fbpx

Emőke nagy váltás előtt keresett meg engem: a korábbi szabad, rugalmas életét tervezte felváltani egy multi cég kötelékeire. Korábban csak akkor vásárolt ruhát, ha muszáj volt: tíz ruhadarabbal szezononként vígan elvolt. Ebből egyébként 5 darab volt, amit valójában szeretett és hordott. Az új kihívások kapcsán vágyott egy olyan stílusra, ami megfelel az irodai öltözködés szabályainak, mégsem áll távol tőle – a valódi, szabad önmagától.

Emőke alacsony, petite típus és 38-as méret. A korábbi vásárlásai során gyakran járt úgy, hogy bár rengeteg mindent felpróbált az üzletekben, de végül üres kézzel távozott. Vagy a méret vagy a fazon vagy a szín nem stimmelt… Bár eleinte azt mondta magáról, egyáltalán nincs stílusa, sem stílusérzéke, azonban később rájött, hogy vannak olyan minták és színek, amiket szeret magán. Csak a gyakorlati megvalósítás nehezebben megy neki. 

“Mindegy, hogy áll, csak kényelmes legyen!”

A fenti mondat Emőke száját hagyta el a bemutatkozása során. Előfordult vele, hogy olyan darabokat vásárolt, amin ő is érezte, hogy nem jó, de a kényelem és praktikum iránti szeretete felülírta a valódi vágyait. Annak ellenére, hogy kevés energiát fektetett az öltözködésébe, ő is érzékelte, mennyire sokat jelent, ha egy olyan darabot visel, amiről tudja, hogy csinos és nőies. Erre az érzésre vágyott ezután minden nap. Emőke a vásárlás előtt eljött egy Szín+Test Kombinált workshopra, hogy a gyakorlat mellett értse a miérteket is.

Amikor együtt vásárolunk, akkor nincs minőségi idő arra, hogy átadjam az elméletet (miért jó ez a fazon számodra, melyik vonalakra kell figyelned stb), hiszen én a vásárlás nagy részében az eladótérben válogatok, te pedig a próbafülkében próbálod az általam javasolt darabokat. Emellett azt tapasztalatom, hogy nem lehet ennyi mindenre egyszerre figyelni, az is kihívás, hogy fizikailag és lelkileg ott tudj lenni a pillanatban 3-4 vagy akár 5 órán keresztül. Rendkívül fárasztó! Ezért választottam ketté az elméleti és a gyakorlati programokat.

Emőke kerete 60.000 Ft volt, ebből szeretette volna a ruhatárának alapjait felépíteni, így a turis vásárlást javasoltam neki. A Hádában lazább irodai öltözködéshez kerestünk blézert, nadrágot és szoknyát, valamint olyan ruhadarabokat, amiket a szabadidős programokhoz tud felvenni.

A 60 felpróbált ruhából a vásárlás végén 24 darabot vitt haza.

Hogyan érezte magát Emőke a közös vásárlás során?

Nagyon köszi a tegnapi vásárlást. Annyi ruhát próbáltam, hogy szerintem az én tempóm kb. 20 másodperc/ruha volt:) A szerencsés kiválasztottak közül (kb.50-60 darab talán és igen) végül hosszas válogatás után 24 darab befutó ért célba a kasszához:  

  • 6 szoknya
  • 5 felső
  • 4 nadrág
  • 4 ruha
  • 3 blézer
  • 2 kabát

Elsőre kicsit ijesztőnek tűnt a hirtelen rám törő bőség, de folyamatosan barátkozunk, és ma mosás után a szárítón már a szép árnyalatokban gyönyörködtem és megcsináltam a helyet nekik a szekrényben. Több korábbi cuccomat is kipakoltam, amit már egyébként sem kellett volna hordanom.

Még egyszer köszönöm!

Emőke

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Titokzokni, ami titokban is marad

Titokzokninak az számít, ami ‘titokban is marad’. Szóval attól függően, hogy milyen cipővel vesszük fel, különböző hosszak léteznek. Sokan összekeverik őket vásárláskor, vagy nem is tudják, hogy többféle hossz létezik.Ez a két titokzokni például nagyon hasonló: A bal...

Őszi alapdarab cipő

Egy rövid időre még visszajön a nyárias idő, így választhatunk kicsit nyitottabb cipőket is őszre.Őszi alapdarab cipő Egy hegyes orrú balerinacipő ALAPDARAB lehet a ruhatárunkban. Kecsessé teszi a lábfejet, nyújtja a lábat és finoman elegánssá teszi az egész outfitet....

Így válassz szandált! Pro tipp a szakértőtől

Itt a szandál szezon, és vásárlásnál előtérbe kerül a lábujj kérdés. Ügyféltípusok szandálválasztás előtt  Van, aki a világért meg nem mutatná a lábujjait, mert milyen rondák. Szerencsére sikerült sok lányt meggyőznöm az évek során, hogy ez hülyeség és amúgy is, kinek...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!