fbpx

Te is szeretnél egy kicsit nőiesebben, ám mégsem elegánsan öltözni? Kevesebb sportos és több laza ruhadarabot beépíteni a mindennapi öltözetedbe? Anita története inspirációt adhat számodra! 

Anita problémája a legtöbb 30 feletti ügyfelemre igaz lehet: folytonos rohanás az élete, emiatt sportos darabokat hord, de szeretne végre kilépni a kamaszos farmer-póló stílusból. Hogyan tudsz nőiesebb ruhárra váltani, ha nem szeretnéd felhívni magadra a figyelmet?

Előre le kell szögeznem: a nőies öltözködés kirívó (nem kihívó) a mai farmer-sportcipő világunkban. Ha egy könnyed, lenge szoknyát vagy ruhát veszel fel, és ezt esetleg magas sarkú cipővel kombinálod, akkor biztosíthatlak róla, hogy feltűnő jelenség leszel és meg fognak bámulni. Hiszen manapság elvétve találkozunk ezzel, és minden, ami szokatlan, az csodálkozást vált ki az emberekből. 100 évvel ezelőtt az volt botrányos, ha egy nő nadrágot és nem ruhát vett fel… De hát változnak az idők!

2013-ban a Life.hu-nak már adtam tippeket a nősebb öltözködéshez. Ebben a cikkben utaltam rá, hogy a nőiesebb ruhatár nem egyik napról a másikra kerül be az életünkbe. Ezért sem hitelesek az átváltoztató műsorok, ahol a farmer-pólós anyuka vadító dívaként jelenik meg az adás végén. Ha távol áll tőled a magas sarkú, a szűk ruha vagy egy feltűnőbb szín, akkor nem fogsz egyik pillanatról a másikra áttérni, mert idegenek lesznek a személyiségedtől és nem fogod komfortosan érezni magad bennük. És ezért nem is fogod hordani őket.

Lépések egy nőiesebb ruhatár felé

Anita először egy színtanácsadáson vett részt, majd eljött hozzám egy Testalkat tanácsadásra és Turizás profi módon workshopra is. Utólag vette csak észre, mennyire előnytelenül öltözködött korábban, sőt, nem is a megfelelő ruhaméretet hordta! A stílustanácsadás után már jó úton haladt és sokszor megdicsérték, ha olyat viselt, amit jól állt rajta.

A közös vásárlás előtt soha nem hordott szoknyát, mert úgy érezte, nem áll jól neki és nem is tudta kombinálni a felsőket az alsórészekkel. Ugyanez volt a helyzet a ruhákkal is. A farmeren kívül más anyagú nadrágot nem vett fel. A nőies ruhákban feszengett, és a személyiségétől távol áll, hogy felhívja magára a figyelmet.

Anitával lépésenként haladtunk: a finomabb, lágyabb anyagok, egy blézer vagy egy új szín már óriási lépés! Hagyjuk, hogy beépüljön a ruhatárba és ha tudunk, megyünk tovább! 

Hogy érezte magát Anita a rapid páros vásárlás alatt?

Szuper volt! Minden elismerésem, nem kis kardio és erőnléti edzés az a sok ruha, amit Nóra összeválogatott nekünk. Igazából sokkal több ruhával távoztam, mint gondoltam (lehet, hogy több is jó lett volna rám, de igyekszem nem vásárolni olyat, amit valószínűleg nem veszek fel, gyorsan kellett dönteni, és bőség zavara volt 🙂 ) 

Aminek a leginkább örülök, hogy pont csinosabb holmikból, ruhából-szoknyából lett a legtöbb, ami nekem nagyon hiányzott/hiányzik a ruhatáramból, de teljesen jól beilleszthető az összes darab, amit elhoztam.

Nórinak nagyon jó szeme van, hoztam el 34-es, és M-es darabokat is, természetesen mindegyik a méretem, de szinte hihetetlen, hogy én mennyire mellé tudok lőni a méretekkel, Nóri meg tényleg bescannelt minket. A másik, amit többször is írtak már előttem, hogy olyan darabokat hoztam el, amiket én magam lehet el sem veszek a vállfáról, mégis mintha rám szabták volna. 

Ennek ellenére semmiféle nyomás nem volt, hogy mit kellene felvenni, csak ötleteket mutatott, de abból rengeteget. Csak hozta, hozta a ruhákat, bőség zavara volt 🙂 

Össszességében, nekem nagyon jó volt lépésről lépésre haladni, alakulni: először megtudtam a színtípusom (azt még nem Nórinál) aztán turi workshop jött, az alapok, majd testalkat workshop, ahol az összefüggésekre is ráláttam. A mostani alkalomra azért voltam kíváncsi, hogy lássam, mit gondol Nóri, mit szán nekem, valóban milyen fazonokat hoz majd, ami nekem jól áll a gyakorlatban is 🙂  Egy élmény volt, hatalmas köszönet!

Oh, és a számok:

  • 5 ruha
  • 5 póló
  • 3 ing
  • 2 melltartó (egy sport, egy hétköznapi viselet),
  • 2 szoknya,
  • 2 blézerkabátka
  • 1 tunika

Összesen, 22.000 forint körül fizettem, teljesen elszámoltam magam a végén, mivel 50% akció volt, azt hittem sokkal több lesz a végösszeg, de így is alig bírtam hazacipelni, egy teli utazótáskával távoztam a rapid vásárlásról….

Nem is a mennyiség a lényeg igazából, hanem a minőség, ezek mindegyikét magaménak érzem, mégis hiányoztak a ruhatáramból 🙂 (szoknyák-ruhák pláne 🙂 )

Anita

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Stílustipp: Így viseld az extrán bő szárú nadrágokat!

Tizensokéve már, hogy divatba jöttek a szűk szárú nadrágok, és én bizony emlékszem amikor a közös vásárlásokon mindenkire úgy kellett rákönyörögnöm, mert mindenki trapéz meg bootcut meg egyenes szárú nadrágokat hordott akkoriban. És most meg ugyanez fordítva van, hogy...

Stílustipp: Fehér nadrág nagyobb méretben

A tegnapi vásárláson találtunk két fehér nadrágot is Jolánnak, pedig azt mondta 14 éves kora óta nem viselt fehér nadrágot. Nagyon ijesztőnek tűnt számára elsőre a gondolat... Sokan azt hiszik, hogy 36-os méret felett, vagy szélesebb csípőre teljesen tiltólistásak a...

Vásárlás stylisttal: Petite méretben építettünk ruhatárat

156 cm-es magassággal azért kisebb kihívás megtalálni a darabokat, amik arányaiban is jók, és bár nálunk nemigen van ún. ‘petite’ (azaz rövidített) méretezés, a turiban viszont gyakran találni ilyen darabokat.Zsuzsi 30-as, építészmérnök, a turis vásárlást választotta....

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!