fbpx

Bár a ruháknál ekkora áremelkedést nem tapasztaltam, mint a cipőknél, de az infláció itt is kezdi sokak számára megfizethetetlenné tenni a minőségibb darabokat. Ez a bejegyzés azért is készült, mert akik nem járnak gyakran plázákba – ez az ügyfeleim nagy részére igaz -, ők nagyon meglepődnek, hogy már ilyen árak vannak.

1 pár cipő nem elég a téli szezonra

Ha jót akarunk tenni a lábunkkal, akkor minimum két pár cipőt váltogatunk, így két használat között van ideje rendesen kiszellőzni a cipőnek, és tovább őrzi meg a formáját, később megy tönkre. De valójában ha többféle stílusban is öltözünk, akkor 3-4 pár téli cipő lehet az alapdarab.

Tudatosan vásároljunk cipőt

Ez könnyebb, ha TUDATOSAN vásárolunk, tehát évről-évre folyamatosan fejlesztjük a készletet, nem csak impulzus-szerűen vásárolunk, hanem megtervezzük előre, mire van szükségünk, azt mely meglévő ruhadarabjainkkal tudjuk kombinálni, és milyen alkalmakra tudjuk majd bevetni.

Szenteljünk időt a kiválasztásnak

Nem elég, ha csak nagyjából tudjuk, mit szeretnénk. Minimum 3-4 hasonló darabot hasonlítsunk össze, és próbáljuk fel mind. Ehhez lehet, hogy 5-6 üzletbe is el kell látogatnunk, ez nyilván egyszerűbb, ha ezt egy plázában tesszük, ahol van is kínálat.

Akinek pedig ‘macerás’ lába van, annak a téli időszak extrán nehéz lehet, mert nem elég, hogy a lábfejünkön jól áll, de a bokán-vádlinál sem szabadna, hogy elálljon.

Brutális drágulás a cipőpiacon - 4 tipp a tudatos cipővásárláshoz

Ne a bőr alapanyag legyen az egyetlen szempont

A fekete bakancs mostanában elég sok ruhatár alapdarabja lett: ami 8-10 éve a lovaglócsizma volt, az ma a bakancs. Nektek is feltűnt, hogy manapság lovaglócsizmákból alig van kínálat az üzletekben?

  • A bal oldali Tamaris bakancs ‘vegán bőr’, ismertebb nevén műbőr 35.000 Ft-ért.
  • A jobb oldali Vagabond valódi bőr 60.000 Ft-ért.

Direkt nem drágát mutattam, egy ‘márkás’, vagy inkább úgy mondanám márkajelzéses Tommy csizma az jelenleg 75.000 Ft-ba kerül. 

Lehet olcsóbban is találni valódi bőr darabokat is, de ne csak az legyen az egyetlen szempont, hogy bőr legyen, mert néha egy műbőr kényelmesebb.

Érdemes outletekbe is betérni, illetve mindig mondom, hogy turikban is árulnak teljesen új bőrcipőket, ami mindjárt nem is olyan drága 8-10.000 Ft-ért, ha a jelenlegi bolti árakhoz hasonlítjuk.

 

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Vásárlás stylisttal: Petite méretben építettünk ruhatárat

156 cm-es magassággal azért kisebb kihívás megtalálni a darabokat, amik arányaiban is jók, és bár nálunk nemigen van ún. ‘petite’ (azaz rövidített) méretezés, a turiban viszont gyakran találni ilyen darabokat.Zsuzsi 30-as, építészmérnök, a turis vásárlást választotta....

A kényelmes cipő titka

Tudtad, hogy egy cipőnél nem csak azon múlik, hogy kényelmes, hogy milyen márka vagy hogy valódi bőrből készült-e?Logikusan a jobb minőségű cipők általában drágábbak is. 20-30.000 Ft alatt manapság nehéz minőséget találni, de nem ritka a 40-50.000 Ft-os ár sem,...

Vásárlás stylisttal: Tavasz színtípusú anyukával vásároltunk

Dórival tavaly vásároltunk először, a pláza után most a turis vásárlást szerette volna kipróbálni. Sok ügyfelem választja ezt, akkor is, ha előtte akár sosem ment ilyen helyre, vagy néhány sikertelen kísérlet után feladta. Dóri 30-as tavasz színtípusú petite anyuka....

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!