fbpx

​Az már szuper lépés, ha felismerted, hogy nem érzed jól magad a jelenlegi ruháidban és szeretnél rajta változtatni. De vajon lehet-e fejleszteni a stílusunkon vagy ez egy velünk született képesség, ami vagy van vagy nincs? 

A stílus fejlesztésének első lépése

A workshopjaimon mindig ajánlom a Pinterestet. Ez egy remek közösségi inspirációs felület. Nekem tucatnyi mappám van az oldalon, amiben több ezer képet mentettem már le az ügyfeleimnek. Van, akinek személyre szabottan egy teljes gyűjtést készítek, ahova lementek olyan összeállításokat, amik az ő adott színtípusának és alkattípusának megfelelnek.

Konkrét ruhadarabra, évszakra vagy színre is rá tudsz keresni, illetve a rendszer is javasol majd neked összeállításokat. Vigyázat, nagyon addiktív! Az én Pinterest profilomat ide kattintva éred el!

A stílusod fejlesztéséhez próbálgass!

Már megvan az inspiráció, látod, mások hogyan tudnak stílusosan felöltözni. Szerintem a következő lépés az, hogy elkezdesz ruhákat próbálni. Sokat.

Mert amíg nem próbálsz, addig csak elképzeled, melyik stílus hogyan állna rajtad és hogyan éreznéd benne magad, de az nem ugyanaz, mint amikor fel is veszed.

Érdemes olyan outfit bloggert, divatstylistot követned (a közösségi oldalakon vagy a Pinteresten), akinek a színtípusa és a testalkata is olyan, mint neked. Ellenkező esetben hiába próbálod megvalósítani magadon, ami neki jól áll, nem ugyanaz lesz a végeredmény. Hogy mi a különbség a személyi stylist és a divatstylist között, arról itt olvashatsz bővebben!

Én személyi stylist vagyok, a divat nem érdekel. Időtálló, klasszikus ruhatáram van és az ügyfeleimmel is erre törekszem. Mivel én is abból tudok nekik válogatni, ami az üzletekben van, így természetesen ismerem az aktuális divattrendeket, de nem célom ezeket vakon követni. Persze egy-egy darab mindig bekerül a ruhatáramba, de ezeket igyekszem fenntartható módon, másodkézből beszerezni.

Hogyan tudod fejleszteni a stílusérzéked? / Szemes Nóra személyi stylist

Kísérletezz!

Szerintem az teljesen rendben van, ha kísérletezünk, miben érezzük otthon magunkat. Az más kérdés, hogy van, akinek ez örömet okoz, másnak meg óriási nyűg… És általában ők az ügyfeleim, akik inkább csak szeretnének pár szett jó ruhát, de ne nekik kelljen gondolkozni, mi miért, mivel és hogyan jó nekik. Persze a ruhapróbát a személyi stylist mellett sem lehet elkerülni, de jóval gyorsabb és kényelmesebb, mint amikor egyedül bolyong a plázákban az ember. A turik többezres árukészletéről nem is beszélve!

Szóval tényleg a próba a kulcs, mert úgy tanulja az ember saját magát!

Ha szeretnél jobban belemélyedni a témába és ÉRTENI, egyes darabok miért állnak neked jól, vagy ellenkezőleg, akár borzalmasan, akkor a Szín+Test Kombinált workshopot ajánlom kezdésnek. Ez remek alapot biztosít mind a színek, mind a fazonok terén.

Az elmúlt 7 évben több százan jártak nálam a programon, az ő tapasztalataikról olvashatsz ezen az oldalon.

A képek forrása a Pinterest.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Titokzokni, ami titokban is marad

Titokzokninak az számít, ami ‘titokban is marad’. Szóval attól függően, hogy milyen cipővel vesszük fel, különböző hosszak léteznek. Sokan összekeverik őket vásárláskor, vagy nem is tudják, hogy többféle hossz létezik.Ez a két titokzokni például nagyon hasonló: A bal...

Őszi alapdarab cipő

Egy rövid időre még visszajön a nyárias idő, így választhatunk kicsit nyitottabb cipőket is őszre.Őszi alapdarab cipő Egy hegyes orrú balerinacipő ALAPDARAB lehet a ruhatárunkban. Kecsessé teszi a lábfejet, nyújtja a lábat és finoman elegánssá teszi az egész outfitet....

Így válassz szandált! Pro tipp a szakértőtől

Itt a szandál szezon, és vásárlásnál előtérbe kerül a lábujj kérdés. Ügyféltípusok szandálválasztás előtt  Van, aki a világért meg nem mutatná a lábujjait, mert milyen rondák. Szerencsére sikerült sok lányt meggyőznöm az évek során, hogy ez hülyeség és amúgy is, kinek...
error: Ez a tartalom védett!