhez tapadó, vékony anyagú, bélés nélküli darabot választanunk, hacsak nem tervezünk alávenni egy alakformáló fehérneműt.

Elegáns szett költséghatékonyan

A képen látható szettben a csipkeruha és koktéltáska is turiból van, maximum 7 ezer Ft volt a kettő (lehet, hogy csak 5 ezer, régen vettem). A képen nem látható, de egy boleró és egy kék szövetkabát is volt rajtam, ami a kép készítés idején a ruhatárban figyelt, ezeket szintén turiból szereztem be. És hosszú évekig alapdarabom lesz mindegyik! 

Ezeket elég egyszer megvenni, és utána évekig lehet hordani őket mindenféle eseményre. Ez egy sötétkék csipkeruha, ami ugyanígy jó lehet esküvőre vagy bármilyen más kiöltözős alkalomra is.

 

Sok ügyfelemnek találunk ilyen ruhákat a turikban, abszolút ajánlom a kísérletezést annak is, aki még nem merte kipróbálni. És ezek a ruhák sokszor teljesen újak, vagy esetleg néhány alkalommal használtak, hiszen a legtöbben nem rendszeresen, hosszú évekig viselik ezeket a darabokat. Az angolok meg aztán főleg nem, ahonnan érkeznek a turik kínálatába!

És így a környezet is védtük, a pénztárcánk is jobban járt, a fennmaradó összeget meg fektethetnénk mondjuk önmagunk képzésébe, fejlesztésébe. ?

Stílustippek elegáns megjelenéshez

Irreális elképzelések helyett vissza a valóságba!

Divatkörökben elterjedt nézet, hogy a testszínű harisnya a CIKI kategória. Erre én azt szoktam mondani, hogy érdemes eldöntenünk, hogy számunkra trendinek lenni fontosabb-e a divatkörökben, vagy nem megfagyni. ?

Mert hogy Sarah Jessica Parkeren ugyan jól mutattak a kisestélyik csupasz lábbal is a Szex és New Yorkban télen, a hóban, de azért valljuk be, ez kevéssé reális itthon.

A vékonyabb elegánsabb!

A fekete 100DEN-es harisnya jó megoldás lehet, de egyrészt a vékonyabb den szám elegánsabb, másrészt tél típusokon kívül a fekete nem igazán alapdarab.

Találd meg az ideális színt saját magad számára!

Egy testszínű harisnya akkor jó, ha nem látszik, azaz olyan színű, mint a testem. Erre érdemes figyelni! Ha pedig bevált egy márkának egy színe és modellje, akkor abból érdemes betárazni.

Alakformálás titokban

A legtöbb harisnya már önmagában rendelkezik valamiféle alakformáló hatással, de külön kaphatóak kifejezetten ‘push up’ modellek is. Nem beszélve arról, hogy az esetleges bőrhibákat is el tudja takarni!

Így lesz hosszabb életű a harisnyád!

A harisnyát első felvétel előtt érdemes kimosni és betenni a hűtőbe, ezzel meghosszabbítva az élettartamát. Felvételkor pedig óvatosan a körmökkel és száraz bőrrel! Nedves vagy testápolós kézzel érdemes óvatosan felhúzni.

Ezzel a módszerrel elkerülheted a muffin hatást!

Azok a fránya ‘bevágások’… Ha egy harisnya bevág a husunkba, az bizony nem szép látvány.

Így lehet elkerülni:

  • Fontos a méret! Inkább eggyel nagyobb, mint kisebb legyen, ha két méret között vagyunk.
  • A csípőfazon csak annak áll jól, akinek semmi kis felesleges husika sincsen sem elöl sem hátul, különben be fog vágni.
  • Hasra hízás esetén érdemes olyan magas derekú modellt választani, ami a ‘nyakunkig feljön’. ? Na jó, ha addig nem is, de a melltartó vonaláig ajánlom. Vagyis ott érjen véget, ahol már nem vág be.
  • Ha derékig ér a harisnya és pont ott egy varrás, vagy egy vékony öv a ruhán, akkor kisebb eséllyel látszik a bevágás.

A legfontosabb azonban mégis a ruha fazonja és anyaga!

Ha nem vagyunk feszesek, akkor nem érdemes testhez tapadó, vékony anyagú, bélés nélküli darabot választanunk, hacsak nem tervezünk alávenni egy alakformáló fehérneműt.

A méret a lényeg?

Felejtsük el a nagy méretű táskákat esti rendezvényekre! Ha munkából megyünk, akkor magunkkal visszük a kis táskát a nagy táskában, és egyszerűen leadjuk azt is a ruhatárban. Egy boríték- vagy koktéltáska az ideális viselet.

Téli lábellik

A csizma nem elegáns öltözet, akkor sem, ha magas sarkú, és nem is áll olyan jól a legtöbb testalkathoz, mint egy félcipő, mert ‘elvágja a lábat’. Egy elegáns félcipő (lapos vagy magas sarkú, igazából mindegy), ami szintén meglapulhat egy cipőszsákban a nagyobb táskában és egyszerűen átvesszük a mosdóban. Hiszen rettentően meleg van az ilyen helyeken télen is. ?

Amik elvihetik a szettet

Kiegészítők, amikre nem gondolunk: a sportos óra, egy színes hajgumi ugyanúgy elronthatja a szettünket. Érdemes a részletekre is figyelni! ?

Hagyj időt magadnak!

Végezetül pedig ne keseredjünk el, ha nincsenek meg az elegáns megjelenéséhez szükséges ALAPdarabjaink. A TUDATOS ruhatár ÉPÍTÉSnek éppen az a lényege, hogy lépésről-lépésre haladok, és tervezetten vásárolok.

Tehát nem össze-vissza,
ami épp megtetszik,
vagy ami épp le van árazva
vagy ami épp divatos
vagy ami épp van a méretemben alapon,

hanem lassan, de biztosan.

A képen nem látható elegáns navykék szövetkabátomra 5 évig vártam, mire végre megtaláltam. (Túl rövid, túl nagy, vagy derékban túl bő volt, ezeket nem vettem meg, ‘mindegyaz’ alapon) Szóval türelem, bizalom, kitartás! Lassan, de biztosan ÉPÍTÜNK.

Ha szükséged van segítségre az alapruhatár összeállításához és beszerzéséhez, keress bizalommal!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Vásárlás stylisttal: Petite méretben építettünk ruhatárat

156 cm-es magassággal azért kisebb kihívás megtalálni a darabokat, amik arányaiban is jók, és bár nálunk nemigen van ún. ‘petite’ (azaz rövidített) méretezés, a turiban viszont gyakran találni ilyen darabokat.Zsuzsi 30-as, építészmérnök, a turis vásárlást választotta....

A kényelmes cipő titka

Tudtad, hogy egy cipőnél nem csak azon múlik, hogy kényelmes, hogy milyen márka vagy hogy valódi bőrből készült-e?Logikusan a jobb minőségű cipők általában drágábbak is. 20-30.000 Ft alatt manapság nehéz minőséget találni, de nem ritka a 40-50.000 Ft-os ár sem,...

Vásárlás stylisttal: Tavasz színtípusú anyukával vásároltunk

Dórival tavaly vásároltunk először, a pláza után most a turis vásárlást szerette volna kipróbálni. Sok ügyfelem választja ezt, akkor is, ha előtte akár sosem ment ilyen helyre, vagy néhány sikertelen kísérlet után feladta. Dóri 30-as tavasz színtípusú petite anyuka....

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!