fbpx

Miért és hogyan tudtok a saját példámon bemutatott elemzésből tanulni?

A színtípusotok, a magasságotok, a testalkatotok valószínű más, mint az enyém. Egészen esélyes, hogy az életmódotok is teljesen más. Ugyanakkor a szett elemzésén keresztül rengeteg konkrét apró tippet kaptok, valamint elkezdtek máshogy gondolkodni ti is a megjelenésetekről, annak összetettségéről. Ugyanis egy összeállítást rengeteg szempontból elemzünk!

A színtípus és a testalkat szempontrendszer szerinti elemzés fontos, de azért édeskevés. Ezek az alapok. Haladó szinten már rengeteg kivétel is létezik, hogy valami annak ellenére jó, hogy a fenti szabályoknak nem felel meg. Tehát például egy stylist össze tud rakni olyan szettet, ami sem színtípusban sem testalkat van nem a legideálisabb, ugyanakkor mégis jól  mutat viselőjén. De ez a haladó fokozat. 

Alapszinten nagyon jó kiindulás a szín-és testalkat rendszer! Gyertek el a kombinált workshopra és kezdjétek az alapokkal!  Ha nem akarjátok megtanulni, csak néhány jó darabot szeretnétek, akkor a közös vásárlás, azaz elmélet helyett a gyakorlat az, ami segíthet nektek!  Szóval hiába tökéletes egy szett: jól áll színben a színtípusomhoz, tökéletes a fazon a testi adottságaimhoz, ha az életmódomnak nem felel meg.
Vagy a személyiségemnek.
Vagy az időjárásnak.
Vagy az aznapi teendőimnek.
Vagy az épp aktuális hangulatomnak.
És meg folytathatnám a sort példákkal.

Ezt csinálja a SZEMÉLYI STYLIST! 

Rengeteg szempontot figyelembe vesz. Személyre szabottan! Ez a lényege!

Ezt nem csináljuk, ha divatstylistként egy divatanyaghoz állítunk össze egy szettet. Ott elég, ha jól néz ki. Fotón. Élőben nem is kell, mert be lehet tűzni, lehet úgy pózolni, hogy a hibák ne látszódjanak. Naaaagyon összetett tud lenni egy outfit összeállítása! Egy outfité. És akkor egy EGÉSZ ruhatáré? Ezért tart évekig. 

Ezt szoktam is mondani a workshopokon, sokan először nem hiszik el, aztán ahogy a fenti szempontrendszer szerint próbálják összeállítani a ruhatárjukat, rájönnek, hogy ez tényleg sok idő. Leginkább a kínálat miatt. Hiába tudom, hogy pontosan MI ÁLL JÓL, ha egyszer azt nem találom az üzletekben. Sokan ekkor azt hiszik kezdőként, hogy azért nem találják, mert nem keresték alaposan, és több üzletet meg kell nézniük. Ez lehet, de valójában az van, hogy (ismét megemlítem): Magyarországon nagyon kicsi a kínálat az üzletekben!  Külfölddel összehasonlítva kritikán aluli! 

És most Budapestről beszélek! Mert más városokban meg sem közelíti még a budapestit sem! Szóval a legtöbb esetben évekig tart a ruhatár tudatos összeállítása.

Kabát

Gyönyörű málna színű (azaz pirosasrózsaszín) művelúr anyagú átmeneti kabát. Nekem ez körülbelül 16-22 fokban kényelmes viselet.

Jó kiváltása lehet a klasszikus bőrdzsekinek, amit mindenki hord ebben a tavaszi időszakban, ez egy kicsit különlegesebb. Viszont a bőrdzseki alapdarab, sokkal több mindenhez illik. Nem csak a színe vagy a fazonja, de a stílusa és az anyaga miatt is. Tehát egy ilyen kabát, amit a képen viselek csak 2. kabátnak ideális.

Egyértelműen a színe miatt vettem meg! Hol? Turikincs az összes ruha a képen (táska és cipő nem). Az anyagát is imádom, régóta szerettem volna egy ilyet, ez ráadásul sztreccses is, így könnyű benne mozognom. A hossza miatt leginkább nadrághoz ideális viselet, esetleg miniszoknyához, de azt ugye nem hordok tavasszal-nyáron.

A fazonja az, ami nem nagy kedvenc, mert nem karcsúsított, hanem egyenes, ami az én alkatomhoz nem a legideálisabb.

Erre mondom azt, hogy általában kompromisszumot kell kötni vásárláskor. Hiába tudom, hogy jobb lenne a karcsúsított, ha az nincs. Nem is lesz, előbb megy ki a divatból, minthogy megtalálnak valahol. Szóval azt a döntést tudom meghozni, hogy megveszem ezt a nem tökéleteset vagy nem veszek semmit. Nincs rajta cipzár vagy gomb, csak a derekán egy megkötő. Ha fázom, egy sálat teszek a nyakamba, amely a kabát nyitott elejét is eltakarja, így melegít. 

Blúz

Fekete-fehér aprópöttyös viszkóz hosszú ujjú ingblúz. A viszkóz egy természetes szálakból mesterséges úton előállított anyag, így nagyon kényelmes viselet. Az előállítása amúgy nagyon környezetszennyező, csak mondom, ha valakinek fontos a környezetvédelem. Hátránya, hogy könnyen gyűrődik.

Nyaraknak az apró vagy közepes méretű minta az ideális, ha pedig fekete-fehér, akkor inkább fehér alapon fekete, mint fordítva.

A fazonja nem karcsúsított, így varrónővel bevetettem a derekából-ezt rengeteg felsőn, ruhán, nadrágon el kell játszanom sajnos. Viszont ez még mindig a gyorsabb és egyszerűbb megoldás, minthogy ‘addig keresem, míg meg nem találom a tökéleteset’. Mert akkor néha évekig keresheted.Kompromisszum, tudjátok.

Nadrág

Ez az egyik legkényelmesebb nadrágom, imádom! Olyan ritka alkalmak egyike, amikor megtalálom azt a darabot, amit pontosan az én arányaimra terveztek! Jó helyen van a dereka, a zsebei, tökéletesen áll a combjaimon, a fenekemen, és még a hossza is pont jó.

Nadrágoknál, ha pontosan tudod, hogy mely fazon számodra az ideális, akkor beviszel a próbafülkébe 10 nadrágot, és abból 1 jó lesz, az a reális elvárás! 10 különböző modellre értem, nyilván, úgy nem ér, hogy ugyanabból több szín 

És akkor ugye hiába áll jól az arányaidhoz, jó kell legyen a szín, az anyag, a fazon, a stílus… Tehát sokszor tizet kell felpróbálni, de meglesz az eredménye! Kitartás, ez a titka! 

A színe púderrózsaszín, gyönyörű! Az anyaga nagyon sztreccses, de közben nem szorít sehol, nem ad ki hepehupákat a bőrömön (mert sok sztreccs anyag sajnos ezt csinálja).

Táska

Már többször mutattam, kb 4 éve vettem, marketplace-en, Michael Kors. Elvből nem venném meg eredeti áron, annyival nem tud többet, mint egy klasszik noname bőrtáska. A varrás a pántján elkezdett fesleni, levágtam, a fekete ragasztó részt pillanatragasztóval vissza erősítettek a helyére. Pár tízezer forintos táskánál sem örülök ennek a műveletnek, de százezer felett valljuk be, erősen csak a márkanevet fizettetik meg, és nem a minőséget. 

Szeretem, hogy maga a bőr strapabíró (rengeteg dolgot szoktam belepakolni), szép a színe és óriás pakolós táska kategóriában viszonylag letisztult, csinos, elegáns darab. Tehát a saját kategóriájában. Ha alapvetően csinosak és elegánsak akarunk lenni, akkor semmiképp se pakolós nagy táskával menjünk, mert a kettő kizárja egymást.

Ez is tönkrevágja itt a szettet, de mit van mit tenni, ha épp rengeteg dolgot kellett megint magammal cipelnem. Többek között egy jó vastag és nehéz könyvet is, hogy milyen jó lesz majd a napfényben olvasgatni a padon, aztán beszélgetés lett belőle, a könyvet meg csak megsétáltattam. Szóval olyan 5 kilót simán elbír, ami műbőr társairól általában nem mondható el, azok hiába nagyok, súlyára mégsem lehet telepakolni őket. A fazon neve amúgy ‘shopper bag’, és én szó szerint a bevásárlást is bele szoktam tenni néha hazafelé menet.

Amúgy azt tudtátok, hogy a táska méretének ideális esetben arányosnak kellene lennie a testünk méreteivel?

Szóval az én arányaimhoz (mind magasságra mind szélességét értvén) egyáltalán nem jó ez a méret, túl nagy. Na de itt jön be az életmód, ami az elméleti szabályoknak tökéletesen ellentmond. Ezért van az, hogy a szabályok betartására csak TÖREKSZÜNK, de nem vagyunk tökéletesek, az élet maga az nem tökéletes, hanem csak történik, úgy, ahogy. A szabályok vannak értünk, és nem mi a szabályokért.

Cipő

Na, és akkor végül a cipő. Majd teszek fel róla külön képet is, pont csináltam. És akkor úgy elemzem ki, már így is hosszú lett. A lényege, hogy kb nem látszik, legutoljára vesszük észre a szettben. Tehát ez az én lábamon egy rózsaszínes nude, vagy nude-os rózsaszín, nézőpont kérdése. Vagyis ez is nyújtja a magasságom, eltereli a figyelmet alulról fentre.

Fejlesztenéd még magad SZÍNEK és FAZONOK témában? Várlak szeretettel egyéni szín- és testalkat tanácsadáson vagy egy Kombinált workshopon!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Alapdarab: Fehér felső és farmer

Fontos tudni, hogy olyan nincsen, hogy valami minden színtípusnak, minden testalkatra, és minden stílusra illetve élethelyzetre alapdarab. Mindenestre a fehér felső és a kék farmer sokak ruhatárában megállja a helyét és jól kihasználható. Ha nem akarok gondolkozni az...

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...

Sharing is caring!

error: Ez a tartalom védett!