2019. szeptember 18-án és október 9-én két részes transzformatív beszélgetésre készülünk Burger Anikóval: a női szépség és szexepil rejtelmeibe ugrunk fejest, különös tekintettel a magyar nőiségre.

Nem titkolt célunk, hogy szakmai tapasztalatainkra és saját megéléseinkre támaszkodva gondolatokat ébresszünk és tegyünk helyre ebben a témakörben, hogy minden résztvevő felismerje saját szépség-forrását, és megtalálja azt a belső utat, melyen tovább haladva élete minden területét táplálhatja ezzel a különleges női erővel.

A magyar nők szépek.
A magyar nők szexisek.

Rengeteg külföldi utazásunk során és más országokból érkező ismerősök visszajelzései alapján rendre ez a sztereotípia köszönt (és köszön) vissza. Persze ez távolról sem nevezhető reprezentatív felmérésnek, mégis szöget ütött a fejünkbe, hiszen hivatásunk során mindketten túlnyomó részt nőkkel foglalkozunk, és ezekből az interakciókból többnyire nem azt a következtetést vontuk le, hogy a magyar nők ezt gondolják, vagy akár elhiszik magukról.

Ehhez még hozzájöttek a saját szépségünkről alkotott elképzeléseink változásai kalandos önismereti utunk során, és megszületett a kétrészes program gondolata, melynek keretében alámerülünk a női szépség, szexiség (és így óhatatlanul a szexualitás) mélységeibe.

Hogy miért érezzük hozzánk közelállónak és kiemelten fontosnak ezt a témát?

Szívemnek kedves ez a téma. Kifejezetten küldetésemnek tartom meggyőzni a hozzám forduló nőket arról, hogy ne csak elfogadják magukat, hanem ismerjék fel, hogy úgy gyönyörűek, ahogy vannak, a saját adottságaikkal, és hasonlítsák magukat önmaguk éppen elérhető legjobb verziójához, ahelyett, hogy elérhetetlen (és hasztalan) illúziókat kergetnének. Ahelyett, hogy a külvilágban keresnék a szépséget, szeretem megmutatni nekik, hogy elindulhatnak befelé is, és önmaguk megismerése által csodákra bukkanhatnak. Amikor megértjük, hogy a szépség miért fontos, ugyanakkor mennyire nem fontos, és végül a kettő közötti különbséget is, végre bekerül ez a fogalom az azt megillető helyre. Ekkor tudunk túllépni a szépség felszínes burkán és megérteni a mélyebb tartalmát, és ekkor leszünk képesek meglátni a szépséget önmagunkban, másokban, mindenben. Mert a világ szép!.
Szemes Nóra, személyi stylist

Hiszem, hogy nőnek lenni izgalmas, örömteli kaland is lehet, hogy a valódi szépség az önazonosságból fakad, és éppúgy megtalálható benne a méltóság és a tartás, mint a bűbáj és a feltétel nélküli önszeretet. Szerelmetes hivatásom során nők százait kísértem az úton, mely közelebb vezette őket valódi nőiségükhöz, de sokszor tapasztaltam, hogy a társadalmi konvenciók és berögzült elvárások miatt sokszor mintha árral szemben úsznánk. Pedig ha a nő a helyén van, minden a helyén van. A régi szerepek és világnézet felett eljárt az idő – ezt kimondva- kimondatlanul mindannyian tudjuk. Itt van hát az ideje, hogy felvállaljuk annak a felelősségét is, hogy szabadságunkban áll újat, kényelmeset, testhezállót rajzolni magunknak, olyan világot, ami a versengés helyett együttműködésen és támogatáson alapul, és amelyben a szépség fogalma is megérdemelt helyére kerül.
Burger Anikó – asztrozófus, spirituális tanácsadó, motivációs előadó

Témák, amiket érintünk a két alkalom során
(a teljesség igénye nélkül):

  • A Kleopátra-hatás – szép vagy szexi?
  • Nem minden arany, ami fénylik – mit tanulhatunk a szépségipari kulisszatitkokból
  • Marketing és média – a torz tükör
  • Elegancia kívül-belül – az igényesség ereje
  • Mutasd az arcod, megmondom, hogy vagy – hiedelmek és belső világ a vonásokban
  • Boldogasszony-hagyományok
  • Női szerepek és transzgenerációs minták
  • Önértékelés, önbizalom, önszeretet – elengedhetetlen kiegészítők, melyek soha nem mennek ki a divatból
  • A szépség-forrás nyomában

A két alkalom tartalma természetesen nem egyezik meg, de közös bennük, hogy mindkétszer kérdezz-felelekkel és vezetett imaginációs gyakorlattal zárunk. És bár mindkét alkalom elérhető lesz online is, gondolván vidéki és külföldön élő társainkra, határozottan kérjük, hogy aki megteheti, legyen jelen személyesen, hiszen kérdéseket csak élőben tudtok feltenni, és szeretnénk, ha igazi párbeszéd alakulna ki közöttünk.

A témának később tervezünk szentelni egy teljes tematikus napot is, ahol a gyakorlatokra fókuszálunk. Itt elsőbbséget élveznek és kedvezményt kapnak majd azok, akik most velünk tartanak.

Időpontok:

1. alkalom: 2019. szeptember 18. 18:00 – 21:00
2. alkalom: 2019. október 9. 18:00 – 21:00

Helyszín: Budapest városközpontjában, a létszámtól függően később kerül kihirdetésre.
Részvételi díj: alkalmanként 6.000,-, a két alkalom együtt 10.000,-
Online elérés: Felvételről, zárt online felületen.

Kérjük, legyetek figyelemmel, hogy a szabad helyeket a beérkezett utalások sorrendjében töltjük fel.

Az idő vasfoga és hogyan tudsz tenni ellene

Ezt a bejegyzésemet a Nőiség, szépség, önismeret zárt Facebook csoportomban megosztott cikkre érkezett kommentek inspirálták. A bejegyzés témája a szépség sokszínűsége volt, aktuális alanya pedig Panyi Zsuzsi, aki megírta az ezüstnősödése történetét (amit...

Vásárlás stylisttal: Turis és plázás kombinált vásárlás

Idén decembertől hivatalosan is bevezetem a Turis-plázás kombinált vásárlást. Egy jó ideje teszteltük ezt az ügyfeleimmel, és nagyon hatásos volt, így téltől már ezt a fajta vásárlást is tudod kérni. Kinek ajánlom? A Közös vásárlás: turiban és plázában...

Vásárlás stylisttal: 44-46-os méretben vásároltunk

Vanda ősszel keresett meg, szeretett volna a színtípusának és a jelenlegi 44-46-os méretének megfelelő ruhadarabokat beszerezni. Nem különleges alkalomra vásároltunk, hanem igyekeztünk megtalálni azokat a darabokat, amiket a hétköznapokban is ki tud...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!