fbpx

Újra szettelemzés következik! Ez az összeállítás azért nagyszerű, mert egyszerű! És persze kényelmes. De közben jól is néz ki! És nem mellesleg meleg is. Ezt a négyet egyszerre kevés szett tudja!

Csupa alapdarabból áll:

  • Fehér kötött garbó
  • Navykék pamutblézer
  • Kockás sztreccses nadrág
  • Fekete lovaglócsizma

A szett elegáns, ám mondhatjuk a kedvenc kifejezésünket is rá: ‘sportosan elegáns’. A képen kicsit sötétnek tűnik, élőben azért világosabb volt.

A klasszikus stílus sosem megy ki a divatból

Lillával aznap találkoztam először, amikor a közös vásárlásunk volt és ezt a szettet viseltem. Azt mondta, nem volt nehéz kiszúrni engem az üzletben 15 méterről sem. Vajon ki lehet a stylist, felismer-e maszkban? 

Sokszor elmondtam már: én személyi stylist vagyok, a divat styling nem érdekel, az nem az én szakterületem. Viszont itt az élő példája annak, hogy ami klasszikus, az nemigen megy ki a divatból. Egy stílusos szett akkor is stílusos, ha épp nem divatos: ezeket a darabokat keresem magamnak, és az ügyfeleim is erre szoktak megkérni. Ám amilyen egyszerűnek tűnik a szett, annyira nehéz a valóságban megtalálni a darabjait.

Én nem vagyok konfekcióméret (vagyunk ezzel így egy páran ilyen-olyan okokból), így számomra ez külön kihívás, hogy megtaláljam a nekem megfelelő darabokat! Ha te nem tudod még magadról, hogy konfekcióméret vagy-e, akkor ajánlom ezt a videómat!

Lovaglócsizma

A szett legrégebbi darabja a lovaglócsizma, azt 4-5 éve találtam. Abszolút szeretném lecserélni egy jobb darabra, de azóta nem találok ennél jobbat sajnos. Élőben jobban látszik, hogy eláll a lábamon (a lábfejemre is bő, a bokámra és a vádlimra is, mégis magasan ez a legjobb, amit az elmúlt években találtam! Álmodozhatnék navykék csizmáról, de még feketét sem találok a lábamra, nemhogy más színt…

Akinek konfekcióméretű lába van, és nem gyalogol naponta 5-10 km-t, annak ez az alapdarab csizma beszerzés egy viszonylag egyszerű projekt.

Fehér garbó

A fehér garbó a legújabb szerzemény, ez is alapdarab, nem tűnik olyan nehéznek a beszerzése. Ám én évek óta fenntarthatósági okokból szinte csak másodkézből szerzem be a ruháimat (főleg turikban, esetleg online), ott pedig nem találtam ilyen alapdarabot a méretemben. Úgyhogy nagy duzzogva kénytelen voltam ‘rendes’ boltban beszerezni, így ez a New Yorkerből van. XXS-es karcsúsított fazont a mostani oversize darabok kínálatában igazi kínszenvedés találni… De sikerült!

Navykék blézer

A navykék blézer egy jól kihasználható alapdarab. Pamutblézert sokkal többen szeretnek viselni mostanában, mint ‘rendes’, elegáns anyagból készültet, mert:

  • egyrészt kényelmesebb, és ha van bélése, akkor melegebb is,
  • másrészt ez megy igazán a természetes anyagú felsőkhöz. 

Kicsit olyan “fel is öltöztem elegánsan meg nem is” hatása van.

Ez a fazon az arany gombok és a duplasoros gombolás miatt különlegesebb, azonban épp emiatt nem is illik mindenhez. Például egy kisvirágos blúzhoz stílusban már nem passzolnak a gombok, holott egy egyszerű kék egysoros gombolású ugyanilyen blézerhez szinte minden IS megy. Ezt tudják az alapdarabok!

A kihívás megint csak a KARCSÚSÍTOTT fazon megtalálása volt számomra, mert évek óta csak az oversize blézereket nyomják, az az én homokóra alkatomhoz és alacsony termetemhez nem az igazi. Ez egyszerű H&M, szerencsére volt a méretemben, turis szerzemény, és miután közel 5 évig kerestem, tavaly sikerült megtalálnom őt.

Kockás nadrág

A kockás nadrág is tavalyi szerzemény, szintén New Yorker, miután másodkézből sosem volt az én méretemben. Ezt a márkát ugye nem a minőségéért szeretjük, ám ha megfigyelitek, az XS méret a legtöbb márkánál, ami minőségi darabokat gyárt, egyszerűen NINCSEN. Lehet, hogy az van ráírva, de valójában nagyobb vagy minimum arányaiban hosszabb, magasabb nőkre tervezték. Hát ezért kényszerülök ilyen nem jó minőségű ‘tini márkákat’ venni. Ez legalább jól áll, mert az én aranyaimra szabták.

Gardróbrendezéseken rendszeresen felmerülő probléma, hogy tele a szekrény csodás, jó minőségű, esetleg extrán drága vagy dizájner darabokkal, de hiába, ha egyszer nem áll jól! Ha valami nem áll jól, akkor hiába jó minőség, inkább ne hordjuk. Miért viselnénk olyan darabokat, amik nem a legjobbat hozzák ki az adottságainkból?! 

Szóval a nadrág sima műszálas sztreccses anyag, ebben jógázni is lehetne annyira nyúlik minden irányban. Ez nekem a vásárlásokon kiemelt szempont, mert non-stop hajolgatok a ruhákért, turikban kb. 10 percenként leguggolok felemelni egy jól megpakolt kosarat… A teljesítménytúrázáshoz tudnám hasonlítani a munkámat.

Ha valakinek van gyermeke, akkor ez egy hasonlóan praktikus szett lehet, mert ugye hozzájuk is állandóan hajolgatni kell.

És mivel sztreccses, ezért simán befér alá egy vastagabb harisnya, illetve egy nagyobb ebédkor sem kell aggódni, hogy be tudom-e gombolni a nadrágot. Már csak azért sem, mert ez nem gombos, hanem OLDALCIPZÁROS! 🙂

Ennek csak az a trükkje (a jeggingsekhez hasonlóan), hogy be nem tűrünk semmit, hanem kitűrt darabokkal hordjuk.

Amúgy a szett EGÉSZEN MÁSHOGY mutatna blézer nélkül, kifejezetten ‘semmilyenebb’ hatása lenne. Hát, hiába, a blézer bizony ÖLTÖZTET!

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Alapdarab: Fehér felső és farmer

Fontos tudni, hogy olyan nincsen, hogy valami minden színtípusnak, minden testalkatra, és minden stílusra illetve élethelyzetre alapdarab. Mindenestre a fehér felső és a kék farmer sokak ruhatárában megállja a helyét és jól kihasználható. Ha nem akarok gondolkozni az...

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt...

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...
error: Ez a tartalom védett!