fbpx

Üdvözöllek!

Szemes Nóra vagyok, személyi stylist.

2006 óta foglalkozom stílustanácsadással. Néhány évig divatstylistként dolgoztam, modelleket öltöztettem forgatásokon, fotózásokon, divatbemutatókon, ám nagyon hamar rájöttem, hogy bár imádok ruhákkal foglalkozni, sokkal fontosabbnak tartom az embert, akire majd az az adott ruhadarab kerül.

Akkoriban itthon még nem igazán foglalkoztak személyi stílustanácsadással, így külföldi műsorokból tudtam csak, mit is szeretnék csinálni pontosan: elkísérni az ügyfeleket a vásárlásokra, segíteni nekik kiválasztani a megfelelő fazonú, színű és anyagú ruhákat, ha szükséges, átnézni a sok-sok év alatt felhalmozott otthoni készletüket.

Ennek már 17 éve, és azóta több mint 3000 ügyfél keresett meg, hogy segítsek neki. A stílustanácsadás mellett szín- és testalkattanácsadással is foglalkozom, illetve gyakran kérnek fel kis- és nagyvállalatok céges tréningekre.

A szerelem azóta sem múlt el, ugyanolyan lelkesedéssel vetem bele magam a plázák vagy turik kínálatában. Az jelenti a legnagyobb örömet számomra, amikor “hétköznapi” (értsd: nem híres) nők és férfiak boldogan és elégedetten néznek ismét a tükörbe, újra megtanulják szeretni saját magukat, az adottságaikat.

Ehhez szerintem nem milliós beavatkozások és műtétetek kellenek, csupán néhány közösen eltöltött óra, szakértői tanács és önmagunk elfogadása és szeretete úgy, ahogy vagyunk. Mert a legjobb változatod benned van, én csak segítek előhozni azt!

Ügyfelek száma

Stílustanácsadással töltött évek

Stílustanácsadással töltött órák száma

Rólam mondták

„Igen egyszerű oka van annak, hogy megkerestem Nórit. Belegondoltam, hogy mitől vagyok ideges, mikor vásárolnom kell. Minden egyes esetben, az élet bármely területén az az oka, hogy nem vagy a megfelelő információ birtokában. Ezért nem tudsz dönteni. Mert, ha megfelelő mennyiségű információd van, tudsz dönteni. Ha nem tudom, hogy a ruha jó, vagy nem, nem tudok dönteni, megvegyem vagy ne, ilyen egyszerű. És ettől ideges vagyok, és nem csak én, mindenki. Ha te ezt ki akarod küszöbölni, akkor bízz meg szakértőt, olyat, aki tudja. Ennyi.

A másik, hogy el kell fogadni azt, hogy ez egy út. Ami ugyanúgy, mint a Himalája megmászása, kis lépcsőnként megy. Az első lépcső még nem a tökélétes, a tizedik sem az, de látszik az irány. És nagyon fontos, hogy jól definiáld a célt, hogy mit akarsz elérni.

Én úgy definiáltam; nekem ne kelljen ezen gondolkozni,ezzel foglalkozni. Benyúlok a szekrénybe, ránézek egy fotóra, nem azon agyalni ezt ezzel fel lehet-e venni, vagy sem. Nekem nincs ezzel időm foglalkozni.

Magyarországon senki nem akar a tudásért fizetni, csak termékért. Pedig a tudásnak sokkal nagyobb értéke van.”

Péter

mérnök

Szakmai háttér címszavakban

  • 2004-től divatstylisként dolgoztam fotózásokon, divatbemutatókon
  • 2005-ben egy hazai tinimagazin styljstja voltam
  • 2006-ban elkezdtem a személyi stílustanácsadást, Magyarországon az elsők között
  • 2007-től a Nők Lapja Café szakértője lettem stílustanácsadás témában
  • 2009-ben elindítottam az első blogomat Style&Budapest címmel
  • 2015-ben elindítottam a Gyakorlati személyi stylist képzést

Médiamegjelenések

TV2 – Tévhit, hogy mindenkinek jól áll a fekete | Videó

TV2 – Tévhit, hogy mindenkinek jól áll a fekete | Videó

A testalkathoz illő táskákról beszélgettünk a TV2 reggeli műsorában. Tudtad, hogy más méret ideális a teltkarcsú, és más az alacsony, törékenyebb hölgyeknek? Természetesen rengeteg szempont van, amit érdemes figyelembe venned az ideális alapdarab táska...

FEM3 CAFÉ – Michelle Obama ezért válhatott igazi stílusikonná

FEM3 CAFÉ – Michelle Obama ezért válhatott igazi stílusikonná

Szemes Nóra, stylist szerint az USA leköszönő first ladyje azért válhatott sokak példaképévé, mert öltözködésével áthágta a protokoll szabályait. Megjelenésében ötvözte a hétköznapit a nem mindennapival, ezáltal pedig sokkal közelebb került az átlagemberekhez. Mellette a FEM3 Café másik vendége, Pálfy Norbert, reklámszakember a brandépítés szempontjából beszélt a first ladyről.

CAFEBLOG – Hogyan lásd szépnek önmagad és a világot?

CAFEBLOG – Hogyan lásd szépnek önmagad és a világot?

Hosszú évek óta van a szakmában. A legtöbben azt mesélik róla, olyan vele vásárolni, mint egy barátnővel. Pozitív világképe, jókedve, kisugárzása bizalmat ébreszt az emberekben és szívesen engedik a gardróbjuk közelébe. Hogyan éri el, hogy feloldódjanak? Mikor zárul sikeresen egy napja? Mi jelenti számára a boldogságot vagy éppen a legnagyobb kihívást? Mit érez a küldetésének? Mi szeretett volna lenni gyermekkorában? Ezekre mind választ kapsz a következő interjúból.

TREND FM – Exclusive Marosi Viktorral

TREND FM – Exclusive Marosi Viktorral

Úri passzió, vagy valós segítség, ha valaki tanácsokkal lát el ruhavásárlás közben? Mennyi ruhára van szükségünk ahhoz, hogy minden nap stílusosan tudjunk megjelenni, egyáltalán hol kezdődik a stílus? Szemes Nóra személyi stylisttal a stílustanácsadás...

Fem3 Cafe – Szuper tippek őszi gardróbfrissítéshez

Fem3 Cafe – Szuper tippek őszi gardróbfrissítéshez

Hogyan érdemes belekezdeni az őszi gardróbfrissítésbe? Erre kereste a választ Szemes Nóra személyi stylist a FEM3 Cafe reggeli műsorában. A teljes videót ide kattintva nézheted meg: http://fem3.hu/musoraink/fem3cafe/13799_szuper-tippek-oszi-gardrobfrissiteshez.html...

DÍVÁNY – „Ez nem csak a ruhákról vagy a stílusról szól”

DÍVÁNY – „Ez nem csak a ruhákról vagy a stílusról szól”

Bár az eseti vásárlások olykor jól esnek, ha valaki foglalkozásszerűen űzi a boltokba járást, hamar beleunhat. Emiatt döntöttem úgy, hogy a megválaszolatlan kérdéseimet felteszem Szemes Nórának. Ha önt is érdekli, hogy milyen divatbűnöket követnek el a tehetős magyar hölgyek és vajon ismerik-e arcról a personal shoppereket a boltosok, olvasson tovább!

A hazai divatszakma szereplői: Interjú Szemes Nóra személyi stylisttal – 1. rész

A hazai divatszakma szereplői: Interjú Szemes Nóra személyi stylisttal – 1. rész

Ma már mindenki személyi stylist akar lenni, nem csak Becky Bloomwood, mert a personal shopperség mondjuk ki, cool. De csak akkor vágj bele, ha van benned elegendő kitartás, empátia és legfőképp stílusérzék. Szemes Nórával beszélgettünk a szakmában töltött öt évéről, arról, hogy miért választotta ezt a munkát, mik a céljai, hogyan lett ismert és elismert név.

160 gramm: A saját színeim nyomában

160 gramm: A saját színeim nyomában

Sokan vallják, hogy nem a ruha teszi az embert. Én abban hiszek, hogy a megjelenésünk is hatással van arra, hogyan érezzük magunkat. Annak jártam most utána, az öltözködésem hogyan segíthet összhangba kerülni önmagammal. Emlékeztek a sulis évekből azokra a...

bővebben
160 GRAMM: Ilyen volt a vásárlás személyi stylisttal

160 GRAMM: Ilyen volt a vásárlás személyi stylisttal

A ruhatáramra ráfért a frissítés, de egyedül nem éreztem rá arra, milyen ruhákat kellene keresnem, hogy azok színben és fazonban is jók legyenek. Első lépésként színtanácsadáson voltam (ITT írtam róla), amit egy stylisttal való vásárlás követett. Ahogy a...

bővebben
HVG – „Irodai divat – mi lett veled kiskosztüm?”

HVG – „Irodai divat – mi lett veled kiskosztüm?”

Az utóbbi évtizedekben nemcsak az utcai, de a formális, irodai öltözködés is lényegesen megváltozott. Egyre lazább kombinációk kezdik felváltani az eddigi szeriőzebb, sokszor talán kényelmetlennek mondható ruhadarabokat. Egy stylisttal és egy prémium...

bővebben
ECHO TV – Divatos téli kiegészítők | Videó

ECHO TV – Divatos téli kiegészítők | Videó

Rácz Zsuzsannával a téli kiegészítőkről beszélgettünk, és arról is lerántottam a leplet, miért javaslom ügyfeleimnek az egyszínű sálakat, sapkákat és kesztyűket. 2019. január 17-én az Echo tévé Jó reggelt! című műsorának vendége voltam, ahol Rácz...

bővebben
VOUS – Konfekcióméret-ruhaméret gond

VOUS – Konfekcióméret-ruhaméret gond

„Felgyorsult világban élünk, de ebben a felgyorsult világban tudatosan, lelassulva kell vásárolnunk. Tanuljuk meg a saját testünket, a saját stílusunkat. Én sem tartom értékesnek azt az időt, amit egy plázában kellene eltöltenem, de ha ismerjük saját magunkat, megjegyezzük, melyik üzletben mit tudtunk venni, ami jó volt, akkor a vásárlással töltött időt jelentősen le tudjuk rövidíteni, és sikerélményünk is lesz.

bővebben
VOUS – Testalkat workshop – érdekességek, tippek

VOUS – Testalkat workshop – érdekességek, tippek

Bár a saját testünkkel minden nap találkozunk, láthatjuk adottságainkat, előnyeinket, hátrányainkat, mégis kevesen mondhatjuk el magunkról, hogy biztosan tudjuk, milyen testalkattal rendelkezünk. Az önbizalmunk – vagy épp annak hiánya –, a saját elvárásaink, a társadalom elvárásai mind-mind hajlamosak eltorzítani a valós képet.

bővebben
RÚZS ÉS SELYEM – Plus size vásárlás

RÚZS ÉS SELYEM – Plus size vásárlás

Ma Rúzs és selyem című tévéműsort forgattunk. A főszereplő Brigi volt, egy kedves ügyfelem, akinek néhány együtt vásárolt darabját mutattuk be az adásban. Kimondott célom volt, hogy bebizonyítsam a tévénézőknek, 44 méret felett is lehet divatosan és...

bővebben
Professzionális üzleti megjelenés tréning – beszámoló

Professzionális üzleti megjelenés tréning – beszámoló

„a főnököm küldött el a képzésre. aki szokta látni hogy öltözködöm, tudja, hogy a főnököm helyesen cselekedett. határozottan NINCS professzionális üzleti megjelenésem. professzionális katus megjelenésem van, de ez a kettő nincs köszönőviszonyban egymással. szóval igen. kellett ez a képzés.”

bővebben
CAFEBLOG – Hogyan lásd szépnek önmagad és a világot?

CAFEBLOG – Hogyan lásd szépnek önmagad és a világot?

Hosszú évek óta van a szakmában. A legtöbben azt mesélik róla, olyan vele vásárolni, mint egy barátnővel. Pozitív világképe, jókedve, kisugárzása bizalmat ébreszt az emberekben és szívesen engedik a gardróbjuk közelébe. Hogyan éri el, hogy feloldódjanak? Mikor zárul sikeresen egy napja? Mi jelenti számára a boldogságot vagy éppen a legnagyobb kihívást? Mit érez a küldetésének? Mi szeretett volna lenni gyermekkorában? Ezekre mind választ kapsz a következő interjúból.

bővebben
LIFE.HU – A hónap színe: a citromsárga

LIFE.HU – A hónap színe: a citromsárga

Vágysz egy olyan színre, amiből már csak egy kiegészítő is feldobja a hangulatodat, ráadásul tud nemcsak harsány, de nagyon kellemes, visszafogott lenni, nem utolsósorban pedig idén tavasszal divatos is? Válaszd a citromsárgát és árnyalatait – mutatunk is...

bővebben
LIFE.HU – A hónap színe: a rózsaszín

LIFE.HU – A hónap színe: a rózsaszín

Ki ne vágyna márciusban üde színekre, friss árnyalatokra a gardróbjában? Hamarosan vége a feketék, szürkék téli rémuralmának, és beköszönt a pasztellszínek, az élénk tónusok ideje. Ugyan nincs a legfrissebb trendszínek között a rózsaszín, mégis örök...

bővebben
LIFE.HU – A hónap színe: a marsala

LIFE.HU – A hónap színe: a marsala

A smaragdzöld és a ragyogó orchidea után a marsala lett 2015 hivatalos trendszíne a Pantone szerint. Így nem is volt kérdés, hogy ezzel indítjuk az évet - megmutatjuk, hogyan viseld, milyen színekkel kombináld ezt a bordós-barnás árnyalatot. A marsalával...

bővebben
LIFE.HU – A hónap színe: a sötétkék

LIFE.HU – A hónap színe: a sötétkék

Céges partik, karácsonyi ünnepségek, majd a családi összejövetelek és a szilveszter - ezek azok az alkalmak, amikor többnyire a biztonságos feketét öltjük magunkra. Ha ragaszkodsz a sötét színekhez, idén variálj kicsit: válaszd az álomszép éjkéket!...

bővebben
LIFE.HU – Fekete blúz: Találd meg a saját stílusodban

LIFE.HU – Fekete blúz: Találd meg a saját stílusodban

Igazi alapdarabra vágysz, amely mindig tökéletes megjelenést biztosít neked? Élvezd ki a fekete blúz reneszánszát, és szerezz be egy letisztult fazont! A most divatos díszített, áttetsző darabokban talpig nő leszel – akár farmerrel, akár ceruzaszoknyával viseled.

bővebben
A hazai divatszakma szereplői: Interjú Szemes Nóra személyi stylisttal – 1. rész

A hazai divatszakma szereplői: Interjú Szemes Nóra személyi stylisttal – 1. rész

Ma már mindenki személyi stylist akar lenni, nem csak Becky Bloomwood, mert a personal shopperség mondjuk ki, cool. De csak akkor vágj bele, ha van benned elegendő kitartás, empátia és legfőképp stílusérzék. Szemes Nórával beszélgettünk a szakmában töltött öt évéről, arról, hogy miért választotta ezt a munkát, mik a céljai, hogyan lett ismert és elismert név.

bővebben
COTCOT – Személyre szabott stílus

COTCOT – Személyre szabott stílus

A személyi stylist szó hallatán három különböző reakciót tudok elképzelni az emberek részéről. Az egyik csoport valószínűleg fölöslegesnek tartja az egészet, hiszen aki kicsit is nyitottabb, annak nem esik nehezére eligazodni a stílusok között, és megtalálja, ami hozzá passzol.

bővebben
error: Ez a tartalom védett!