fbpx

Életkép egy hideg tél színtípusú ügyfelem gardróbjából. Az évek alatt szépen felépítettük a színes gardróbját a közös vásárlásokkal. Ő a klasszikus utat vitte végig: színelemzés, majd gardróbrendezés és végül közös vásárlás. Időközben változott a mérete, az élete, és ezáltal a stílusa is, sokat lépett előre a nőies öltözködés útján. Az egykori ‘jókislány’ elkezdett szexibb és vagányabb darabokra vágyni, majd a klasszikusan nőies stílus felé kanyarodni. Aki egykor azt hitte, ehhez ő biztosan nem ért, és nem tudja megtanulni, ma már egyedül is választ nagyszerű dolgokat.

Ahonnan indultunk: konzervatív 40-es

A stílustanácsadás előtt kifejezetten drága márkákból vásárolt. Amikor a gardróbrendezésen kiderült, hogy sajnos a legtöbb darabja színben, fazonban és méretben sem ideális számára, mégis könnyen meg tudott válni ezektől, mert egy cél lebegett a szeme előtt: ÚJ ÉN.

Mondtam neki, hogyha nem tudnám kihez tartoznak a ruhái és a cipői, akkor egy igen konzervatív 40+ gardróbjának hinném. Ő akkor épphogy 30 éves volt – de pont úgy érezte magát, mint amilyennek a ruhái mutatták. Nehéz egy stílusváltó folyamat, lelkileg és mentálisan is, mindig elmondom előre, de valahogy sokan legyintenek rá, hogy ‘á dehogy, ezek csak ruhák’.

Dehogy csak ruhák! 

Ezek a szimbólumai annak te hogy érzed magad, hová képzeled a helyed a világban, mi a magadról alkotott képed és másoknak mit mutatsz, ki vagy valójában  Szimbólumok…

Engem gyakran akkor keresnek meg a nők, ha egy szakasz lezárult az életükben és egy új kezdetén vannak. Egy ÚJ ÚT, amiről még ők sem tudják biztosan, hová vezet. Egy ÚJ ÉN, akit még ők sem ismernek. Tehát nem feltétlenül tudják megmondani, mit szeretnének, pontosan mi az, ami megszületett bennük, nekem kell ráerezzek erre. És aztán megtalálnom az ‘anyagban’ azokat a színeket, formákat anyagokat és részleteket, amik ezt az ÚJ ÉNt képviselik.

Nehéz dolgom van, mert ha érzem is, ha pontosan tudom is, akkor sem biztos, hogy ott van az üzletben az, ami a megfelelő darab lenne… a kínálat, a mumus, ami egyre rosszabb sajnos az elmúlt években. Valahogy mégis úgy alakul, hogy minél inkább készen van rá valaki belül, minél inkább nyitott az újra, annál nagyobb a szerencse, annál több dolog vár rá.

Színes gardrób költséghatékonyan

Végül az ügyfelem a Turis vásárlás mellett döntött, azt mondta, rám bízza, én pedig azt mondtam, ott sok a színes, különleges darab, a nőies ruhák. És mivel újra kellett építeni a ruhatárját, így anyagilag is számottevő lett volna a különbség. 

Azóta rájött, hogy mennyire szeret ott vásárolni, hogy egy-egy darabnak nincs akkora súlya, mert 1-2 ezer forintos darabár a korábbi 10-20 ezer forintokhoz képest elhanyagolható, és ha meggondolná magát, mert mégsem találja magát az új szerzeményben, akkor könnyen továbbad rajta.

Előtte-utána: "Jókislányból" klasszikus nőies stílus / Szemes Nóra személyi stylist

A legtöbbször sajnos nincs érkezésem ilyen hosszan írni egy fotóhoz, de a történetek, amik egy vásárlás mögött vannak, nagyon érdekesek és lelkileg is mélyre vihetnek. A munkáim 99%-áról nem számolok be, eléggé offlány lettem az elmúlt években, de néha majd írok egy-egy ilyen szösszenetet.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...

Vásárlás stylisttal: Ha utálsz vásárolni

Vera többek között ezt írta nekem: “Az elméletet nem ismerem, nem is nagyon érdekel. Csak legyen mit felkapnom reggelente, amiben jól érzem magam, és megfelelő." Tipikusan ilyen gondolatokkal keresnek meg azok az ügyfeleim, akik a közös vásárlást választják. Mennyi...
error: Ez a tartalom védett!