fbpx

Ez az a színösszeállítás, amit nehéz elrontani. Egyszerű, de mégis nagyszerű! Ha pedig nem csak a színt, hanem mintát is kombinálunk, akkor még különlegesebb lehet a hatás úgy, hogy továbbra is egyszerű kivitelezni.

A leggyakoribb minták ezekben a színekben:

 • kockás
 • csíkos
 • tengerész

Színtípusok

Amit én viselek a képen, az egy hideg színtípusnak, nyárnak illetve télnek is megfelelő színösszeállítás. Azonban szinte ugyanígy lehetne tavaszoknak vagy őszöknek is!

Mire kell figyelni:

 • Az a különbség, hogy akkor navykék a kabát/cipő/harisnya/szoknya kékje (tehát nincs fekete)
 • A fehér az ugye meleg, a fehér/krém/nude szín
 • A piros pedig meleg piros, élénk vagy matt, attól függően, hogy tavasz vagy ősz típus viseli

(Ha nem egyértelmű számodra, amiről itt írok, várlak szeretettel egy Színtanácsadás workshopon vagy Kombinált Szín+Test workshopon!)

Alapdarabok

 • ez egy kék szövetkabát (de te választhatnál feketét is)
 • fehér garbó (lehetne piros is)
 • fekete/kék 100 DEN-es harisnya
 • fekete/kék cipő 
 • piros svájci sapka (lehetne fehér is)
 • és az a bizonyos kockás darab

Jelenleg két kockás darab is van a szettben, ez van, akinek belefér, van, akinek már sok együtt. Mivel a kabát csak a fotó kedvéért van kinyitva, így a két kockás nem látható egyszerre, egymás mellett, így teljesen jó megoldás.Nekem egyébként egymás mellett is harmonikus hatást kelt, mert nemcsak a színvilág hasonló, de a kockák mérete is.

A piros szín kiegészítésként jelenik csak meg a kockák színében, illetve a sál-sapka verzióban, de mint írtam, lehetne úgy is, hogy nagyobb felületen is jelen van, tehát maga a garbó ilyen színű, vagy például a kabát piros. Érdemes átgondolni, hogy úgy is tetszik-e nekünk a szett, ha a piros kiegészítők lekerülnek, elég izgalmas-e a szoknya színe és mintája magában.

Sapka

Én kb. 10 éve ezt a svájci/barett sapkafazont hordom, függetlenül attól, hogy éppen divatos vagy sem, nekem tetszik. Most ugye divatos is.

Viszonylag kevés olyan sapka van, ami egyszerre:

 • melegít
 • csinos
 • nőies
 • bájos
 • elegáns

És nem mellesleg ez a sapka a legtöbb arcformához illik! A képen nem igazítottam be rendesen, általában aszimmetrikusabban teszem fel, emiatt is illik sokféle archoz. Ez a típusú sapka rövid hajjal is jól mutat, bár kétségtelen, hogy ha fülnél rövidebb a haj, akkor kevésbé harmonikus. A fej tetejét befedi, a fülemet a saját hajam melegíti.

Ha elegáns összhatást szeretnénk elérni, akkor elég kevés sapkatípus közül választhatunk szövetkabát mellé. Ehhez a stílushoz jó lett volna egy felül pomponos kötött sapka is, de hosszabb szövetkabáthoz az már nem az igazi, ha elegáns kinézetet szeretnénk elérni. 

Amióta divat az ún. mix&match, azaz a stílusok, színek formák keverése, azóta persze simán felvehető a pomponos sapka szövetkabáthoz is, meg sportcipő a bundához meg minden mindennel IS. Ám hozzám a trendi irányzatok helyett inkább a klasszikus, nőies áll közel, mint azt tudják azok, akik régóta követnek.

Szoknya

Én csak ősszel/télen, vastag harisnyával hordok miniszoknyát. Vékony vagy testszínű harisnyával nagyon ritkán, nem szeretem mutogatni a lábaim. Nyáron pedig szinte soha, számomra sokkal kényelmesebb egy térdig érő vagy hosszú szoknya, abból is leginkább a bő fazonok. Azonban a hideg, harisnyás időszak kivétel, ugyanis ekkor a lábunk kvázi nem is látszik, néhány harisnyám olyan vastag, mint néhány nadrágom, szóval nagy különbség nincsen!

Az ügyfeleimnek is bátran ajánlom a közös vásárlásokon, hogy vastag harisnyával bátran vegyenek miniszoknyát (kinek mennyire mini, az változó, ugye), mert sokkal több mindenkinek áll jól, mint aki gondolná magáról. Ha nem tudod, neked jól állna-e, gyere el egy Kombinált workshopra vagy Egyéni Szín- és testalkat tanácsadásra!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Stílustipp: Így viseld az extrán bő szárú nadrágokat!

Tizensokéve már, hogy divatba jöttek a szűk szárú nadrágok, és én bizony emlékszem amikor a közös vásárlásokon mindenkire úgy kellett rákönyörögnöm, mert mindenki trapéz meg bootcut meg egyenes szárú nadrágokat hordott akkoriban. És most meg ugyanez fordítva van, hogy...

Stílustipp: Fehér nadrág nagyobb méretben

A tegnapi vásárláson találtunk két fehér nadrágot is Jolánnak, pedig azt mondta 14 éves kora óta nem viselt fehér nadrágot. Nagyon ijesztőnek tűnt számára elsőre a gondolat... Sokan azt hiszik, hogy 36-os méret felett, vagy szélesebb csípőre teljesen tiltólistásak a...

Vásárlás stylisttal: Petite méretben építettünk ruhatárat

156 cm-es magassággal azért kisebb kihívás megtalálni a darabokat, amik arányaiban is jók, és bár nálunk nemigen van ún. ‘petite’ (azaz rövidített) méretezés, a turiban viszont gyakran találni ilyen darabokat.Zsuzsi 30-as, építészmérnök, a turis vásárlást választotta....

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!