fbpx

A világos színtípusoknak IDEÁLIS ESETBEN egész évben világos színekbe érdemes öltözniük. Tehát a világos tavasz és világos nyár típusoknak. És igen, tetőtől talpig. Természetesen nem csak a világos színtípusoknak lehet tetőtől talpig világos színekbe öltözni, de nekik érdemes leginkább.

Ez az év 3 évszakában még viszonylag egyszerűen megoldható, azonban télen már nagyobb kihívásokba ütközik a kérdés, merthogy a cipőt és a kabátot is le kéne cserélni világos színekre.

Egy ilyen öltözetben nehéz nem feltűnőnek lenni a sok fekete-szürke-sötétkék utcaképben – és attól még, hogy valaki világos színtípus nyilván nem következik az, hogy szeretne feltűnő is lenni.

Nos, erre szoktam mondani, hogy ez már nem a színelemzés kérdéskörébe tartozik, mindenki majd megbeszéli saját magával, hol a határ számára az ideális és a reális között, és annak megfelelően választ szettet.

Az is lehet, hogy csak 1-1 világos darabot választunk, vagy csak felül öltözünk világosabb színekbe.

 

Világos színekben télen is / Szemes Nóra személyi stylist

A világos téli szett darabjai

  • Az elmúlt néhány évben nagyon nagy volt a választék krémszínű, törtfehér, bézs téli cipőkből is az üzletekben (a korábbi évek kínálatához képest).
  • És ugyanígy, világos színű kabátokat és nadrágokat is sokkal nagyobb arányban találhatunk a boltokban. 
  • Pulóvereket, blézereket, illetve sapka-sál együtteseket még egyszerűbb beszerezni ilyen semleges világos színekben.
  • Táska pedig divattól függetlenül mindig kapható világos színben, szóval az az egyik legegyszerűbben beszerezhető darab.
Világos színekben télen is / Szemes Nóra személyi stylist

NAMOST!

Attól még, hogy mostanában sokkal nagyobb a választék és egyszerűBB beszerezni mint korábban, az nem egyenlő azzal, hogy valóban könnyű lesz megtalálni az igazit, bármelyik darabról is legyen szó.

Azonban a nagyobb választékból könnyebb találni, mint mondjuk 15 éve, amikor ezek nem voltak divatban. 

Saját példámmal élve, én jó pár éve próbálom összevadászni a világos szettem darabjait, de a tökéleteseket ennyi idő alatt sem sikerült megtalálnom, csak 1-1 darabot… pedig hát tudjátok, hogy a munkám miatt napi szinten plázákban és turikban vagyok. A nehezített tényező a szokásos cipő problémám. Szóval türelem, türelem, rózsát terem!

A képek forrása a Pinterest. 

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Vásárlás stylisttal: Petite méretben építettünk ruhatárat

156 cm-es magassággal azért kisebb kihívás megtalálni a darabokat, amik arányaiban is jók, és bár nálunk nemigen van ún. ‘petite’ (azaz rövidített) méretezés, a turiban viszont gyakran találni ilyen darabokat.Zsuzsi 30-as, építészmérnök, a turis vásárlást választotta....

A kényelmes cipő titka

Tudtad, hogy egy cipőnél nem csak azon múlik, hogy kényelmes, hogy milyen márka vagy hogy valódi bőrből készült-e?Logikusan a jobb minőségű cipők általában drágábbak is. 20-30.000 Ft alatt manapság nehéz minőséget találni, de nem ritka a 40-50.000 Ft-os ár sem,...

Vásárlás stylisttal: Tavasz színtípusú anyukával vásároltunk

Dórival tavaly vásároltunk először, a pláza után most a turis vásárlást szerette volna kipróbálni. Sok ügyfelem választja ezt, akkor is, ha előtte akár sosem ment ilyen helyre, vagy néhány sikertelen kísérlet után feladta. Dóri 30-as tavasz színtípusú petite anyuka....
error: Ez a tartalom védett!