fbpx

Lassan aktuálissá válik a nyári ruhatár alapjainak beszerzése. A fennálló helyzetre való tekintettel valószínűleg a legtöbben az online vásárlás mellett döntenek. Összegyűjtöttem néhány hasznos tanácsot a szandál beszerzése előtt, szerintem ezekre érdemes odafigyelned.

Az alapdarab az, amit a legtöbb ruhádhoz fel tudsz venni. Mivel az ember lányának a ruhatára ideális esetben a testalkatához, életmódjához, élethelyzetéhez, színtípusához (stb) igazodik, ezért elég sokféle alapdarab létezik.

Saját példa

Amikor ügyfelekkel megyek vásárolni, akkor átlagosan napi 8 órát gyalogolok. (Néhány éve az El Camino előtt lemértem, mennyit sétálok naponta az üzletekben és plázákban, akkor 12 km-te jött ki egy átlagos nap).

Mivel ezt hetente kb 3-4x megteszem (mikor mennyi egyéb tanácsadás van, ami ülve történik, és akkor persze jöhet a magassarkú meg a csinos darabok), ezért ez már havi szinten komoly túra távolságnak felel meg!  Így nem hogy a magas sarkú nem opció, de cipők közül is csak a legkényelmesebb jöhet szóba… De hát ugye valahogy azért mégis ki akar nézni az ember, ha egyszer stílustanácsadó a szakmája (még ha fájós lábú stílustanácsadó is).

Így találtam rá a gumiszandálokra.

Korábban már írtam róla, hogy mennyire problémás a lábam, 100 cipőből 98 feltöri, és ugye nem ‘pár lépést megyek, majd leülök’ típusú alkalmakra viselem, mint láthatjátok. Nyilván egy bőrszandál sokkal csinosabb/elegánsabb lenne, de az ilyen szintű igénybevételnél az a jó, ha nem túraszandálra esik a választás. ?

Szóval elméleti ötleteim vannak, mit szeretnék, és a Pinterest shopping nekem is megy (vagyis álmodozni, hogy dejo lenne, ha eztmegazt itthon is árulnák), de a realitást kell nézni mindig az életünkben.

Melyik márkáknál találsz ilyet?

A képen látható cipőt külföldön vettem, de az Ipanema, Hawainas, Grendha forgalmaz hasonlókat.

Miért döntöttem e mellett?

  • Nyár típusként a krémszín nem lenne ugye alapdarab, de mivel igen hasonló a bőröm színéhez, így ez nekem nude, azaz testszínűnek számít. Mivel nem üt el a bőröm színétől, így színben nagyjából bármivel felvehetem a ruhatáramból.
  • Egyszínű. Teljesen. A pánt, a belső talp (amin járok), és a külső talp is. Sokan ezekre nem figyelnek, mert milyen apró részlet, de épp ezek az aprónak tűnő részletek döntik el, hogy mennyire illik aztán a ruhatár többi eleméhez valami.
  • A pántok viszonylag vékonyak és hajlékonyak (maga a talp is), így sokat lehet benne gyalogolni, mert követi a talp mozgását (a merev talp éppen ezért kényelmetlenebb).
  • Vízálló, ami plázában ugyan kevéssé szempont (?), de nyaralásnál is alapdarab lett épp emiatt, (vagy akár kisgyerekes anyukáknak játszótérezni).
  • A közepén futó egy vékony pánt is nyújtja a lábat.

Na így kell valahogy nektek is kielemezni a saját életetekben felmerülő ruhatárépítéssel összefüggő kérdéseket.

 

Milyen alternatívát tudok ajánlani vegán nyári lábbelire?

Tudom, sokan követtek, akik sosem választanátok bőrcipőt (sem más, nem természetes anyagból készült verziót). Jó hír, hogy a parafa szandál bizonyos bőrszínhez simán nude-nak számít! Ezt a szandálfazont alacsony lányoknak ceruzaszoknyával biztos nem ajánlanám, főleg rövidebb és/vagy vastagabb lábakra. De például egy kifelé bővülő szoknyával kevésbé zavaró.

Innen tudod beszerezni ezt a fazont

https://bit.ly/2Sy4G2c VAGY https://bit.ly/2WthDvl

Tipp

A természetes anyagok főleg a természetes anyagokkal mutatnak jól. Tehát például egy lenvászon szoknyához kevésbé illik egy poliészter felső.

Mi a helyzet a mostanában divatos Birkenstock szandálokkal?

Érdemes tudnod, hogy ez a fazon a vastag pántok miatt igencsak rövidíti a lábat. Főleg akkor rövidíti, ha nem simul ki teljesen az ember lábfején, mert mondjuk kicsit bő és lötyög… akkor kifejezetten trehány hatást kelt és kicsit olyan, mintha valaki más cipőjét véletlen felvettük volna.

Szoknyával viselve inkább a magas lányoknak ajánlom. Persze egy térd fölé érő szoknyával el tudom képzelni egy alacsonyabb lányon is, de az inkább kényelmes lesz, mint szép. Tudom, nem kell mindig mindenkinek csinosnak lennie, de érdemes tudatosan dönteni így, nem pedig véletlenül beleesni ebbe a hibába. Pamut blézerrel, pólóval és egy farmerrel viszont jól néz ki!

A fent ajánlott gumiszandál egy fokkal csinosabb verzió a pántok miatt, plusz az ugye szandál, nem pedig papucs, vagyis nem klaffog, de kényelemben elég hasonló.

 

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Vásárlás stylisttal: Ha utálsz vásárolni

Vera többek között ezt írta nekem: “Az elméletet nem ismerem, nem is nagyon érdekel. Csak legyen mit felkapnom reggelente, amiben jól érzem magam, és megfelelő." Tipikusan ilyen gondolatokkal keresnek meg azok az ügyfeleim, akik a közös vásárlást választják. Mennyi...

Max Mara Teddy kabát turiból?

A minap kitettem Instagram storyba ezt a kabátot, amit most vettem a turiban. Egy barátnőm mutatta, hogy pont ezt nézte ki a Max Mara oldalán, csak ‘kicsit’ drága. ​Elég sok színben elérhető, de 750 ezer-1M Ft körüli árakon van az eredeti Max Mara Teddy verzió,...

Tudtad? Többféle fekete színárnyalat létezik

Tudtad, hogy fekete és fekete között is van különbség?A bal oldali, tompa fekete a nem tél színtípusok kiváltó színe lehet, ha mindenképp ragaszkodnak a ‘feketéhez’. ‘Szerencsére’ ezt az ún. tervezett elavulás amúgy is megoldja nekünk, mert a legtöbb természetes...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!