fbpx

Számomra nincs egyszerűbb, csinosabb és nőiesebb megoldás, mint az egyrészes ruha! Strandra meg aztán főleg! 

Alatta a fürdőruha, nem kell külön átöltözni, megérkezem, leveszem egy mozdulattal és kész. Szóval nemcsak csinos, de praktikus is. Arra érdemes figyelni, hogy egy bő, lenge darabot sokkal egyszerűbb fel-levenni (sokan át is öltöznek ez alatt), mint egy szűket.

Érdemes figyelni a pántra is. Ezalatt pánt nélküli fürdőruha felső van, így a legszebb. Egy spagettipánt kilóghat, de lehetőleg nyakba akasztós fazonhoz hasonlót válasszunk.

Strandruha

Ez is turis darab, a környezetet így védjük, hogy nem veszünk új, fast fashion darabokat, és mellette viselhetünk szép ruhákat is. A színe napsárga árnyalat, ami nyár színtípusok számára egy kissé túl erős és túl meleg. Nos, mint látható, ez cseppet sem zavart, hiszen zenél a lelkem, mikor ránézek erre az árnyalatra.

Miért vettem meg mégis?

 • gyönyörű a színe 
 • szuper ez a géz anyag
 • tökéletes a fazonja
 • tetszik a stílusa
 • arányaiban is jó rám
 • funkcióját tökéletesen betölti 

Úgyhogy miután ezeket leírtam, még hozzáteszem, hogy a mérete sem jó rám hivatalosan, mert 3 számmal nagyobb. Ahhoz már hozzászoktam az évek alatt, hogy gyakran nem találok ruhákat a méretemben, turiban meg főleg nehezebb kis méreteket találni. Az esetek nagy részében simán megveszem a 3 számmal nagyobb ruhákat is es egyszerűen átvarratom őket. Mindent nyilván nem lehet/érdemes, de nagyon sok mindent meg igen. 

A gardróbrendezéseken vagy közös vásárlásokon ezt részletesen át is beszéljük. Azonban jelen esetben egyáltalán nem nyúltam hozzá, hanem csak ‘oversize’ kategóriába esik, és ennyi.

Színtípus és strandszett / Szemes Nóra személyi stylist

Strandtáska

Sokan színes-mintás strandtáskákat választanak, és igen könnyű is elcsábulni, hiszen óriási a választék ezekből. Nyár van, a színek és minták nagyobb arányban kerülnek elő, mint az összes többi évszakban egyszerre, érthető, hogy mindenki örömmel veszi a sokszínű színes-cukimintás darabokat. Én is beleestem ebbe a hibába régen!

Miért hívom hibának?

A színes-mintás darabok egyszínű darabokhoz illenek. (Most ne menjünk bele a mix&match irányzatba, hogy mi a szabály alól a kivétel…). Ha az összes más ruhadarab, ami rajtad van, egyszínű, minden részlete, ezek a színek pedig illenek a színtípusodhoz és egymással is harmonizálnak, akkor az úgy szuper lesz.

Ellenben a legtöbb esetben azt látom, hogy túl sok a szín és minta egyszerre, így a végeredmény nem egy harmonikus, letisztult egység, hanem egy kisebb káosz. Ezt tudjuk elkerülni azzal, ha egyszínű darabokat párosítunk csak mintásakkal.

Ez egy természetes anyagú óriási strandtáska, ami mindent IS elnyel.

Természetes anyag más természetes anyaggal párosítva szuper választás, biztosan harmonikus lesz az összkép. Bár a ruhát lehetne színes műanyag strandtáskával is felvenni, azonban fordítva, rattan táskát egy műszálas, jersey ruhával párosítani már nem lenne jó választás.

Ez a táska is tökéletes példája annak miért nem jó kidobni olyan darabokat, melyeket néhány évig nem hordasz. A táska idén 16. éve van nálam, ebből jó ideig nem viseltem. 

Miért? Rengeteg apró indoka volt, például, hogy:

 • jobban tetszett a színes-mintás strandtáskám, 
 • ez túl nagy volt, 
 • nem volt a stílusom, stb. 
 • Voltak rajta ‘csodaszép’ piros virágok. Tavaly rájöttem, hogy azt csak simán leműtöm róla és kész, így sokkal letisztultabb az összhatás, jobban lehet variálni, több mindenhez illik. 
 • Azt a piros szegélyt is próbálnám leműteni, de az kicsit nehezebb művelet lenne…

Én amúgy az a típus vagyok, aki a fél életét magával viszi a strandra, biztos, amibiztos alapon. 

 • Két könyvet, mert sosem lehet tudni, melyikhez lesz kedvem. 
 • Három fürdőruhát, hogy pánt nélkül és pánttal is barnulhassak, egyikben úszom, másikban napozom, harmadik meg miért ne, a vizeset át tudjam venni, meg különben is imádok öltözködni, már miért ne használnak minél többet a készletemből, ha ez engem boldoggá tesz.
 • Két naptejet, napolajat

 • Gyékényt és strandtörölközőt

 • Ásványvízet és elemózsiát

 • Óriás összehajtható strandkalapot, ami a fél testem kitakarja

 • Ésmégkitudjamiket

Színtípus és strandszett / Szemes Nóra személyi stylist

Strandpapucs

Ez is egy réges-régi darab, nemrég találtam meg. A fotón nem igazán látszik, fehér és gyékény ez is. Nagyon kényelmes ez a természetes anyag, pihekönnyű és stílusban megy a strandtáska és a kalap anyagához is.

Strandtörülköző

A képen ez is látszik valamennyire, pink színű. Nyaraknak kicsit túl erős, de strandra jó lesz, hideg nyárként a hideg tél színei a másodlagos típusomhoz tartoznak, így belefér. A fürdőruháim is harmonizálnak vele. Ugyanazt a szabályt követem itt is, mint a strandtáskánál: egyszínű legyen, mert ahhoz sok minden illik.

Smink

Strandra nem sminkelem magam, a rúzst kivéve. Egy szép, színtípusunknak megfelelő árnyalatú rúzs öltöztet, feldobja a szettünket, arcunkat, kedvünket. Érdemes kipróbálni!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Alapdarab: Fehér felső és farmer

Fontos tudni, hogy olyan nincsen, hogy valami minden színtípusnak, minden testalkatra, és minden stílusra illetve élethelyzetre alapdarab. Mindenestre a fehér felső és a kék farmer sokak ruhatárában megállja a helyét és jól kihasználható. Ha nem akarok gondolkozni az...

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...
error: Ez a tartalom védett!