fbpx

Az októberi tavasz sokszor csalóka. Nappal 20 fok van, este, de még inkább hajnalban, sokkal hűvösebb. Megmutatom, hogyan lehet egy elegáns őszi szettből egy picit vagányabb és melegebb outfit.

Stílustipp #1 – Bootcut helyett szűk fazon

11 éve vagyok személyi stylist, több, mint ezer ügyfelem van, így biztosan ki tudom jelenteni, hogy a nők 80-90%-ának jobban áll a szűk fazon, mint az úgynevezett bootcut.

Ha változatosságot keresünk, akkor inkább abban leljünk rá, hogy mennyire szűk a nadrág, amit választottunk: teljesen, vagy a bokánál eláll, esetleg már a térdtől sem tapad teljesen a lábszárra.

A bordó, amit viselek, az úgynevezett business nadrág, ebben szoktam tréninget tartani. Sajnos most épp nagyobb, mint kellene, mivel az elmúlt időszakban 10 kilót fogytam életmódváltás miatt. (Erről most már tényleg beszámolok hamarosan.)

Stílustipp #2 – Ne aggódj, Lehetsz egyszerre 34-es és 38-as is

​A burgundi rózsaszínnel nagy kedvencem, de mivel a burgundi az arcomhoz közel kicsit sötét nekem, ezért az arcomtól távolabb viselem. A szettben található rózsaszínek nemcsak nagyon hasonló vagy megegyező árnyalatok, hanem közös bennük az is, hogy fémes, fényes a felületük.

A blézert leárazáson vettem három éve, sajnos azóta nem nagyon lehet kapni ilyen karcsúsított fazonokat, sokkal gyakoribb az egyenes és az oversize fazon.

Nagyon szeretem a csillogós, flitteres felsőket, de vigyáznom kell, nehogy „bazári” legyen az összhatás. Céges tréningre már nem venném fel ezt a felsőt, de a saját workshopjaimon szívesen viselem. Aláöltözős toppal kapcsolatos #stilustippet itt olvashattok.

A felső eredetileg 34-es volt, de még egy ember elfért volna mellém, ezért varrónővel átalakíttattam. A konfekcióméretekkel kapcsolatos problémákról nyáron meséltem a VOUS magazin cikkében. Az elmúlt években több tévéműsor és online magazin is megkeresett egy-egy téma kapcsán; a válaszaimat a cikkekkel együtt a Szemes Nóra fül alatt, a Sajtómegjelenéseknél találjátok!

Stílustipp #3 – Tanulj meg turizni profi módon!

A cipőt a Hádában találtam. Teljesen új, eredeti címkés darab volt. Valamikor már írtam, hogy nekem a cipők 90%-a kényelmetlen.

Ennek több oka is van:

  • a jobb lábam fél számmal nagyobb, mint a bal;
  • nagyon hosszú és vékony a lábfejem (a vékonysága 37-esnek felel meg, de 39-es hosszú);
  • a nagylábujjaim hosszúak, így máshova esik a súlypontom a cipőben;
  • a lábujjaim felfelé állnak, ezért ha egy cipő jó is hosszra, akkor biztosan nyomni fogja a körmömet is;
  • mivel nagyon vékony a lábfejem és a bokám, a legtöbb cipőből kijár a lábam, a cipők többsége feltöri a sarkamat;
  • és ha mindez nem lenne elég, még bütyköm is van (ami általában a legkevésbé zavar a cipőválasztás során).

Elhihetitek, hogy nem könnyű cipőt vásárolnom, de az elmúlt tizenpár évben, mindent megtanultam a lábam ÉS a cipők kapcsolatáról. Ránézésre meg tudom mondani, melyik lesz kényelmes.

A dolgot tovább nehezíti, hogy gyakran egész nap talpon vagyok. Átlagosan 12 kilométert sétálok (sokszor rohanok). Ezt a távot nap nap után csak nagyon kényelmes cipőben lehet végigcsinálni. Ezért ha találok egy cipőt, annak nagyon örülök. Ebben a cipőben nem járok közös vásárlásra, csak tréningeket, workshopokat tartok benne. Amikor kiszúrtam a Hádában, azonnal beleszerettem a színébe, és láttam, hogy kényelmes lesz. Kicsit extrának találom rajta az apró szegecseket, és a fém sarkakkal is barátkoznom kell.

Turizás profi módon workshop

Nem érted, mások hogyan bukkannak kincsekre a turiban? Turizás profi módon workshopomon megtanítom, hogyan spórolj időt, pénzt, és mégis hogyan vásárolj akár az aktuális trendeknek megfelelő darabokat.
Kattints ide a további információkért!

Stílustipp #4 – Ilyen az ideális alaptáska

Több ügyfelemnek is vettünk ilyen táskát. Annyira megtetszett, hogy a közös vásárlások után szerettem volna visszamenni az üzletbe, hogy magamnak is vegyek egyet. Mindig el is felejtettem, mire észbekaptam, teljesen elfogyott.

Akkora mázlim volt, hogy pár héttel később megtaláltam a Csóra Cipő és Táska Outletben. Nagyon ki tudom használni, rettentő sok dologhoz fel tudom venni, mert nagyon sok rózsaszín ruhadarabom van.

Az ideális alaptáska egyszínű, a varrások is. A legjobb, ha a fém kiegészítők a színtípusunknak felelnek meg. A táska mérete legyen ideális a magasságunkhoz. Ez amúgy a legnagyobb táska, amit én viselhetek, bár szívesen pakolnék ennél nagyobb darabba is. Én ugyanis a fél életemet magammal cipelem mindennap. Nem autóval közlekedem, direkt nem tanultam meg vezetni (utálom a gondolatot is, hogy egyszer majd megtanulok), a tömegközlekedéssel semmi gondom nincsen.

Stílustipp #5 – Ismerd meg a színtípusodat

És még egy, a sminkkel kapcsolatos gondolat. Sminkelni nem tudok, a sminkeléshez nem értek. Az alapsminkemet szeretem minél gyorsabban, 5 perc alatt elkészíteni. Egy kevés rúzzsal dobom fel, amely a színtípusomhoz illik.

A színtípust kendős színtanácsadással határozzuk meg. A színtanácsadás során nemcsak azt határozzuk meg pontosan, mely színek teszik üdévé, fiatalossá a megjelenésedet, hanem azt is, hogy mely másik színtípus felé mozdulhatsz el. (Sajnos, sok esetben az aktuális divat nem kedvez bizonyos színtípusoknak, ilyenkor érdemes ismerni a 80%-os alternatívákat is).

​A színtanácsadás során a hajszínről is beszélgetünk, adok tippeket arra vonatkozóan is, milyenre festesd a hajad (HA festeted). A fodrászok gyakran esnek abba a hibába, hogy bizonyos haj fölött világosítanak a hajszínen, mert az a fiatalos. De hidd el, sok esetben nem ez a megoldás. Nézd csak meg például tanítványom, Kriszta átalakulását!

Gyakran ismételt kérdések a színtípus meghatározásáról

Miért érdemes ismerni a saját színeinket? Mikor szoktam színelemzést végezni? Miért nem lehet megállapítani csak ránézéssel a színtípust? Hogyan segít a színtípus ismerete a ruhatár kialakításában?
Kattints ide a további információkért!

Stílustipp #6 – Variáció hűvösebb időre

Nemcsak melegebb, hanem vagányabb is az a variáció, amit mutatok. Ha olyan megbeszélésre megyek, ahol ez belefér, szívesen viselek dzsekit a blézeren. Na, nem akármilyet. Ez akkor működik, ha majdnem ugyanolyan árnyalatú a kettő. Ilyenkor az sem baj, ha a dzseki rövidebb, mint a blézer, és akkor mutat igazán jól, ha a dzsekit nem húzzuk össze.

Mi honnan van?

Sál: H&M
Dzseki: turi (Háda)
Aláölözős top: turi (Háda)
Áttetsző felső: Zara
Blézer: Zara
Táska: Csóra Cipő és Táska Outlet
Cipő: turi (Háda)
Nadrág: turi (Háda)

 

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!