fbpx

Emőke nagy váltás előtt keresett meg engem: a korábbi szabad, rugalmas életét tervezte felváltani egy multi cég kötelékeire. Korábban csak akkor vásárolt ruhát, ha muszáj volt: tíz ruhadarabbal szezononként vígan elvolt. Ebből egyébként 5 darab volt, amit valójában szeretett és hordott. Az új kihívások kapcsán vágyott egy olyan stílusra, ami megfelel az irodai öltözködés szabályainak, mégsem áll távol tőle – a valódi, szabad önmagától.

Emőke alacsony, petite típus és 38-as méret. A korábbi vásárlásai során gyakran járt úgy, hogy bár rengeteg mindent felpróbált az üzletekben, de végül üres kézzel távozott. Vagy a méret vagy a fazon vagy a szín nem stimmelt… Bár eleinte azt mondta magáról, egyáltalán nincs stílusa, sem stílusérzéke, azonban később rájött, hogy vannak olyan minták és színek, amiket szeret magán. Csak a gyakorlati megvalósítás nehezebben megy neki. 

“Mindegy, hogy áll, csak kényelmes legyen!”

A fenti mondat Emőke száját hagyta el a bemutatkozása során. Előfordult vele, hogy olyan darabokat vásárolt, amin ő is érezte, hogy nem jó, de a kényelem és praktikum iránti szeretete felülírta a valódi vágyait. Annak ellenére, hogy kevés energiát fektetett az öltözködésébe, ő is érzékelte, mennyire sokat jelent, ha egy olyan darabot visel, amiről tudja, hogy csinos és nőies. Erre az érzésre vágyott ezután minden nap. Emőke a vásárlás előtt eljött egy Szín+Test Kombinált workshopra, hogy a gyakorlat mellett értse a miérteket is.

Amikor együtt vásárolunk, akkor nincs minőségi idő arra, hogy átadjam az elméletet (miért jó ez a fazon számodra, melyik vonalakra kell figyelned stb), hiszen én a vásárlás nagy részében az eladótérben válogatok, te pedig a próbafülkében próbálod az általam javasolt darabokat. Emellett azt tapasztalatom, hogy nem lehet ennyi mindenre egyszerre figyelni, az is kihívás, hogy fizikailag és lelkileg ott tudj lenni a pillanatban 3-4 vagy akár 5 órán keresztül. Rendkívül fárasztó! Ezért választottam ketté az elméleti és a gyakorlati programokat.

Emőke kerete 60.000 Ft volt, ebből szeretette volna a ruhatárának alapjait felépíteni, így a turis vásárlást javasoltam neki. A Hádában lazább irodai öltözködéshez kerestünk blézert, nadrágot és szoknyát, valamint olyan ruhadarabokat, amiket a szabadidős programokhoz tud felvenni.

A 60 felpróbált ruhából a vásárlás végén 24 darabot vitt haza.

Hogyan érezte magát Emőke a közös vásárlás során?

Nagyon köszi a tegnapi vásárlást. Annyi ruhát próbáltam, hogy szerintem az én tempóm kb. 20 másodperc/ruha volt:) A szerencsés kiválasztottak közül (kb.50-60 darab talán és igen) végül hosszas válogatás után 24 darab befutó ért célba a kasszához:  

  • 6 szoknya
  • 5 felső
  • 4 nadrág
  • 4 ruha
  • 3 blézer
  • 2 kabát

Elsőre kicsit ijesztőnek tűnt a hirtelen rám törő bőség, de folyamatosan barátkozunk, és ma mosás után a szárítón már a szép árnyalatokban gyönyörködtem és megcsináltam a helyet nekik a szekrényben. Több korábbi cuccomat is kipakoltam, amit már egyébként sem kellett volna hordanom.

Még egyszer köszönöm!

Emőke

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Nyár színtípus vásárlás: A 2000’s évek színei visszatérnek!

Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy jönnek vissza a 2000-es évek! Bizony, már az is 20 éve volt, hiába sokaknak olyan, mintha az csak tegnap lett volna, mert a tinikorukat idézi. Évekig alig lehetett kapni nyár színtípusnak való színeket az üzletekben, mert ‘tél...

Balerina cipő kisokos

Mindjárt itt a tavasz (juhééé!), úgyhogy pár hét múlva már eljön a balerina cipők időszaka! Mármint az üzletek kínálatában legalábbis mindenképp, az senkit nem zavar, ha közben nulla fok vagy hóesés van kint, azokat árulják. A balerina típusú cipő az, ami hordható...

Hogyan tudod megkedvelni a mom jeanst?

Sokan nem szeretik a Mom jeans-t... de sokan csak nem találták meg a megfelelő darabot, ami hátulról nézve állhatna mondjuk így is, mint a képen! Már írtam róla korábban, hogy én sem éreztem közel magamhoz a mom jeanst stílust, de aztán ez lett az egyik kedvenc...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!