fbpx

Fontos tudni, hogy olyan nincsen, hogy valami minden színtípusnak, minden testalkatra, és minden stílusra illetve élethelyzetre alapdarab. Mindenestre a fehér felső és a kék farmer sokak ruhatárában megállja a helyét és jól kihasználható. Ha nem akarok gondolkozni az aznapi szettemen, akkor én biztosan ezt a párosítást választom!

A fehér felső lehet például:

 • ing
 • blúz
 • póló
 • pulóver
 • blézer
 • top
 • dzseki
 • kabát 

Ettől függően nyilván minden verziónak különböző stílusú lesz a végeredménye. Az a jó, ha van több darabunk is, ami akár egymásra is rétegezhető, így az időjárás sem befolyásolja, mindig van mit felvenni.

Farmerból nekem van hozzá:

 • mom jeans fazon vékony és vastag kivitelben (tavasz/nyár, illetve őszi/téli szezonra)
 • slim/skinny szinten vékony és vastag, illetve szaggatott verzióban is
 • hamarosan nyitok majd a bővebb szárú fazonokra is, a bátrabbak illetve a tinik már kipróbáltak vagy csak azt hordják

Ha ezek megvannak, akkor már csak egy alapdarab cipő és táska kell hozzá! Nálam ez pl:

 • ezüst cipő-ezüst táska
 • fehér táska, fehér kabát

és akkor máris bármi bármivel felvehető ebből, különösebb gondolkodást nem igényel, és a beszerzéséhez sem kell túl sok szerencse, mert kb minden üzletben kapható ebből valamelyik .

A korábbi divattal ellentétben, jó pár éve már újra kaphatóak ezek a világoskék kőmosott farmerek a kínálatban, nem csak az élénk kontrasztosan koptatott farmerek, amik korábban voltak divatban.

Alapdarab: Fehér felső és farmer / Szemes Nóra személyi stylist

 

Sokszor írom, hogy a cipő alapjaiban határozza meg az egész szettet! Ha színben egyszerű fehér vagy fémes színű is, a stílusa nagyban meghatározza az összképet, a végeredményt végül ez tolja sportos vagy nőies vagy elegáns irányba.

Sportcipőből is van letisztult saját kategóriájában elegáns, és magas sarkúból is létezik saját kategóriájában kényelmes verzió is. Az alapdarabokat sokat kell keresni, néha hónapokig vagy évekig eltart, mire megtaláljuk a legjobban kihasználható tökéletes darabot. Ha pedig nem vagyunk konfekció méretek, akkor még tovább fog tartani.

De nem kell elkeseredni, hiszen ha ezt előre tudjuk, akkor már felkészülten indulunk el, hiszen tudjuk, hogy mik a tények, hogy mire számíthatunk.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...

Előtte-utána: „Jókislányból” klasszikus nőies stílus

Életkép egy hideg tél színtípusú ügyfelem gardróbjából. Az évek alatt szépen felépítettük a színes gardróbját a közös vásárlásokkal. Ő a klasszikus utat vitte végig: színelemzés, majd gardróbrendezés és végül közös vásárlás. Időközben változott a mérete, az élete, és...
error: Ez a tartalom védett!