fbpx

A pliszírozott szoknya sokak nagy kedvence lett az elmúlt 1-2 évben, mióta divatba jött, mert:

 • rengetegféleképpen variálható
 • egyszerűen elegáns, nőies és csinos
 • nagyon kényelmes 
 • keveset mutat a lábból, mégis nőies

Mostanában gyakran hordom ezt a szoknyát, találtam több alkalmat rá, így, hogy végre itt a jó idő. Ez a szett az új kedvencem!

Milyen cipővel érdemes hordanod?

 • Én leginkább klasszikus hegyes orrú magas sarkúval szeretem felvenni, mert nekem ez a nőies és elegáns stílus nagy szerelem.
 • Ha sokat gyalogolok benne, akkor egy balerina cipővel párosítom, ez még mindig bájos, nőies és elegáns.
 • Felvettem már fekete lábra simulós velúr térdcsizmával is, ezt kevésbé szeretem, mert nem olyan elegáns, de egyébként működik.
 • Másnak jó lehet magas sarkú, harisnya színével megegyező bokacsizmával is. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy a csizma ne álljon el a bokától, és ez inkább magasabb lányok arányaihoz illik.
 • Amivel még nem próbáltam, de nyilván tökéletes, az az ún. Oxford cipő, ezzel vagány stílusú lesz

(Nekem ugye kevésbé vagány, inkább romantikus-nőies a stílusom, de van egy ezüst Oxfordom, szóval esélyes, hogy egyszer úgy veszem fel)

 • A legtöbben vagány-sportos stílusban fehér bőrhatású tornacipővel párosítják, sokszor sima fehér vagy nyomott mintás T-shirt pólóval.
 • És nyilván nyáron magas sarkú vagy lapos szandálokkal is szuper lehet.

Minden styling verziót most persze nem írok le, mert határ a csillagos ég, csak a leggyakoribbakat írtam a  “kezdő plisszírozott szoknyások” számára.

Felülre mit vegyünk hozzá?

A legelső képen egy sima fehér kötött bordázott garbó van rajtam, így meleg, de közben elegáns is. A szoknya színéhez passzoló (szürke) garbó is tökéletes lenne hozzá. Én ezt egy babakék szövetkabáttal és ezüst övvel, ezüst magas sarkúval stylingoltam. Ékszerként egy hosszú gyöngy fülbevalót választottam hozzá.

De volt már olyan, amikor egy lurex szálas felsővel párosítottam. A felsőre bőrdzsekit húzva akár télikabát alá, blézerként hordva is működik egy vékonyabb verzió. Lásd ezt a lenti képet.

Harisnya – Milyet válassz hozzá?

A testszínű harisnya bár nem trendi manapság, azonban kétségtelenül egy nagyon hasznos darab, ha az ember nem akar szétfagyni. Na de viccet félretéve… Nekem nyár színtípusként, és minden más világos színtípusnak is (tehát a teleken kívül kvázi mindenkinek) a testszínű harisnya az bizony sokkal inkább alapdarab, mint egy 100DEN-es fekete harisnya.

Én is ráfanyalodtam télen a fekete 100/200DEN-es harisnyára, de utáltam, hogy annyira sötét az összhatás, ami nyár színtípusként ugye nem annyira előnyös, mert világos hatást szeretnénk. Akkor mégis miért vettem sötét harisnyát? Mert fekete csizmával párosítva ez nyújtja a lábam, az alakom, ami az én magasságommal egy nagyon fontos tényező. Hogyan tudod nyújtani az alakod? Itt adok stílustippeket!

Csodás szürke csizmát pedig még nem találtam a lábamra olyat, ami a stílusom és mellette kényelmes is.

Kinek áll jól a pliszírozott szoknya?

Sokkal több mindenkinek, mint aki gondolná! Alacsony lányoknak és plus size lányoknak is, kerekebb csípővel is jó lehet. Az ördög a részletekben rejlik!

Nem mindegy:

 • milyen hosszú az a szoknya
 • milyen anyagból van
 • milyen vastag a derék része
 • alacsony vagy magas derekú
 • mennyire szélesedik ki csípőben

Erről részletesen tanulhatsz a Test workshopon!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Outfitelemzés: Csinos vagy elegáns? És még kényelmes is!

A régi-új hobbim a sétálgatás! Karantén alatt mást nagyon nem is lehet csinálni… A séta pedig testmozgás is, barátokkal órákig beszélgetős is, friss levegős is! Viszont akik már régebb óta követnek, azok tudják, hogy rettentően fázós vagyok, így számomra...

Színtanácsadás: Jeges színárnyalat jelentése

Egy kis segítség, hogy mit értünk ‘jeges’ árnyalat alatt. A bal oldali pasztell szín, kicsit barackba, azaz melegbe is hajlik már. A jobb oldali viszont a hideg, jeges rózsaszín, amit már nem csak a nyarak, hanem a telek is tudnak hordani. A kabát anyaga...

Nyár színtípus outfit elemzés: Babakék és menta színek párosítása

A teljes szettet 3 év alatt állítottam össze: minden darabot másodkézből szereztem be. Tehát amikor valaki azt mondja nekem, hogy “ő sosem talál semmit turiban”, akkor a legtöbbször csak az van, hogy nem elég kitartóan keresi! Vagy nem jól keresi, de azt...
error: Ez a tartalom védett!