Üdvözöllek!

Szemes Nóra vagyok, személyi stylist.

Szemes Nóra vagyok, 2006 óta foglalkozom stílustanácsadással. Néhány évig divatstylistként dolgoztam, modelleket öltöztettem forgatásokon, fotózásokon, divatbemutatókon, ám nagyon hamar rájöttem, hogy bár imádok ruhákkal foglalkozni, sokkal fontosabbnak tartom az embert, akire majd az az adott ruhadarab kerül.

Akkoriban itthon még nem igazán foglalkoztak személyi stílustanácsadással, így külföldi műsorokból tudtam csak, mit is szeretnék csinálni pontosan: elkísérni az ügyfeleket a vásárlásokra, segíteni nekik kiválasztani a megfelelő fazonú, színű és anyagú ruhákat, ha szükséges, átnézni a sok-sok év alatt felhalmozott otthoni készletüket.

Ennek már 11 éve, és azóta több mint 1200 ügyfél keresett meg, hogy segítsek neki. A stílustanácsadás mellett szín- és testalkat tanácsadással is foglalkozom, illetve gyakran kérnek fel kis- és nagyvállalatok céges tréningekre.

A szerelem azóta sem múlt el, ugyanolyan lelkesedéssel vetem bele magam a plázák vagy turik kínálatában, mint 2008-ban, pedig már több mint 11 év eltelt azóta. Az jelenti a legnagyobb örömet számomra, amikor “hétköznapi” (értsd: nem híres) nők és férfiak boldogan és elégedetten néznek ismét a tükörbe, újra megtanulják szeretni saját magukat, az adottságaikat.

Ehhez szerintem nem milliós beavatkozások és műtétetek kellenek, csupán néhány közösen eltöltött óra, szakértői tanács és önmagunk elfogadása és szeretete úgy, ahogy vagyunk. Mert a legjobb változatod benned van, én csak segítek előhozni azt!
Várom a következő találkozást – holnap talán veled!

Ügyfelek száma

Stílustanácsadással töltött évek

Stílustanácsadással töltött órák száma

Médiamegjelenések

A hazai divatszakma szereplői: Interjú Szemes Nóra személyi stylisttal – 1. rész

Ma már mindenki személyi stylist akar lenni, nem csak Becky Bloomwood, mert a personal shopperség mondjuk ki, cool. De csak akkor vágj bele, ha van benned elegendő kitartás, empátia és legfőképp stílusérzék. Szemes Nórával beszélgettünk a szakmában töltött öt évéről, arról, hogy miért választotta ezt a munkát, mik a céljai, hogyan lett ismert és elismert név.

TREND FM – Exclusive Marosi Viktorral

Úri passzió, vagy valós segítség, ha valaki tanácsokkal lát el ruhavásárlás közben? Mennyi ruhára van szükségünk ahhoz, hogy minden nap stílusosan tudjunk megjelenni, egyáltalán hol kezdődik a stílus? Szemes Nóra személyi stylisttal a stílustanácsadás fogalmát tesszük...

“Van, akinek a ruhái 90 százalékát ki kell dobni”

Szemes Nóra személyi stylist szerint mindenkinek azt kell kiemelnie magán, ami szép, a kevésbé előnyös részeket pedig el kell takarni. Sajnos sokan nincsenek vele tisztában, mi áll jól nekik – ezen viszont lehet segíteni.

Hogyan lásd szépnek önmagad és a világot?

Hosszú évek óta van a szakmában. A legtöbben azt mesélik róla, olyan vele vásárolni, mint egy barátnővel. Pozitív világképe, jókedve, kisugárzása bizalmat ébreszt az emberekben és szívesen engedik a gardróbjuk közelébe. Hogyan éri el, hogy feloldódjanak? Mikor zárul sikeresen egy napja? Mi jelenti számára a boldogságot vagy éppen a legnagyobb kihívást? Mit érez a küldetésének? Mi szeretett volna lenni gyermekkorában? Ezekre mind választ kapsz a következő interjúból.

FEM3 CAFÉ – Michelle Obama ezért válhatott igazi stílusikonná

Szemes Nóra, stylist szerint az USA leköszönő first ladyje azért válhatott sokak példaképévé, mert öltözködésével áthágta a protokoll szabályait. Megjelenésében ötvözte a hétköznapit a nem mindennapival, ezáltal pedig sokkal közelebb került az átlagemberekhez. Mellette a FEM3 Café másik vendége, Pálfy Norbert, reklámszakember a brandépítés szempontjából beszélt a first ladyről.

Fem3 Cafe – Szuper tippek őszi gardróbfrissítéshez

Hogyan érdemes belekezdeni az őszi gardróbfrissítésbe? Erre kereste a választ Szemes Nóra személyi stylist a FEM3 Cafe reggeli műsorában. A teljes videót ide kattintva nézheted meg: http://fem3.hu/musoraink/fem3cafe/13799_szuper-tippek-oszi-gardrobfrissiteshez.html...

“Ez nem csak a ruhákról vagy a stílusról szól”

Bár az eseti vásárlások olykor jól esnek, ha valaki foglalkozásszerűen űzi a boltokba járást, hamar beleunhat. Emiatt döntöttem úgy, hogy a megválaszolatlan kérdéseimet felteszem Szemes Nórának. Ha önt is érdekli, hogy milyen divatbűnöket követnek el a tehetős magyar hölgyek és vajon ismerik-e arcról a personal shoppereket a boltosok, olvasson tovább!

Divatos téli kiegészítők | Echo tévé

Rácz Zsuzsannával a téli kiegészítőkről beszélgettünk, és arról is lerántottam a leplet, miért javaslom ügyfeleimnek az egyszínű sálakat, sapkákat és kesztyűket. 2019. január 17-én az Echo tévé Jó reggelt! című műsorának vendége voltam, ahol Rácz...

bővebben

Pufi, szőrös, hófehér – A legtrendibb télikabátok

A hosszú és az évszakhoz képest meleg ősz után hirtelen azon kaptad magad, hogy a tavalyi télikabátodat már valamiért nem szeretnéd idén is hordani? Vásárlás előtt böngészd át a Life.hu divatösszeállítását, amelyben a kabátvásárlással kapcsolatban is adunk néhány hasznos tippet.

bővebben

Személyre szabott stílus

A személyi stylist szó hallatán három különböző reakciót tudok elképzelni az emberek részéről. Az egyik csoport valószínűleg fölöslegesnek tartja az egészet, hiszen aki kicsit is nyitottabb, annak nem esik nehezére eligazodni a stílusok között, és megtalálja, ami hozzá passzol.

bővebben

Választási plakátok 2014-ben, stylist szemmel

Az egész országot beborítják a választási plakátok, így akiket hidegen hagy a politika, azok is lépten-nyomon belebotlanak a témába. A Life.hu is körbenézett a szerkesztőség környékén, ki hogyan próbál kampányolni. Megkértük Szemes Nóra személyi stylistot, mondja el a véleményét arról, hogy szigorúan stylist és fotós szemmel milyen üzenetet közvetítenek a politikusok a megjelenésükkel, az öltözködésükkel a plakátokon.

bővebben

Minden idők 15 legszörnyűbb Oscar-ruhája

E hét vasárnap, február 24-én lesz a világ legismertebb filmes díjátadó gálája, az Oscar. A seregszemle vörös szőnyege legalább annyi izgalmat tartogat, mint maga a gála. Tavaly már összeválogattuk az utóbbi évtizedek legszörnyűbb kreációit, most ismét megmutatjuk az ominózus darabokat.

bővebben

Leárazásokon vásárolni sokszor garantált pénzkidobás

Most, hogy beindult az első, több helyen már a második leárazási hullám, akár fillérekért vásárolhatsz a legújabb trendeket követő ruhákat és kiegészítőket. A kínálat gyakran annyira szédítő, hogy nemcsak többet költesz, mint szerettél volna, hanem felesleges és előnytelen darabokat vásárolsz össze. Szemes Nóra személyi stylistot arról kérdeztük, hogyan kerülheted el a leggyakoribb csapdákat.

bővebben

Szexi vagyok, ha prostinak öltözöm?

Néhány napja egy külföldieknek szóló portál leprostizta Tornóczky Anitát, mert korábban egy műsor forgatásán merészen dekoltált ruhát viselt. De Csobot Adél körül is forrt a levegő, amikor az After X adásában hasig kivágott felsőben jópofizott a versenyzőkkel. Szemes Nóra személyi stylist segítségével utánajártunk, vajon hol is vannak azok a bizonyos határok: mikor lesz valaki közönséges.

bővebben

Így öltözzenek a világ legbefolyásosabb asszonyai

Még a világ legbefolyásosabb asszonyai sincsenek könnyű helyzetben, ha az öltözködésről van szó. Nehéz egyensúlyozni a nőiességet hangsúlyozó megjelenés és a férfiak számára is komolysággal és határozottsággal párosítható, sokszor konzervatív viselet között. Cikkünkből kiderül, hogy Hillary Clinton, Anna Wintour, Michelle Obama, Angela Merkel és Christine Lagarde közül melyikük bukott meg a stílusvizsgán.

bővebben

3 örök darab, amit szerezz be olcsón a leárazásokon

Leárazásokon érdemes a ruhatár jól kombinálható alapdarabjait beszerezni” – tanácsolja a nagy nyári leárazások csapdáiról szóló cikkünk kapcsán Szemes Nóra személyi stylist. Most három olyan jól kihasználható darabot mutatunk, amit mindenképp érdemes megvenni olcsóbban az akciók során.

bővebben

A legszebb télikabátok – testalkatra szabva

Az ideális télikabátot néha tényleg nem egyszerű megtalálni, de az igazi utána éveken át védelmez bennünket a cudar időjárástól. A praktikum mellett természetesen a szín és a fazon sem mindegy, mert farkasordító hideg ide vagy oda, azért mégiscsak nőből vagyunk....

bővebben

3 fontos dolog, amit Katalin hercegnőtől tanultunk

Katalin hercegnő divatbakikat rendszeresen elkövető, átlagos nőből néhány hónap alatt igazi stílusikonná változott, akit nők tízezrei figyelnek és követnek. Nem vagyunk az elvakult másolás hívei, van viszont néhány dolog, amit érdemes ellesni az angolok kedvencétől, akit máris Diana hercegnő utódjaként emlegetnek.

bővebben

Elegáns szandál vastag harisnyával – Igenis trendi!

Mostanában egyre többször feltűnt, hogy néhány híresség vastag harisnyát választott álomszép, elöl nyitott cipellőjéhez. Az ünnepek közeledtével a kérdés egyre aktuálisabb: testszínű harisnyát vagy valami egészen mást viseljünk a partikon? Szemes Nóra személyi stylist elárulta, trendi vagy ciki a vastag harisnya-elegáns szandál párosítás.

bővebben

Tökéletes farmer az alakodra

A tökéletes farmert megtalálni sokak számára akkora kihívás, hogy rendszeresen belebuknak. Pedig minden testalkat számára létezik megfelelő fazon és szín, csak tudnod kell, mit keress, és mit kerülj. A Life.hu Szemes Nóra személyi stylist segítségével összegyűjtött néhány tudnivalót, amely megkönnyíti a farmervásárlást.

bővebben

Fehéret fehérrel – Így hord a szezon trendszínét!

Az első napsugarak elővarázsolják a gardróbból a világos árnyalatokat, és a téli szürkeség után végre megtelik az utca színekkel. Lekerülnek a fekete és sötétbarna kabátok, hogy átadják helyüket a tisztaság és elegancia szimbólumának, a fehérnek. Mivel viseld a szezon trendszínét, hogy tökéletes legyen a megjelenésed? A Life.hu összegyűjtötte az alapszabályokat!

bővebben

Ledobnád a melltartód? Így stílusos lehetsz!

Úgy tűnik, az előformázott mellek ideje lejárt: újra divatba jöttek a melltartómentes hétköznapok. Nem szeretnél akkora feltűnést kelteni az utcán, mint a szupermodell Rosie Huntington-Whiteley? A Life.hu összegyűjtötte a cicifixmentes öltözködés 5 alapszabályát.

bővebben

Fekete blúz: Találd meg a saját stílusodban

Igazi alapdarabra vágysz, amely mindig tökéletes megjelenést biztosít neked? Élvezd ki a fekete blúz reneszánszát, és szerezz be egy letisztult fazont! A most divatos díszített, áttetsző darabokban talpig nő leszel – akár farmerrel, akár ceruzaszoknyával viseled.

bővebben

Tiltólistás cuccok az első randin

Az első benyomás mindig nagyon fontos, de vannak helyzetek, amikor ez különösen igaz. Úgy döntöttünk, Szemes Nóra személyi stylist segítségével hétről hétre utánajárunk, mit is érdemes viselni életünk legfontosabb helyzeteiben. Kezdjük rögtön az első randival!

bővebben

Túl sötéten öltözöl? Így színes lehetsz!

Úgy érzed, eljött az ideje a színesebb ruhatárnak? Meguntad a fekete és a sötétkék uralmát, de nem tudod, hogyan válts? A Life.hu segít a ruhatárfrissítésben – változtass lépésről lépésre! Látványos eredményt érhetsz el, ha a személyi stylist tanácsait megfogadva fokozatosan haladsz.

bővebben

Túl fiúsan öltözöl? Így válts stílust!

Úgy érzed, túlságosan fiúsan öltözöl? Szeretnél nőiesebb ruhákat hordani, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? A Life.hu segít, hogy megtaláld önmagad, és kilépj a farmer-póló kombinációból! Alapdarabok fiúsan öltöző lányoknak.

bővebben

10 divatbaki, amit ne kövess el nagymellűként

Felpolcolt keblek, csőtopban “kettévágott” mell, köldökig kivágott felső – te is követted már el ezeket a stílusbakikat nagy mellűként? A Life.hu összegyűjtötte a 10 leggyakoribbat. Szemes Nóra stílustanácsadó és személyi stylist minden baki mellé javasol egy ideálisabb választást – így te már elkerülheted őket!

bővebben

Ilyen nadrág illik a fenekedre

Úgy érzed, egyik nadrág sem áll rajtad tökéletesen? A nehezen beszerzett farmerek végül mindig a szekrény mélyére kerülnek? Nem veled van a baj! Ismerd meg a popsikategóriákat, és találd meg a hozzád illő nadrágfazont!

bővebben

10 jó tanács a turkálós vásárláshoz

Sokan kincseket találnak a használt ruhákat kínáló üzletekben, mások ódzkodnak, hogy ismeretlenek által viselt öltözékeket próbáljanak fel. Szemes Nóra személyi stylist tévhiteket oszlat el és hasznos ötletekkel szolgál olvasóinknak.

bővebben

Megvan, hogyan váltsuk le a feketét a ruhatárunkból!

Mindenki tudja, mennyire dögösen nézett ki Julia Roberts abban a bizonyos fekete ruhában a Micsoda nő!-ben, de ha jobban belegondolunk, a legnőiesebb, leginkább hozzáillő mégis az ikonikus piros estélyi volt. Így van ez a való életben is. Hiába hisszük, hogy a fekete a tökéletes választás, egy színes szett sokkal jobban kihozhatja a valódi szépségünket. Készen álltok? Mondjunk búcsút a feketének, főleg ősszel és télen!

bővebben

A hazai divatszakma szereplői: Interjú Szemes Nóra személyi stylisttal – 1. rész

Ma már mindenki személyi stylist akar lenni, nem csak Becky Bloomwood, mert a personal shopperség mondjuk ki, cool. De csak akkor vágj bele, ha van benned elegendő kitartás, empátia és legfőképp stílusérzék. Szemes Nórával beszélgettünk a szakmában töltött öt évéről, arról, hogy miért választotta ezt a munkát, mik a céljai, hogyan lett ismert és elismert név.

bővebben

Professzionális üzleti megjelenés tréning – beszámoló

“a főnököm küldött el a képzésre. aki szokta látni hogy öltözködöm, tudja, hogy a főnököm helyesen cselekedett. határozottan NINCS professzionális üzleti megjelenésem. professzionális katus megjelenésem van, de ez a kettő nincs köszönőviszonyban egymással. szóval igen. kellett ez a képzés.”

bővebben

Színtanácsadás – hogyan működik

​Személyi stylistként dolgozik tíz éve, ügyfelei a kismamáktól kezdve a pályakezdőkön át a felsővezetőkig terjednek. Szinte mindenféle színtípussal, ruhatárral, igénnyel találkozott már.

bővebben

„Jó ruhákkal a valóságot tálaljuk a lehető legjobb módon”

Olyan színeket, mintákat választunk, amikkel akár a felesleges kilókat is eltüntethetjük magunkról. De vajon csalásnak látja ezeket a praktikákat egy személyi stylist is? Interjúalanyom, Szemes Nóra nemcsak izgalmas foglalkozásának rejtelmeiről, nehézségeiről, de a csalásról is mesélt.

bővebben

Hogyan lásd szépnek önmagad és a világot?

Hosszú évek óta van a szakmában. A legtöbben azt mesélik róla, olyan vele vásárolni, mint egy barátnővel. Pozitív világképe, jókedve, kisugárzása bizalmat ébreszt az emberekben és szívesen engedik a gardróbjuk közelébe. Hogyan éri el, hogy feloldódjanak? Mikor zárul sikeresen egy napja? Mi jelenti számára a boldogságot vagy éppen a legnagyobb kihívást? Mit érez a küldetésének? Mi szeretett volna lenni gyermekkorában? Ezekre mind választ kapsz a következő interjúból.

bővebben

Konfekcióméret-ruhaméret gond

„Felgyorsult világban élünk, de ebben a felgyorsult világban tudatosan, lelassulva kell vásárolnunk. Tanuljuk meg a saját testünket, a saját stílusunkat. Én sem tartom értékesnek azt az időt, amit egy plázában kellene eltöltenem, de ha ismerjük saját magunkat, megjegyezzük, melyik üzletben mit tudtunk venni, ami jó volt, akkor a vásárlással töltött időt jelentősen le tudjuk rövidíteni, és sikerélményünk is lesz.

bővebben

Testalkat workshop – érdekességek, tippek

Bár a saját testünkkel minden nap találkozunk, láthatjuk adottságainkat, előnyeinket, hátrányainkat, mégis kevesen mondhatjuk el magunkról, hogy biztosan tudjuk, milyen testalkattal rendelkezünk. Az önbizalmunk – vagy épp annak hiánya –, a saját elvárásaink, a társadalom elvárásai mind-mind hajlamosak eltorzítani a valós képet.

bővebben
error: Ez a tartalom védett!