fbpx

A tegnapi turis vásárláson szokás szerint rengeteg mindent találtunk. Sajnos fotót nem készítettem, pedig az a 10 tömött kosár szépen mutatott volna. Két igen jó márkát, nagyon jó minőségű darabot is találtunk, ami viszont megér egy külön posztot.

Calvin Klein ruha 2500 Ft-ért?!

Az egyik turikincsünk a bal oldali Calvin Klein ruha volt. Nagyon jó találat, az 50%-os leárazás miatt kb 2500 Ft-ért tudta hazavinni az ügyfelem. Eredeti áron 25-40 ezer Ft, attól függően, hogy ki melyik üzletben szerzi be.

Magyarországon a CK sokkal drágább, mint külföldön. Amerikában nem annyira nagy szám, alacsonyabb áron hozzá lehet jutni. Aki egy kicsit is ért a márkákhoz, az nagyon örül ennek. A közös vásárlásokon és a Turizás profi módon workshopon elég gyakran találunk hasonló közép-felső kategóriás márkákat turikban.

Ámde, most jön a lényeg!!!

Ha mi valóban értünk nem csak a márkákhoz, hanem a minőséghez is (és ez szerintem sokkal fontosabb), akkor egy jó minőségű darabot akkor is felismerünk, ha csak ránézünk, vagy megtapintjuk.

Miután kiszúrtam ezt a Boden pulcsit, rögtön láttam, mivel van dolgom: gyapjú-kasmír keverék darab, csodálatos tapintása volt! És ez az, amiért a legjobban megéri turiban vásárolni. Mint láthatjátok a képen, eredeti áron 77 ezer Ft körül van egy ilyen felső!!!

Szóval bár egy kicsit hozzáértő szerint a CK a jobb márka – valójában csak az az ismertebb itthon -, azonban ha a minőséget és az ár-érték arányt nézzük, akkor meg sem közelíti a Boden-t. Ha érdekel a Márka VS minőség kérdése, nézd meg ezt a videót!

Minőség mindenek felett?

Az sem elég sajnos, ha valaki felismeri ezt a minőséget, és csak ilyet keres, mert a leggyakrabban azt a hibát látom, hogy annyira örül valaki a „minőségi fogásnak”, hogy olyan alap szempontokat nem vesz figyelembe, mint hogy:

  • jól-áll-e neki az adott darab színben, fazonban, stílusban
  • valóban megfelelő-e a méret
  • ki tudja-e használni
  • nem ódivatú-e

Tehát a másik véglet, ha csak azért veszünk meg egy jó márkás darabot, mert minőségi.

A gardróbrendezéseken pont ugyanúgy megmondom a 150 ezres ruhadarabról is, ha nem áll jól a tulajdonosának, mint az 500 Ft-os kilós turisról, csak az utóbbitól kicsit könnyebb megválni.

Szóval a közös vásárlásokon én rengeteg szempontot megvizsgálok egy ruhadarabnál! Kívülről szemlélve annyi látszik, hogy mutatok egy ruhadarabot az ügyfélnek, tetszik-e neki, amögött nagyjából 8-16 szempont együttes elemzése megtörtént a háttérben. Egyáltalán eljutunk-e addig a pontig, hogy megmutatom-e neki?

Ha érdekel, hogyan tudsz te is valódi kincsekre bukkanni másodkézből, várlak szeretettel a Turizás profi módon workshopomon!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Vásárlás stylisttal: Ha utálsz vásárolni

Vera többek között ezt írta nekem: “Az elméletet nem ismerem, nem is nagyon érdekel. Csak legyen mit felkapnom reggelente, amiben jól érzem magam, és megfelelő." Tipikusan ilyen gondolatokkal keresnek meg azok az ügyfeleim, akik a közös vásárlást választják. Mennyi...

Max Mara Teddy kabát turiból?

A minap kitettem Instagram storyba ezt a kabátot, amit most vettem a turiban. Egy barátnőm mutatta, hogy pont ezt nézte ki a Max Mara oldalán, csak ‘kicsit’ drága. ​Elég sok színben elérhető, de 750 ezer-1M Ft körüli árakon van az eredeti Max Mara Teddy verzió,...

Tudtad? Többféle fekete színárnyalat létezik

Tudtad, hogy fekete és fekete között is van különbség?A bal oldali, tompa fekete a nem tél színtípusok kiváltó színe lehet, ha mindenképp ragaszkodnak a ‘feketéhez’. ‘Szerencsére’ ezt az ún. tervezett elavulás amúgy is megoldja nekünk, mert a legtöbb természetes...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!