fbpx

Bár a ruháknál ekkora áremelkedést nem tapasztaltam, mint a cipőknél, de az infláció itt is kezdi sokak számára megfizethetetlenné tenni a minőségibb darabokat. Ez a bejegyzés azért is készült, mert akik nem járnak gyakran plázákba – ez az ügyfeleim nagy részére igaz -, ők nagyon meglepődnek, hogy már ilyen árak vannak.

1 pár cipő nem elég a téli szezonra

Ha jót akarunk tenni a lábunkkal, akkor minimum két pár cipőt váltogatunk, így két használat között van ideje rendesen kiszellőzni a cipőnek, és tovább őrzi meg a formáját, később megy tönkre. De valójában ha többféle stílusban is öltözünk, akkor 3-4 pár téli cipő lehet az alapdarab.

Tudatosan vásároljunk cipőt

Ez könnyebb, ha TUDATOSAN vásárolunk, tehát évről-évre folyamatosan fejlesztjük a készletet, nem csak impulzus-szerűen vásárolunk, hanem megtervezzük előre, mire van szükségünk, azt mely meglévő ruhadarabjainkkal tudjuk kombinálni, és milyen alkalmakra tudjuk majd bevetni.

Szenteljünk időt a kiválasztásnak

Nem elég, ha csak nagyjából tudjuk, mit szeretnénk. Minimum 3-4 hasonló darabot hasonlítsunk össze, és próbáljuk fel mind. Ehhez lehet, hogy 5-6 üzletbe is el kell látogatnunk, ez nyilván egyszerűbb, ha ezt egy plázában tesszük, ahol van is kínálat.

Akinek pedig ‘macerás’ lába van, annak a téli időszak extrán nehéz lehet, mert nem elég, hogy a lábfejünkön jól áll, de a bokán-vádlinál sem szabadna, hogy elálljon.

Brutális drágulás a cipőpiacon - 4 tipp a tudatos cipővásárláshoz

Ne a bőr alapanyag legyen az egyetlen szempont

A fekete bakancs mostanában elég sok ruhatár alapdarabja lett: ami 8-10 éve a lovaglócsizma volt, az ma a bakancs. Nektek is feltűnt, hogy manapság lovaglócsizmákból alig van kínálat az üzletekben?

  • A bal oldali Tamaris bakancs ‘vegán bőr’, ismertebb nevén műbőr 35.000 Ft-ért.
  • A jobb oldali Vagabond valódi bőr 60.000 Ft-ért.

Direkt nem drágát mutattam, egy ‘márkás’, vagy inkább úgy mondanám márkajelzéses Tommy csizma az jelenleg 75.000 Ft-ba kerül. 

Lehet olcsóbban is találni valódi bőr darabokat is, de ne csak az legyen az egyetlen szempont, hogy bőr legyen, mert néha egy műbőr kényelmesebb.

Érdemes outletekbe is betérni, illetve mindig mondom, hogy turikban is árulnak teljesen új bőrcipőket, ami mindjárt nem is olyan drága 8-10.000 Ft-ért, ha a jelenlegi bolti árakhoz hasonlítjuk.

 

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Vásárlás stylisttal: Ha utálsz vásárolni

Vera többek között ezt írta nekem: “Az elméletet nem ismerem, nem is nagyon érdekel. Csak legyen mit felkapnom reggelente, amiben jól érzem magam, és megfelelő." Tipikusan ilyen gondolatokkal keresnek meg azok az ügyfeleim, akik a közös vásárlást választják. Mennyi...

Max Mara Teddy kabát turiból?

A minap kitettem Instagram storyba ezt a kabátot, amit most vettem a turiban. Egy barátnőm mutatta, hogy pont ezt nézte ki a Max Mara oldalán, csak ‘kicsit’ drága. ​Elég sok színben elérhető, de 750 ezer-1M Ft körüli árakon van az eredeti Max Mara Teddy verzió,...

Tudtad? Többféle fekete színárnyalat létezik

Tudtad, hogy fekete és fekete között is van különbség?A bal oldali, tompa fekete a nem tél színtípusok kiváltó színe lehet, ha mindenképp ragaszkodnak a ‘feketéhez’. ‘Szerencsére’ ezt az ún. tervezett elavulás amúgy is megoldja nekünk, mert a legtöbb természetes...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!