fbpx

Ez az eddigi legsportosabb szettem, amit megosztok veletek! Általában ennél egyrészt letisztultabban, másrészt elegánsabban / nőiesebben / csinosabban öltözöm. Ez számomra is egy kísérlet volt, hogyan érzem magam így. Van, akinek ez ‘semmi különös’ szett. Ami miatt mégis megosztom az az, hogy hideg nyár színtípusként lehet például így is világos színekbe öltözni.

A szett elemei:

  • Pasztell lila sapka
  • Babakék sál
  • Babarózsaszín dzseki
  • Ezüst táska
  • Vilagoskek farmer
  • Fehér frottír zokni
  • Világosszürke sportcipő 

Ami nem látszik alatta, mert így még simán szetfagytam volna:

  • Burgundi kapucnis pulcsi
  • Fehér garbó alatta

A szett minden darabja turiból van, kb 3 év alatt vadásztam össze őket.

CIPŐ

Az Adidas cipőt Marketplace-ről vettem. A lány, akitől megvettem, nem használta, tehát lehet cipőt úgy szerezni másodkézből, hogy nem volt használva előtte. (Szerintem a legtöbb embernek van is néhány ilyen cipője otthon, főleg 1-2x felvett magas sarkú cipőkből)

Ez az egyik alapdarabom mostanában, iszonyúan kényelmes (az én lábamon kb minden kényelmetlen, a sportcipők is, így ez nagyon nagy dolog) és tökéletes a színe. Sokkal vagányabb és csinosabb minden szett nem kilátszó zoknival, de van az a hidegben sétálgatás, amikor ez már nem opció (itt konkrétan két zokni is rám került a végén 1f606.png)

TIPP: Mennyire nehéz ennyire letisztult színű cipőt találni? 10/8, szóval szupernehéz, inkább online érdemes keresgélni szerintem

MOM jeans

Itt egy másik mom jeans, ezt még nem mutattam nektek. Sokkal puhább anyaga van, mint kb bármelyik nadrágomnak, így érzésre olyan, mintha rajtam sem lenne. Ennek viszont az a hátránya, hogy bár felvételkor még csodás, de aztán nap végére sajnos nagyon kitágul. Ezt úgy tudjátok kipróbálni vásárláskor, hogy leguggoltok a próbafülkében többször, mielőtt megvennétek.

Mom jeansben mindenképp nagyobbnak tűnik valamivel az ember lánya, mint a skinny farmerekben, teljesen más stílus. Van, aki már a trapéz nadrágoknál jár a divatban, más épphogy kipróbálta a mom jeans, és van, aki továbbra is csak a skinnyre esküszik. 1f600.png Te melyik vagy?

Outfitelemzés: Az eddigi legsportosabb szettem / Szemes Nóra személyi stylist

SAPKA

Felnőtt életem nagy részében nem hordtam ilyen sapkát, mert sportos, én meg nagyon sokáig csak elegánsan öltöztem, szóval svájci sapka volt a téli szettem. Mostanra engem is utolért a sportos fíling, így tele vagyok sapkákkal ilyen színben. Ez a lila és egy babakék a két legutóbbi szerzemény. 1f495.png Nyilván fast fashionben és teljes áron teljesen értelmetlen, hogy az ember 6 színben vegyen ilyen sapkát, de turiban szinte megmented ezeket a darabokat, és kb 6 darab kerül egy árába. Én elég sokáig hordom a ruháimat, így nálam elfér.

Nem öltözködés mániás, hanem normális embereknek elég egy vagy kettő, jól átgondolt színben 1f606.png (Mondjuk sok helyet nem foglal és a szekrényben enni nem kér…)

DZSEKI

Ez amúgy egy gyerek dzseki, kb 12 évesekre való. Elég sok ilyen méretű kabátom van, hát mit van mit tenni, ha alacsony vagyok, és méretben sokszor az XS is nagy.

Ezt amúgy minden ilyen kisebb méretű ügyfelemnek ajánlom, hogy ott is körül kell nézni néha, ha nem túlméretezett ruhákat akar hordani az ember lánya a ‘minden oversize divatjában’.

TIPP: Ha ugyanezt a szettet egy hosszú szövetkabáttal veszem fel, máris sokkal kevésbé lesz sportos a szett. Nyilván nem sötét kabáttal, az pont agyonütné az egészet optikailag, de szerencsére nem most kezdtem a ruhatárépítést, és van babakék szövetkabátom, és nem félek használni! 

(Meg van babarózsaszín vastag is, biztos ami biztos. Az sportosabb, ilyen Teddy kabát szerű-mondjuk azt kellett volna felvennem eleve és akkor nem fagytam volna szét.) Csináltam a héten még 2 másik outfit fotót a szokásos, ennél elegánsabb stílusomban. Majd megmutatom, érdekes lesz, hogy ott is világos a farmer és rózsaszín a kabát, mégis mennyivel ‘felöltözöttebb’ lesz az összhatás a végén.

Konklúzió

Általában sokkal fiatalabbnak néznek a koromnál, ebben a szettben ez extrán igaz, úgyhogy ilyen sportos hétvégi szettnek megtartom 1f495.png

Ha azt gondolnád, hogy jajj, persze te fiatal vagy, felvehetsz ilyen színes ruhákat, akkor itt szeretném közölni, hogy (már annyira azért nem vagyok fiatal) és te is felvehetsz, még akkor is ha elmúltál 70… SŐT! Akkor meg aztán még inkább, mert ilyen idősen senki ne mondja meg…

Ha máskor is szeretnél hallani hasonló dolgokról, kövess engem:

Nagyobb mellméret = rossz melltartóméret?

Sokszor elmondom a közös vásárlásokon, hogy a nők 90%-a rossz melltartóméretet hord, és nem is tud róla. A legtöbben nagyobb hátméretet és ehhez kisebb kosárméret ez hordanak, mint kéne. A héten például 90/B méret helyett váltott ügyfelem 75/E méretre! Ég és föld a...

Előtte-utána: „Jókislányból” klasszikus nőies stílus

Életkép egy hideg tél színtípusú ügyfelem gardróbjából. Az évek alatt szépen felépítettük a színes gardróbját a közös vásárlásokkal. Ő a klasszikus utat vitte végig: színelemzés, majd gardróbrendezés és végül közös vásárlás. Időközben változott a mérete, az élete, és...

Vásárlás stylisttal: Ha utálsz vásárolni

Vera többek között ezt írta nekem: “Az elméletet nem ismerem, nem is nagyon érdekel. Csak legyen mit felkapnom reggelente, amiben jól érzem magam, és megfelelő." Tipikusan ilyen gondolatokkal keresnek meg azok az ügyfeleim, akik a közös vásárlást választják. Mennyi...
error: Ez a tartalom védett!