fbpx

Ímhol az első CGM hajmosásom története és eredménye. A CGM, azaz Curly Girl Methodról írtam korábban, itt tudod elolvasni. Röviden: ha szénakazal a hajad, lehet, hogy valójában hullámos vagy göndör lenne. A CGM-ban segítenek, hogyan kezeld a hajad, ha ilyet tapasztalsz.

 

Egy kis háttértörténet

  • Én az a típusú lány vagyok, aki kifejezetten nem szeret ezekkel a ‘lányos’ dolgokkal foglalkozni, mint például: kenceficézés, smink, hajjal való foglalkozás, az ehhez kapcsolódó termékekről való tájékozódás, majd ezek beszerzése. (Ezt amúgy tanítom is a Nőies megjelenés workshopomon. Annak ellenére, hogy a fenti dolgok nem számítanak a hobbijaim közé, hanem csak eszközök számomra, mégis sikerül általában nőies kinézettel megjelennem. Vagyis a nőies megjelenés tanulható. Tehát neked is menni fog, ha szeretnéd.)
  • A másik fontos információ, hogy amennyire imádok ruhákat vásárolni mind magamnak, mind az ügyfeleimnek, annyira utálok minden mást beszerezni, legyen az szépségápolási termék, étel, technikai dolgok… azokat aztán főleg nem szeretek vásárolni a technofóbiám miatt.
  • A harmadik dolog pedig, hogy utálok új dolgokat kipróbálni. Vannak a kísérletező típusok, na, én a teljes ellentettjük vagyok. Minek változtatni valamin, ha már egyszer bevált? De ott a gond, ha valami nem válik be, akkor muszáj változtatni valamin! De hosszú idő számomra, míg sikerül belekezdeni valami újba.

Nos, a CGM ennek a három dolognak a keveréke, ennyire volt “izgi” számomra a projekt. Hónapokig (1 évig is tán?!) olvasgattam a zárt csoportot, végül arra is rávettem magam, hogy elolvassam és összeírjam mikre van szükségem. Feszkómban, hogy majd nem jól csinálom és valamit elfelejtek, pont így is lett…

Bal felső: Fodrász által egyenesre szárított haj. Biztos van rajta valami hajfény, és vaku is talán, mármint az a képen, nem a hajamon.

Jobb felső: Amikor magam szárítom 10 perc alatt, és aztán ilyen szöszös lesz (nem töredezett a vége)

Bal alsó: Itt éjszakára 100% bio kókuszolajat tettem rá, szép lett.

Jobb alsó: A tengervíz hatása (az ugye nem klóros víz, az is nagyon sokat számít, meg az, hogy sós).

CGM és a lehető legtermészetesebb megoldások

Amivel én még próbálom összekombinálni a CGM-et az a minimalizmus és természetesség, miszerint nem teszek mindenféle ismeretlen eredetű és hatású műanyag cuccot a fejemre/bőrömre/hajamra, a CGM pedig erősen ezzel jár, amennyire eddig jutottam az olvasgatásban. Majd egyszer a ‘nopoo’ módszerrel is megbarátkozom, tervezem kipróbálni, de egyelőre a rozslisztes hajmosás meg az almaecetes öblítés kívül esik a komfortzónámon. (Na de majd nemsokára..)

Szóval első lépésként vettem egy CGM-nek megfelelő babasampont, de az üzletben állva jöttem rá, hogy a balzsam listát nem mentettem el – ha egyáltalán van olyan az oldalon – és rövid keresés után nem is találtam a csoportban, így a nem CGM balzsamommal mostam meg.

A híres-neves lenmag zseléhez beszereztem a lenmagot, nagy lendülettel nekikezdtem a főzésnek, ami a tervek szerint 5-10 perc lett volna. (Főzni sem szeretek, azt mondtam már?). 20 perc után idegesen olvasgattam újra a posztokat, mégis mit ronthattam el, mert nekem még mindig nem akart zselésedni.. egy kicsit sem. Pedig a csoportban óva intettek, hogy vigyázzunk, mert nagyon hamar összeáll. Úgyhogy feladtam a 25. perc környékén. “Jó lesz az megfőve is most elsőre” – vagyis jobb így, mint a semmi.

Az első CGM hajmosásom eredménye

  • Szóval CGM sampon, nem CGM balzsam, utána lenmagnemzselével áztatgatni a hajam végeit, és lám, tényleg elkezdett hullámokba rendeződni, ahogy egy jó kis tengeri fürdés után szokott. 
  • Az ezt követő hajhab és leave-in műveletet kihagytam. Ez nyilván nem segít, de talán megoldható e nélkül is.
  • A következő lépés a frottírtörölköző helyett pamutpólóval szárítás volt. Nem tűnt úgy, hogy nagyon beszívta volna a vizet…

Aztán utolsó lépésként a rendes hajszárító helyett beszereztem egy diffúzorosat (életemben először), és ezzel zártam a projektet, mert a vizes hajjal való majd’ megszárad állapothoz túl késő is volt, meg azt amúgy is csak 30 fok felett szeretem, tehát nem télen. Komolyan mondom, hogy egy örökkévalóságnak tűnt számomra. Normál esetben 10 perc az, amit hajszárítózásra szánok, ez pedig volt vagy 50-60 perc, szóval számomra idegőrlően hosszú idő..

Valószínű itt is elronthattam valamit, pedig becsületesen megnéztem a Hogyan szárítsunk JÓL hajat diffúzorral? című ajánlott videót, és ez alapján rendezgettem a tincseket.

Nos, ahogy a szakkifejezés szól a csoportban, ‘szöszös’ haj lett a vége.

Reggel felfrissítettem a behűtött lenmagnemzselével, meg vízzel, ez kicsit dobott rajta (ekkor készült ez a fotó), de később a nap folyamán szétesett és nemhogy frissen mosottnak nem nézett ki, hanem úgy 3 naposnak.

A rizsvizes mókát amúgy ki akartam próbálni, az nem tűnt bonyolultnak (ja, a lenmagzselé elkészítése sem, aztán meg..), de hajmosáskor jutott eszembe, hogy azt napokkal ezelőtt kellett volna megcsinálnom.

Így érzem magam a CGM után

Elég sok ponton elrontottam, így közepes lett a végeredmény, de ez nem szegte kedvem. Jelenleg inkább ‘nemfésülködöm’ hippinek nézek ki, mint szép hullámokkal rendelkezőnek, de én mindig is jobban szerettem a hullámos hajam, mint az egyeneset, szerintem jobban is áll (a kócosnál mindenképpen), így próbálkozom tovább.

Azt mondják a szakértők, kell a hajnak egy kis idő, míg sikerül átállnia, szóval csodát nem vártam amúgy sem az első alkalomtól, végülis elégedett vagyok. (A kognitív disszonancia miatt meg a beletett időt-energiát figyelembe véve aztán főleg!)

Következő mosásra beszerzem a CGM balzsamot, újrapróbálom a lenmagot, hogy most aztán már legyen szíves zselésedni, és a rizst is úgy beáztatom, hogy csak na! Leave in meg hajhab próba egyelőre nincs tervben, azt majd meglátjuk.

És legközelebb már ugye másodjára próbálom, én meg csak az elsőket utálom, szóval magabiztosabb és lelkesebb is leszek ám.

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Nyár színtípus vásárlás: A 2000’s évek színei visszatérnek!

Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy jönnek vissza a 2000-es évek! Bizony, már az is 20 éve volt, hiába sokaknak olyan, mintha az csak tegnap lett volna, mert a tinikorukat idézi. Évekig alig lehetett kapni nyár színtípusnak való színeket az üzletekben, mert ‘tél...

Balerina cipő kisokos

Mindjárt itt a tavasz (juhééé!), úgyhogy pár hét múlva már eljön a balerina cipők időszaka! Mármint az üzletek kínálatában legalábbis mindenképp, az senkit nem zavar, ha közben nulla fok vagy hóesés van kint, azokat árulják. A balerina típusú cipő az, ami hordható...

Hogyan tudod megkedvelni a mom jeanst?

Sokan nem szeretik a Mom jeans-t... de sokan csak nem találták meg a megfelelő darabot, ami hátulról nézve állhatna mondjuk így is, mint a képen! Már írtam róla korábban, hogy én sem éreztem közel magamhoz a mom jeanst stílust, de aztán ez lett az egyik kedvenc...
error: Ez a tartalom védett!