fbpx

A cím egy kis túlzás több szempontból is: a tengerész stílus nyáron az igazi, de a sötétkék-fehér-piros színkombináció ősszel is bevethető klasszikus színharmónia. Igaz, nálam tengerészcsíkok helyett a pöttyös és a kockás kaptak most szerepet.

Az alapszett

Ha van minta, ami örökre divatos marad, akkor az a mini pöttyös. Egyszerűen tényleg mindenhez illik. Csak az nem mindegy, milyen az alapanyag, amelyre a pöttyök kerülnek. Vagy hol helyezkedik el a minta

A pamutblézerek azoknak (is) ajánlom, akik alapvetően nem blézeresek. Ezek a legegyszerűbb farmert is elegánsabbá teszik, ugyanakkor kényelmesek. A legjobb egy galléros, karcsúsított fazon.

Sokan jobban szeretik a kardigánokat. Ezek a katalógusképeken általában nagyon jól néznek ki, de élőben mindig kicsit otthonkás hatást érünk el velük. Higgyétek el, a kardigán nem állja meg a helyét az üzleti életben.

A farmerekről annyit érdemes tudni, hogy ezek a modern anyagok testhőre tágulnak, ezért már a vásárlásnál van egy extra feladatunk: a próbafülkében Beyoncé-mozdulatokat kell végezni ahhoz, hogy a farmer táguljon. Ha félünk leguggolni, előbb üljünk le, majd utána guggoljunk. Ezt sose hagyjuk ki, mert a mai farmerok fél-egy méretet tudnak tágulni.

Az alapfarmereknél a varrás is ugyanolyan színű, mint a nadrág, ezért sokkal jobban kihasználható és sokkal kevésbé sportos, mint az a farmer, aminek sárga cérnával van megvarrva az oldala.

Milyen cipővel?

Jó ha van a ruhatárunkban egy, a színtípusunknak megfelelő piros vagy más, élénk színű cipő. Ezek akkor is feldobnak egy-egy szettet, ha amúgy nem merünk színeket viselni.

Tudni szeretnéd, milyen színek állnak a legjobban? Gyere el egy színtanácsadásra!

Hihetetlen, de létezik olyan cipő, ami ilyen magas sarkú és kényelmes. Volt egy nagyon hasonló Zara cipőm, amit nagyon szerettem, de egy kutya szétrágta a sarkát. Annyira lesokkoltam akkor, hogy hetekig azon járt az agyam, ez hogy történhetett meg. Utána négy (!) évig kerestem a tökéletes piros lakkcipőt, amit végül a Csóra Cipő és Táska Outletben találtam meg.

Amúgy a magas sarokhoz hozzá lehet szokni és meg lehet benne tanulni járni. Én ezt modellként sajátítottam el, akkoriban évekig magas sarkúban jártam.

Mikor kényelmes egy magas sarkú?

Akkor, ha

  • jó íve van a talpának,
  • elöl is elfér benne a lábunk,
  • legyen puha,
  • táguljon (a műbőr is képes tágulni),
  • kompatibilis legyen a lábunkkal az anyaga.

​Az ár teljesen független egy cipőnél a kényelem szempontjából, vannak olyan cipők, amelyeknél a dizájnt fizeted meg, nem pedig a kényelmet.

​Ugyanehhez a szetthet viselhetünk lapos cipőt is. Ez a cipő ugyan nagyon kényelmes, de az én ízlésemnek túl kerek az orra, lehetne kicsit csúcsosabb, az elegánsabb hatást kelt.

Milyen a tökéletes testszínű harisnyazokni?

​A testszínű harisnyazoknit pont úgy kell(ene) kiválasztani, mint a tökéletes nude cipőt, amit itt mutattam meg. Szinte teljesen egyeznie kell a bőrszínnel. Minél vékonyabb a zokni, annál nagyobb az esélye, hogy egyezen a testszínnel. 30-50 dennél már nem tetszínű, hanem a barna vagy a bézs árnyalata.

És még egy tipp: ha megvan az igazi, akkor általában elfelejtjük, honnan is szereztük be. Érdemes a dobozt lefotózni vagy eltenni.

Milyen táskával?

Mindkét táska túl nagy az arányaimhoz, de én a közös vásárlásokra, gardróbrendezésekre a fél életemet magammal viszem. Az alaptáskákról már meséltem korábban ebben és ebben a bejegyzésben is.

A testalkattípus-elemzés során az is kiderül, milyen számodra az ideális alaptáska. Választhatod a szolgáltatások közül a Színtanácsadást testalkatelemzéssel, vagy gyere el a következő Testalkatok workshopra!

És ha kilépünk az utcára…

Lehet kapni olyan vastag, puha kendőket, amelyek majdhogynem plédként is használhatók. Ezek nagyon praktikus darabok, sálként, vállkendőként, de egy övvel poncsóként vagy mellényként is viselhetők. Olyat érdemes választani, amelyik a színtípusunknak megfelelő. Ha van benne több szín, akkor akár sorvezetőként is működhet. Én korábban nem annyira rajongtam a kockásért, de ez a kendő nagyon megtetszett, és rendszeresen viselem.

Sokkal jobban örülnék, ha nem lennének rajta barna kiegészítők, steppelt kabát, bejött a divatba a minimál dizájnú pehelykabátok. Üzeleti életben nem, de irodai munkához igen.

További stílustippeket a Facebook-oldalamon kaphatsz. A zárt Facebook-csoportba pedig a legaktuálisabb shopping tippekért érdemes feliratkoznod.

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!